top of page

De leukste reisroute Bali en de Gili eilanden voor 3 weken!

Heb je een vakantie naar Bali en de Gili eilanden op de planning staan? Dan wil je natuurlijk goed voorbereid op reis gaan. In dit artikel hebben we de ideale reisroute van ongeveer 3 weken door Bali en de Gili eilanden uitgestippeld. Ontdek de prachtige natuur rondom Ubud en Sidemen, chill op de witte stranden van de Gili eilanden, toer over het ruige eiland Nusa Penida en veel meer! Naast de ideale reisroute lees je hier al onze tips, favoriete hotspots en de leukste verblijven op Bali en de Gili eilanden!



Vervoer op Bali

Tijdens je rondreis op Bali en de Gili eilanden zul je voornamelijk gebruik maken van taxi’s om van plek naar plek te reizen. Eenmaal op een bestemming kun je een scooter huren om alles te ontdekken of gebruik maken van (motor) taxi’s. Download voor vertrek de apps Gojek en Grab. Dit zijn de Ubers van Indonesië waarmee je snel, veilig en goedkoop taxi’s kan boeken.


Start je vakantie in Canggu, waar je even een aantal dagen heerlijk kan bijkomen van de lange reis. Vanaf het vliegveld is het ongeveer 45 minuten tot 1,5 uur rijden naar Canggu.


Canggu - 3 dagen

Canggu is een van oudsher surfersdorpje in het zuidwesten van Bali. Inmiddels is het uitgegroeid tot een van de hipste plekken op het eiland en zit het vol met toffe restaurants, unieke hotspots en trendy koffiebars. Al onze favoriete hotspots in Canggu lees je terug in deze blog. Canggu is niet voor niets het bekendste surfersdorpje van Bali. De golven bij Batu Bolong Beach zijn ideaal om je eerste surfervaring op te doen of om je skills te verbeteren. Scooter door de naastgelegen dorpjes Munggu, Cemagi en Kedungu en ontdek de prachtige rijstvelden en het authentieke Balinese leven. Bezoek daarnaast Pura Tanah Lot, een prachtige tempel in zee. Je leest in deze blog al onze tips voor Canggu!


De leukste verblijven in Canggu tijdens je rondreis door Bali en de Gili eilanden:


 

Ubud - 3 dagen

Van het hippe, trendy surfersdorpje Canggu reis je naar het culturele, groene Ubud. Met de taxi doe je hier ongeveer 1 uur over. In en rondom Ubud is ontzettend veel te zien en te doen. Wandel bijvoorbeeld de Sweet Orange Walking Trail, een prachtige wandeling vanuit het centrum van Ubud dwars door prachtige rijstvelden. Ook het lopen van de Campuhan Ridge Walk is een absolute aanrader. Struin de vele marktjes in het centrum van Ubud af om op zoek te gaan naar de mooiste (handgemaakte) souvenirs. Op 20 minuten rijden van Ubud liggen de indrukwekkende Tegalalang rijstvelden. Als je de Tegalalang Rice Fields gaat bezoeken, neem dan zeker de ingang bij de Google Maps locatie ‘Warung Pak Damex’. Vanaf hier kom je uit bij de rustige, niet-toeristische kant van de rijstvelden. Leer alles over de Balinese keuken met deze kookles en bezoek prachtige watervallen in de omgeving van Ubud. In deze blog staan al onze favoriete watervallen op Bali, waaronder heel veel in de omgeving van Ubud! In Ubud kun je op ontelbaar veel plekken heerlijk eten. Bij Sun Sun Warung en In Da Compound Warung kun je ontzettend goed lokaal eten en bij Pukako by Paddyfield zit je prachtig tussen de rijstvelden. Al onze favoriete hotspots in Ubud staan in deze blog.


