top of page

Waar te verblijven op Bali?

Het Indonesische eiland Bali zit vol met leuke en betaalbare verblijven. Vooral in het zuiden van het eiland zijn er meer dan genoeg hotels, hostels, homestays en guest houses te vinden voor ieder type budget. Bali ontdek je het beste door rond te reizen en niet op één plek te slapen. Wij zijn inmiddels al drie keer op Bali geweest en hier lees je onze tips voor fijne, betaalbare verblijven op Bali!


Bekijk onze favoriete verblijven in:


Canggu

In Canggu is Silvy Guesthouse onze vaste verblijfsplaats. Silvy Guesthouse ligt midden in het centrum van Canggu op loopafstand van leuke restaurantjes en op 15 minuten lopen van het strand. De eigenaresse Iluh zorgt ervoor dat jij je hier helemaal thuis voelt!



Een geweldige villa voor een grote groep vrienden of familie! Deze villa heeft een ruime open keuken, drie slaapkamers met ieder een eigen badkamer, een gezellig zitgedeelte en een heerlijk zwembad. Villa Blue Skies Too ligt in het centrum van Canggu in een steeg waardoor je heel veel leuke restaurants en winkels op loopafstand hebt maar wel geniet van de rust.


Rhythm & Rumble is een sociaal, schoon en gezellig hostel in het centrum van Canggu. Je hebt hier een mooi zwembad en gezellige gemeenschappelijke ruimtes.


Als je in Canggu wilt verblijven in een kleinschalig, kleurrijk en prachtig boutique hotel dan kunnen we El Barrio Boutique Hotel & Bar van harte aanbevelen!



Ook Kos One Hostel is een gezellig en sociaal hostel in Canggu. Dit hostel ligt aan de hoofdstraat van Canggu op 10 minuten lopen van het strand. Bij het hostel ligt een waanzinnig zwembad waar je ultiem kan chillen en nieuwe mensen kan leren kennen.


Ubud

Merthayasa 2 Bungalows ligt hartje centrum Ubud in een van de rustige zijstraten. Alle hotspots zitten op loopafstand en door de ligging ontloop je zo het drukke centrum. Er zit een heel fijn zwembad bij, het ontbijt is inclusief en de eigenaresses zorgen heel goed voor je. Probeer zeker eens de Nasi Campur van Wayan, deze is fantastisch!

Dit prachtig luxe hotel in het centrum van Ubud is de perfecte keuze bij een ruimer budget! Adiwana Resort Jembawan heeft twee zwembaden, prachtige kamers, een spa in het hotel en een heel erg goed restaurant. Binnen vijf minuten loop je het gezellige centrum van Ubud in.



Seminyak

Een super tof, budgetvriendelijk hotel in het centrum van Seminyak. Je slaapt op vijf minuten lopen van het strand. De kamers zijn klein maar heel erg handig ingericht zodat je gemakkelijk al je spullen kwijt kan. Het personeel is ontzettend behulpzaam en helpt je graag verder!


Uluwatu

Een erg fijn Guest House in Uluwatu. De ligging is erg centraal en binnen vijf minuten rijden sta je bij de tofste restaurants. Er zit een supermarkt op twee minuten lopen van Seno Guest House And Café.


Bij Dream Sea slaap je in prachtige kamers met een waanzinnig uitzicht op de indrukwekkende kliffen van Uluwatu. Iedere ochtend word je hier wakker met het geluid van de oceaan op de achtergrond.


Bali - Waar te verblijven - Accommodaties - Uluwatu - Dream Sea - Ongekende Weg

Lumbung Sari is een betaalbaar paradijsje! Je slaapt in een nette bungalow in een prachtige omgeving. De bungalows hebben een ruime badkamer en er zit een fijn zwembad bij. Binnen vijf minuten rijden vind je een aantal toffe cafés en restaurantjes.


Sidemen

Wape di Ume Sidemen Wape di Ume Sidemen is een waanzinnig verblijf en een oase van rust. Je slaapt hier midden in de groene omgeving met een fantastische infinity pool en prachtige ruime kamers.

Een ontzettend fijne homestay van een ontzettend leuke familie. De kamers zijn basic maar van alle gemakken voorzien. Voor een kleine bijdrage per dag heb je een heerlijk ontbijt en de familie verteld je graag alles wat je niet mag missen in de schitterende omgeving van Sidemen!


Munduk

Adila Warung and Homestay is een fantastische homestay in het schitterende Munduk. Je slaapt hier in een prachtige omgeving bij een ontzettend lieve familie. Vanaf de homestay loop je binnen een paar minuten door de mooiste natuur. Het ontbijt is inclusief en je kunt hier ook heel erg goed lunchen en avondeten!


Een prachtige villa ideaal voor een groot gezelschap. De villa beschikt over vier slaapkamers, drie badkamers, een grote woonkamer met keuken en een tuin met een waanzinnig uitzicht op de omgeving! De eigenaresse is ontzettend vriendelijk en helpt je met alles! In de avond kun je een kampvuur maken voor de gezellige avonden.



Een prachtig verblijf midden tussen de rijstvelden. Je slaapt hier in mooie hutjes met een waanzinnig uitzicht over de omgeving van Munduk. Je loopt vanaf Puri Sunny Camp ook een mooie wandeling tussen de rijstvelden waar je geen andere toerist tegenkomt!


