top of page

Kuta Lombok: onze tips en de leukste plekken!

Kuta Lombok is een typisch surfersdorpje in het zuiden van het eiland Lombok. Het is zo’n plek waar je waarschijnlijk langer blijft hangen dan dat je gepland had en dat snappen wij maar al te goed! Het is een gezellig dorpje met een leuke sfeer, voldoende hippe restaurantjes en koffietentjes maar gelukkig (nog) niet over de top. Het is niet voor niets zo dat wij al drie keer in Kuta Lombok zijn geweest. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Kuta Lombok: de leukste hotspots, onze tips en waar te verblijven in Kuta Lombok!


Kuta Lombok: onze tips en de leukste plekken - Ongekende Weg

Kuta Lombok

Kuta ligt in het zuiden van Lombok en is een gezellig surfersdorpje. De hele dag zijn surfers in de weer met hun surfboard en in bijna iedere winkel in het centrum van Kuta kun je surfbenodigdheden kopen. Er hangt een gezellige sfeer, er zijn genoeg hotspots te vinden maar het is (nog) niet over de top. Er is een goede balans tussen hippe tentjes waar je lekkere koffie kunt drinken en lokale warungs waar je voor een prikkie een nasi goreng eet. Verblijf zeker vier dagen in Kuta Lombok om te genieten van de fijne sfeer, omgeving en het gezellige surfersdorpje.


Hotel tips in Kuta Lombok

Tiu Oasis is een prachtig hotel in Kuta Lombok. Het ligt in een rustige zijstraat in het centrum. Je slaapt in een schitterend huisje met een ruime open badkamer en buitendouche. Bij Tiu Oasis ligt een heerlijk zwembad en is het ontbijt inbegrepen.



La'Villaris is een heel fijn verblijf in Kuta Lombok. La'Villaris ligt aan de hoofdstraat van Kuta Lombok en je slaapt hier in een comfortabele kamer. De gastheer is ontzettend vriendelijk en er ligt een fijn zwembad bij. Een fijn, sociaal hostel in Kuta Lombok is Botchan Hostel.

Een waanzinnig mooi hotel in het centrum van Kuta Lombok is El Tropico.


Surfen in Kuta Lombok

De kans is groot dat je Kuta Lombok mede bezoekt door de geweldige surf condities. In het zuiden van Lombok liggen tientallen baaien met golven voor verschillende niveaus. Surfen doe je hier bij de mooiste stranden met kristalhelder water. Welk strand het beste past bij jouw surf niveau zie je hieronder:


Surfen in Kuta Lombok - Indonesië - Ongekende Weg

Leer surfen bij Selong Belanak. Voor beginnende surfers zijn Tanjung Aan en Selong Belanak de plekken! Als je de smaak te pakken hebt en je wilt een niveau hoger gaan surfen ga je naar Gerupuk of Ekas. 

Voor de meer ervaren surfers zijn Are Guling, Seger Beach en Mawi Beach de beste spots! 

Surfers met jaren ervaring gaan voor de ultieme golf naar Desert Point.


In onze blog: ‘De beste surfspots op Lombok’ lees je alles terug over de verschillende surfspots!


Bekijk de zonsondergang bij Bukit Merese

Op 15 minuten rijden van Kuta ligt Bukit Merese, een heuvel met een prachtig uitzicht over de kustlijn van Lombok en de oceaan. Vanaf Bukit Merese heb je misschien wel de mooiste zonsondergangen op Lombok. Neem een biertje mee, plof neer in het gras en kijk hoe de zon langzaam in de oceaan verdwijnt.



Chillen op prachtige stranden

Ook als je niet surft of gewoon een middag lekker wilt chillen zijn er in het zuiden van Lombok mooie stranden te vinden. Het strand bij Tanjung Aan is bijvoorbeeld een heerlijke plek om een middagje te chillen. Op het strand staan verschillende warungs waar je een simpele maaltijd, kokosnoot of een biertje kunt halen. Ook het strand van Kuta zelf is een fijne plek om overheen te wandelen. Achter het strand van Kuta ligt een mooie boulevard met een aantal leuke tentjes voor een kop koffie, lunch of biertje! Het mooiste strand van Lombok is misschien wel Selong Belanak. Dit prachtige witte strand is de perfecte plek om een middag te genieten van de zon.


Ontdek de omgeving per scooter

De wegen op Lombok zijn in een ontzettend goede staat. Voor een paar euro per dag kun je een scooter huren om het eiland te ontdekken. Ga op Ongekende Weg en ga op zoek naar de mooiste stranden, uitzichtpunten en lokale dorpjes waar de locals je vriendelijk nazwaaien.



Laat jezelf in de watten leggen bij Matcha Spa

Matcha Spa is wat ons betreft het bezoeken meer dan waard in Kuta Lombok. Zorg dat je zeker één dag van tevoren je massage reserveert want het is er altijd druk!


Onze favoriete hotspots in Kuta Lombok

• Bij Bara drink je in de ochtend een heerlijke kop koffie en hebben ze een goede deal in combinatie met verschillende vers gebakken broodjes. Ga hier ook zeker eens heen op een donderdagavond voor de 1+1 pizza’s! • Bij Milk Espresso kun je ook goed terecht voor je dagelijkse portie cafeïne, ontbijt of lunch. • Bush Radio is een gezellige plek en kun je ontzettend goed ontbijten, lunchen of avondeten. • Ga op zondag langs bij Loka! Hier kun je in de avond aanschuiven voor de BBQ. Ontzettend lekker en erg gezellig!



• Onze favoriete lokale restaurants in Kuta Lombok zijn Warung Ombak, Warung Flora en Chili Restaurant.

• Ga naar Jiang Nan voor heerlijke Chinese gerechten. Op woensdagen is hier een goede dumpling-deal!

• In de avond is Tribe Surf City een gezellige plek om iets te drinken. Tijdens het borrelen kun jij ook nog eens kijken naar de skaters die de skatebaan trotseren!


Dagelijks al onze reisavonturen volgen? Kijk dan op onze Instagram. Op onze blog lees je al onze tips voor onder andere Lombok!



bottom of page