top of page

Gili Trawangan: wat te doen en de leukste tips!

De Gili eilanden in het noorden van Lombok zijn een waar paradijs. Witte stranden, palmbomen en prachtig helderblauw water. Het is niet voor niets zo dat veel mensen hun vakantie Bali uitbreiden met een bezoek aan de Gili eilanden Gili Trawangan, Gili Meno of Gili Air. Gili Trawangan is het grootste eiland van deze drie en hier vind je dus ook de meeste hotels, restaurants en hippe hotspots. Al onze tips voor Gili Trawangan, waar te verblijven, de leukste hotspots en wat te doen lees je hier!


Gili Trawangan - Gili eilanden - Lombok - Indonesië - Ongekende Weg

Waar te verblijven op Gili Trawangan?

Een comfortabel, budgetvriendelijk guesthouse op Gili Trawangan is Dili Gili

Het prachtige hotel Nero North ligt in het rustigere deel van Gili Trawangan. Je slaapt in prachtige kamers, recht aan het strand en met een groot zwembad.

Een ander geweldig verblijf is Guava Garden: mooie kamers, grote open badkamer en ook een fijn zwembad.


Fiets het eiland rond

Van de drie Gili eilanden is Gili Trawangan (ook wel Gili T genoemd) het grootste eiland. Er rijden geen auto’s of scooters op de Gili eilanden dus je vervoert jezelf op de Nederlandse manier namelijk: per fiets! Bij ieder verblijf zijn fietsen te huur of zijn deze gratis inbegrepen. Je kunt het hele eiland rondfietsen in ongeveer 1,5 uur en dit is de perfecte manier om het eiland te verkennen! Neem een strandhanddoek mee, verken de verlaten strandjes en alle leuke plekken op Gili Trawangan!Snorkelen rondom de Gili eilanden

De Gili eilanden staan bekend om hun prachtige witte stranden, helderblauwe wateren en een van de mooiste snorkel plekken. Je kunt deze snorkel tour boeken waarmee je met een kleine groep langs alle snorkel plekken gaat en je niet met tientallen toeristen op dezelfde plek ligt. Ook kun je deze snorkel tour privé boeken.


Eten op de Trawangan Night Market

Elke avond is er op Gili Trawangan een avondmarkt, de Trawangan Night Market. Hier verzamelen dagelijks tientallen kraampjes waar je voor een prikkie heerlijke Indonesische maaltijden kan eten. Of je nu zin hebt in vis, vlees of vegetarisch: op de avondmarkt is alles te krijgen!


Wandel naar de top van het Gili Trawangan View Point

Vanaf het Gili Trawangan View Point heb je een mooi uitzicht over de Gili eilanden, het eiland Lombok en kun je op een heldere dag kilometers over zee kijken. Het is een simpele wandeling van ongeveer 20 minuten die start bij de Google Maps locatie: ‘Gili Trawangan ViewPoint Entry’. Dit is ook een mooie spot om de zonsondergang te bekijken!


Bekijk de zonsondergang bij Pinkcoco Beach

Aan de westkant van Gili Trawangan kijk je iedere avond waanzinnig mooie zonsondergangen. Een van onze favoriete plekken om de zonsondergang te kijken is bij Pinkcoco Beach Club and Restaurant. Plof hier neer in de zitzakken met een drankje en aanschouw hoe de zon langzaam in zee verdwijnt. Vaak is hier in de avond ook nog live muziek.


Gili Trawangan - Gili eilanden - Pinkcoco - zonsondergang - Lombok - Indonesië - Ongekende Weg

Eilandhoppen tussen de Gili eilanden

Elke dag vaart er een lokale boot tussen Gili Trawangan, Gili Air en Gili Meno. Deze kost een paar euro en is de ideale manier om een dagtrip te maken naar Gili Air en/of Gili Meno. In de haven vind je een loket waar je tickets voor deze boot kan kopen. Kijk wel even goed hoe laat de laatste boot terug gaat naar Gili Trawangan voordat je misschien te laat bent! Het actuele tijdschema voor deze lokale boot vind je terug bij het loket waar je de tickets koopt.


Onze restaurant tips op Gili Trawangan

Een van onze favoriete hotspots op Gili Trawangan is Coffee & Thyme. Hier drink je de lekkerste koffie van het eiland en kun je ontzettend lekker ontbijten of lunchen.

Op de Trawangan Night Market eet je de lekkerste Indonesische gerechten voor een prikkie!

Bij Kayu Cafe kun je erg lekker ontbijten of lunchen aan het strand net als bij Hellocapitano Lifestyle Café.

Voor ontzettend goede vegetarische gerechten ga je naar Samadhi Living.


Hoe kom je op Gili Trawangan?

Vanuit Bali varen dagelijks meerdere speedboten naar de Gili eilanden. Deze vertrekken allemaal vanuit Padangbai op Bali. We raden je aan de boot van de organisatie Eka Jaya te nemen. Dit is -in tegenstelling tot andere speedboten- een grote boot en vaart rustiger. De zee tussen Bali en de Gili eilanden kan soms erg wild zijn en dan is het fijn om op een grote boot te zitten. De boot van Eka Jaya is wat duurder dan de andere organisaties maar geloof ons, het is die paar euro extra meer dan waard! Boek hier je tickets voor de Eka Jaya boot naar de Gili eilanden. 

Kom je vanuit Lombok? Neem dan de lokale boot vanaf Bangsal. Deze kost ongeveer 3 euro en je bent binnen 20 minuten op Gili Trawangan! 


Meer weten over Lombok? Op onze blog lees je alles over de andere Gili’s, Kuta Lombok en de authentieke plekken Tetebatu en Sembalun. Op Instagram delen we dagelijks heel veel reisinspiratie en tips!Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page