Onze favoriete verblijven in Ubud tijdens je reis naar Bali en de Gili eilanden:


 

Sidemen - 2 dagen

Sidemen mag wat ons betreft niet ontbreken tijdens je rondreis door Bali. De prachtige natuur, enorme rijstvelden en de authentieke Balinese cultuur maken Sidemen absoluut het bezoeken waard. Zorg dat je zeker één volle dag hebt om Sidemen te ontdekken. Met de taxi doe je er ongeveer 2 uur over vanuit Ubud.


Je kunt er ook voor kiezen om Sidemen te bezoeken als dagtrip vanuit Ubud.


Vanaf de Google Maps locatie ‘Sidemen Rice Terrace’ kun je een prachtige wandeling door de rijstvelden maken. Aan het einde van deze wandeling vind je ook een punt met een fantastisch uitzicht over Sidemen met op de achtergrond de indrukwekkende vulkaan Mount Agung. Huur een scooter om de groene, weelderige omgeving van Sidemen te ontdekken en maak zeker een stop bij de Gembleng waterval. Je leest in de blog: Sidemen, Bali: wat te doen & onze tips!’ alles wat je moet weten!'


Reisroute Bali en Gili eilanden - Sidemen - Rijstvelden - Ongekende Weg

De leukste hotel tips in Sidemen tijdens je rondreis Bali en de Gili eilanden:


Van Sidemen naar de Gili eilanden

Neem vanaf Sidemen de taxi naar Padangbai in het oosten van Bali. Vanuit Padangbai vertrekken de boten naar de Gili eilanden. Er varen tientallen organisaties dagelijks van Bali naar de Gili eilanden maar we raden de organisatie Eka Jaya aan. Eka Jaya vaart als enige organisatie met een grote boot en vaart een stuk rustiger dan andere organisaties. Je kunt je tickets voor de Eka Jaya van te voren boeken via 12goasia.


 

Gili Trawangan - 3 dagen

Gili Trawangan, Gili Air en Gili Meno zijn drie kleine eilanden voor de kust van Lombok. De Gili eilanden staan bekend om de witte stranden, het helderblauwe water, prachtige snorkelplekken en een relaxte sfeer. Verblijf zeker 3 dagen op Gili Trawangan om ultiem te genieten van het eilandleven! Gili Trawangan is het grootste, meest levendige eiland van de drie Gili eilanden. Er rijden geen gemotoriseerde voertuigen op de Gili eilanden dus de beste manier om het eiland te verkennen is op de oude vertrouwde fiets! Ontdek de leukste plekken, maak een kokosnoot-stop en chill op de mooiste stranden! Eten op Gili Trawangan doe je wat ons betreft op de Gili Trawangan Night Market. Hier verzamelen iedere avond tientallen kraampjes met overheerlijk eten! Al onze uitgebreide tips lees je op de blog: Gili Trawangan: wat te doen en de leukste tips!


De leukste verblijven op Gili Trawangan tijdens je vakantie Bali en de Gili eilanden:


 

Gili Air - 2 dagen

Als je nog een aantal dagen wilt genieten van het rustige eilandleven, dan raden we je 2 dagen Gili Air aan. Tussen de drie Gili eilanden vaart iedere dag een lokale boot. Deze brengt je al voor een paar euro van Gili Trawangan naar Gili Air. Gili Air is een stuk rustiger dan Gili Trawangan maar heeft wel die relaxte eiland sfeer en gezelligheid in de avond. Fiets lekker het eiland rond, chill op de prachtige stranden en geniet van de zonsondergangen. Snorkelen op de mooiste plekken doe je met deze snorkeltrip rondom de Gili eilanden. Je kunt al onze tips voor Gili Air teruglezen in deze blog.