Amed

Een fijn, budgetvriendelijk Guest House in het centrum van Amed. Het Guest House zit in een zijstraat van de grote weg waardoor het er erg rustig is. Het ontbijt is inclusief en je loopt zo naar alle leuke eettentjes in de buurt.


Kintamani

Back to basic! In het authentieke Kintamani aan de voet van Mt. Batur ligt Batur Lake View. Een back to basic Guest House en een perfecte uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Elke avond gaat het kampvuur aan en kun je genieten van het geweldige uitzicht.


Sanur

Sekar Waru Homestay is van alle gemakken voorzien. Een nette kamer, ruime badkamer, een smart-TV, fijne zachte bedden en een gedeelde keuken waar je ceventueel je ontbijt en/of lunch kan maken!


Kubu Di-Kayla's Dit is een ontzettend fijn en comfortabel guesthouse in het centrum van Sanur. De gezellige avondmarkt van Sanur ligt op 5 minuten lopen van het guesthouse. Ook hebben ze er een mega schattig hondje rondlopen!


Nusa Lembongan

Ohana's Ultiem genieten van het eilandleven op Nusa Lembongan doe je wat ons betreft hier. Je slaapt hier in prachtige kamers recht aan het strand met een lekker zwembad erbij.



Een oase van rust op Nusa Lembongan! Deze leuke huisjes liggen aan de gezelligste straat van Nusa Lembongan met veel restaurantjes, supermarkten en het strand op loopafstand. Deze accommodatie heeft een heerlijk zwembad en een prachtige tuin waar je helemaal tot rust komt.


Voor het ultieme eilandleven! Aurora Beach View ligt op Nusa Ceningan en recht aan zee. Er zit een heerlijk zwembad bij en leuke beachclubs en restaurants op loopafstand. Binnen tien minuten scooter je over de bekende Yellow Bridge naar de haven van Nusa Lembongan.


Nusa Penida

Een fijn verblijf dichtbij de haven van Nusa Penida. Kamasan Cottage zit vlakbij de hoofdweg van Nusa Penida. Binnen vijf minuten rijden sta je bij leuke cafés en restaurantjes. De eigenaren zijn erg behulpzaam en helpen je graag met het huren van een scooter of het doen van een tour! Neem wel oordoppen mee als je hier slaapt: de hanen in de buurt beginnen namelijk vroeg in de morgen al met kraaien.


Bij Sawit Garden Cottages slaap je in nette, ruime kamers op centrale locatie op Nusa Penida. In de prachtige tuin ligt ook een fijn zwembad.


Uniek overnachten op Nusa Penida doe je hier! Je slaapt bij Authentiek Penida in luxe tenten  die van alle gemakken voorzien zijn in een waanzinnige omgeving. Zorg dat je jouw verblijf bij Autentik Penida Glamping op tijd vastlegt want zeker in het hoogseizoen zit het snel vol.


 

Waar te verblijven op Bali?

Op Bali zijn ontzettend veel verblijven te vinden die passen in ieder type budget. Zo vind je er de meest luxe hotels en villa’s maar ook budgetvriendelijke hostels of guest houses. Een vakantie naar Bali is ook een erg diverse vakantie. In Canggu kun je bijvoorbeeld genieten van lekker eten, het gezellige Echo Beach en tot ‘s avonds laat de leukste feesten meemaken. In het midden van Bali, waar onder andere Ubud ligt, vind je de mooiste natuur met een prachtige omgeving. In dit jungle-achtige gebied kun je de mooiste wandelingen maken door de eindeloze rijstvelden en op zoek gaan naar de meest indrukwekkende watervallen.


Helemaal in het noorden van Bali kom je in een oase van rust. Het is hier een stuk minder druk dan bijvoorbeeld Canggu, Seminyak, Ubud of Uluwatu. Ook hier ontdek je de prachtige natuur en kun je echt het authentieke Indonesië terugvinden. Bijna overal waar je rijdt of loopt zie je de indrukwekkende vulkanen Batur en Agung aan de horizon verschijnen. Voor de duikliefhebbers is het oosten van Bali absoluut de moeite waard. Amed is een goede plek om duikuren te maken of om het te leren. Het water is er rustig en er zijn een aantal oude scheepswrakken voor de kust van Amed te vinden die je met duiken kan ontdekken.


In het zuiden vind je ontzettend mooie stranden zoals bijvoorbeeld Padang Padang Beach. Het zuiden van Bali is ruig door de steile kliffen. Dit zorgt dan ook voor prachtige uitzichten en indrukwekkende zonsondergangen. Voor professionele surfers is dit dé place-to-be. In het zuiden van Bali vind je de hoogste, beste golven van het eiland.


Je kunt genieten van het ‘eilandleven’ op Nusa Lembongan. Hier vind je kristalblauw water, witte stranden en heel veel leuke strandtentjes om de dag door te brengen.


Nusa Penida is een ruig eiland waar je de mooiste bezienswaardigheden kan vinden. Houd je van een uitdaging? Trotseer dan de klim van Kelingking Beach. Aan de oostkant van Nusa Penida vind je misschien wel een van de mooiste stranden van Bali namelijk Diamond Beach.


Wordt Bali jouw volgende bestemming?

bottom of page