top of page

Dit zijn de mooiste rijstvelden op Bali! (niet-toeristisch)

Als je denkt aan Bali, dan denk je aan de mooie stranden, tempels, cultuur en natuurlijk de groene rijstvelden. Tijdens je vakantie op Bali wil je natuurlijk de mooiste rijstvelden gezien hebben. Veruit de bekendste rijstvelden zijn de Tegalalang rijstvelden in de buurt van Ubud. Helaas staan deze rijstvelden vol met ‘Bali swings’, luxe hotels en bars waardoor het authentieke er wel vanaf is. Gelukkig zijn er op Bali ontzettend veel rijstvelden te vinden die (nog) niet toeristisch zijn. In deze blog lees je de mooiste rijstvelden op Bali die jij bezocht wilt hebben!


Niet toeristische rijstvelden op Bali - Indonesië - Ongekende Weg

Over de Tegalalang Rice Fields

De rijstvelden van Tegalalang, in de omgeving van Ubud, zijn veruit de bekendste rijstvelden op Bali. Deze rijstvelden zijn inmiddels al volledig ingericht op het toerisme. Overal rondom de rijstvelden liggen de hipste clubs met infinity pools, luxe restaurants en de bekende ‘Bali swings’. Gelukkig heb je bij de Tegalalang rijstvelden ook een niet-toeristische ingang waarbij je nog wel de authentieke, lokale kant van de rijstvelden kan zien. Ga hiervoor naar de Google Maps locatie ‘Warung Pak Damex’. Vanaf hier kom je uit bij de rustige kant van de Tegalalang rijstvelden.


Zelf een scooter huren om de mooiste rijstvelden op Bali te ontdekken? Huur dan je scooter bij Bikago. Bij Bikago krijg je scooters in een uitstekende staat, worden bij je verblijf afgeleverd en komen standaard met een verzekering. Huur hier je scooter bij Bikago.De Jatiluwih rijstvelden

Op ongeveer één uur rijden ten noorden van Ubud liggen de enorme Jatiluwih rijstvelden. Van het rijtje ‘niet-toeristische rijstvelden’ zijn de Jatiluwih rijstvelden het meest toeristisch van allemaal maar gelukkig nog lang niet zo overlopen als de Tegalalang rijstvelden. 


Bij de Jatiluwih rijstvelden kun je meerdere wandelingen door de rijstvelden maken. Bij de rijstvelden staan bordjes met verschillende trekkingen die je kunt volgen. Op een heldere dag heb je een prachtig uitzicht over de rijstvelden met op de achtergrond de indrukwekkende vulkanen Batur en Agung. De Jatiluwih rijstvelden zijn prima op eigen houtje te bezoeken vanuit bijvoorbeeld Ubud. Ook kun je met deze georganiseerde tour de Jatiluwih rijstvelden, meerdere watervallen en tempels bezoeken.


De Sesandan Rice Terrace

De Sesandan rijstvelden zijn prachtige rijstvelden en liggen op ongeveer een uur rijden van Canggu en vanaf Ubud is het anderhalf uur rijden. Deze rijstvelden zijn nog zo ontzettend puur en authentiek dat de locals nog raar (maar vriendelijk) opkijken als je tussen deze rijstvelden loopt. Voordat je bij de Sesandan rijstvelden komt, rijd je eerst een waanzinnig mooie route langs kleine dorpjes waar de kinderen je lachend nazwaaien. De Sesandan rijstvelden mogen zeker op het lijstje van rijstvelden op Bali die je wilt bezoeken!De Belimbing Rice Terraces

De Belimbing rijstvelden liggen op 15 minuten rijden van de Sesandan rijstvelden waardoor je een bezoek aan deze twee prima kan combineren! De eindeloze Belimbing rijstvelden zijn waanzinnig, waarbij je ook een prachtige wandeling kan maken. Vergeet zeker je camera of drone niet om hier de mooiste foto’s te maken! Bij de Belimbing rijstvelden vind je een aantal warungs waar je een simpele nasi goreng kan eten of waar je wat kan drinken.


Dayang Rice Terraces

Als je in Munduk bent mag je een bezoek aan de Dayang Rice Terraces niet overslaan. Je kunt hier een prachtige wandeling maken door de rijstvelden vanaf Puri Sunny Camping. Vanaf dit punt loop je over een smal paadje door de groene rijstvelden.


Wil je meer tips voor Munduk? Lees dan onze blog: Munduk: ontdek het authentieke Bali’.


De rijstvelden in de omgeving van Sidemen

De omgeving van Sidemen ligt vol met prachtige rijstvelden en is misschien wel een van de mooiste plekken op Bali. Het is er nog ontzettend lokaal, authentiek en de omgeving is waanzinnig mooi. Bij Sidemen Rice Terrace kun je een prachtige wandeling tussen de rijstvelden maken. Je loopt dwars door de rijstvelden waar de locals hard aan het werk zijn en je vriendelijk gedag zeggen. Aan het einde van deze trekking kom je op een uitzichtpunt met een waanzinnig uitzicht over de omgeving van Sidemen. Al onze tips voor Sidemen lees je in deze blog.


Ook in de regio’s Mayong, Pupuan en Sambangan vind je prachtige rijstvelden die je waarschijnlijk met geen andere toerist hoeft te delen!


Niet toeristische rijstvelden op Bali - Indonesië - Ongekende Weg

Wat is de beste reistijd om de rijstvelden op Bali te bezoeken?

De rijstvelden zijn mooi groen net na het regenseizoen rond april/mei. Als de rijstvelden geel beginnen te worden, betekent dat ze geoogst gaan worden binnen afzienbare tijd. Rijst wordt drie keer per jaar geoogst waardoor ook in andere maanden de rijstvelden prachtig zijn om te bezoeken. Enkel de eerste weken na het oogsten zijn de rijstterrassen leeg, waardoor je tegen een poel met modder aankijkt. 


Op zoek naar de leukste verblijven op Bali? Op onze blog:Waar te verblijven op Bali?lees je al onze favoriete accommodaties op Bali!


Wil je meer weten over Bali of vind je het leuk om onze reisavonturen op de voet te volgen? Volg ons dan op Instagram waar we dagelijks al onze reistips en inspiratie delen!Comments


bottom of page