Onze hotel tips op Gili Air tijdens je vakantie Bali en de Gili eilanden:


 

Nusa Penida - 3 dagen

Vanuit de Gili eilanden neem je de boot naar Nusa Penida. Tickets voor deze boot koop je hier van te voren via 12goasia. Nusa Penida is een ruig en indrukwekkend eiland vol met prachtige bezienswaardigheden. Tijdens je bezoek aan Nusa Penida mag een bezoek aan het iconische Kelingking Beach niet ontbreken. Zorg dat je hier vroeg in de ochtend bent om de grootste groep toeristen voor te zijn. Vergeet ook zeker niet de klim naar het strand beneden te maken! Diamond Beach is het mooiste strand van Nusa Penida en ook absoluut het bezoeken waard. Het fijnste strand om een middagje te chillen is wat ons betreft Crystal Bay. Trotseer verder de blauwe trappen bij de Guyangan Waterval en aanschouw Angel’s Billabong en Broken Beach. Lees hier al onze tips en favoriete hotspots op Nusa Penida.


Reisroute Bali en Gili eilanden - Nusa Penida - Ongekende Weg

De leukste verblijven op Nusa Penida tijdens je rondreis door Bali en de Gili eilanden: Kamasan Cottage


 

Uluwatu - 3 dagen

Sluit je vakantie door Bali en de Gili eilanden af in Uluwatu. Om in Uluwatu te komen neem je eerst de boot van Nusa Penida naar Sanur. Koop hier je tickets via 12goasia voor deze boot. Vanuit Sanur neem je een Grab of Gojek naar Uluwatu. Zorg dat je zeker 2 volle dagen hebt om Uluwatu te verkennen en om lekker te chillen op de mooiste stranden.


Tip: loop naar deze Google Maps locatie na aankomst met de boot in Sanur. Vanaf hier kun je namelijk een Grab of Gojek boeken.


Uluwatu staat bekend om de prachtige stranden, indrukwekkende kliffen en een van de beste surfcondities ter wereld. Als je in Uluwatu bent, is het zeker de moeite waard om een dagje uit te trekken om te gaan strandhoppen. Je kunt in deze blog al onze favoriete stranden van Uluwatu terugvinden. Iedere avond, met zonsondergang, vindt in de Uluwatu tempel de traditionele, Balinese Kecak Fire Dance plaats. De Uluwatu tempel ligt waanzinnig mooi op de kliffen en tijdens de Kecak Fire Dance zie je de zon langzaam in de zee verdwijnen. Tickets voor de Kecak Fire Dance kun je via deze link van tevoren kopen. Als je op tijd in de Uluwatu tempel bent, kun je deze ook ter plaatse bij het loket in de tempel zelf kopen. Zorg dan dat je zeker rond 16:30 in de Uluwatu tempel bent.


Geniet verder in Uluwatu van de mooie stranden, het lekkere eten en de gezellige 'surfers vibe'. Al onze tips voor Uluwatu en onze favoriete hotspots lees je terug in deze blog.


Dit zijn onze accommodatie tips voor Uluwatu tijdens je rondreis Bali en de Gili eilanden:


Uluwatu is de laatste bestemming van deze rondreis door Bali en de Gili eilanden. Vanuit Uluwatu rijd je in ongeveer 1 uur naar het vliegveld van Bali.


 

Wat is de beste reistijd voor Bali en de Gili eilanden?

Indonesië kent slechts twee seizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen. Vanzelfsprekend is het droge seizoen de beste reistijd voor Bali en de Gili eilanden. In het droge seizoen valt de minste neerslag en is de kans op een strakblauwe lucht het grootst. Het droge seizoen loopt officieel van april tot en met september. Het regenseizoen loopt van oktober tot en met maart. Tijdens deze maanden is de kans op een bui een stuk groter maar gelukkig valt de regen vaak vroeg in de ochtend of ‘s avonds. Laat je dus vooral niet tegenhouden door het regenseizoen!


Door jouw verblijf te boeken via deze booking.com link help je ons enorm. Jou kost het daarbij niets extra! Win-win! 


Al onze reisavonturen zijn ook te volgen via Instagram.



bottom of page