top of page

Gili Asahan: alles wat je moet weten over dit paradijs!

Veruit de meeste toeristen bezoeken de Gili eilanden in het noorden van Lombok: Gili Trawangan, Gili Air en Gili Meno. Dit zijn prachtige eilanden met witte stranden en kristalhelder water. Maar wist je dat je in het zuidwesten van Lombok een stuk minder bekende Gili eilanden kan vinden? Deze worden ook wel de ‘Secret Gili eilanden’ genoemd. Deze Gili eilanden zijn net zo mooi maar een stuk minder druk en toeristisch! In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Gili Asahan: een onontdekt paradijs in het zuidwesten van Lombok!


Gili Asahan - Secret Gili's - Lombok - Indonesië - Gili eilanden - Ongekende Weg

Onze tips voor Gili Asahan

Gili Asahan is wat ons betreft het ultieme eilandleven. Je hebt er prachtige witte stranden met kristalhelder water. Het is een klein eiland en je loopt binnen 2 uur het eiland rond. Rond het eiland liggen een aantal plekken waar je schitterend kan snorkelen. Voor het Pearl Beach Resort vind je een van de mooiste snorkel plekken van het eiland. Hier wandel je bij het aangegeven punt de zee in om op zoek te gaan naar het mooiste koraal en vissen. Bij je accommodatie kun je ook een snorkel trip regelen om naar verschillende snorkel plekken rondom de Gili eilanden te varen. Omdat deze Gili’s nog zo onontdekt zijn is de kans groot dat jij deze plekken met bijna niemand hoeft te delen! Je snorkelt tussen prachtig levendig koraal, kleurrijke vissen en je hebt kans om zeeschildpadden te spotten! 


Ook als duikliefhebber kun je hier je hart ophalen. Rondom de Gili eilanden in het zuidwesten van Lombok liggen meerdere fantastische plekken om te duiken. Op Gili Asahan zit een duikschool waar je een duik kan regelen.Verder is er op Gili Asahan niet heel erg veel te doen en dat maakt het nu precies zo’n fijne plek. Geniet van het lekkere weer, neem een duik in de zee of het zwembad en kijk met een kokosnoot in je hand de zonsondergang. Wat ons betreft is Gili Asahan de definitie van een paradijs!


Waar te verblijven op Gili Asahan?

Voor een aantal dagen ultiem eilandleven boek je een verblijf bij Bleu Mathis. Je slaapt hier in een prachtig huisje en er is hier een heerlijk zwembad. Iedere dag kijk je een waanzinnige zonsondergang vanaf je eigen veranda. Ook kun je hier een huisje boeken met je eigen zwembadje recht voor de deur.Bij Gili Asahan Eco Lodge & Restaurant slaap je in een knusse, luxe bungalow die van alle gemakken voorzien is. Bij Gili Asahan Eco Lodge zit een fantastisch Italiaans restaurant waar je waanzinnig lekker kan eten. Ook als je hier niet slaapt ben je welkom om hier te eten. 

Aan de andere kant van Gili Asahan ligt Pearl Beach Resort: een prachtig verblijf direct aan het strand. Recht tegenover Pearl Beach Resort ligt de mooiste snorkel plek van Gili Asahan. 


Wist je dat je ons ontzettend zou helpen om een verblijf te boeken via bovenstaande links of via deze link? Dit kost jou niets extra maar helpt ons enorm om op zoek te blijven gaan naar de leukste reistips en inspiratie! Win-win!


Meer weten over Lombok? Op Instagram hebben we heel veel inspiratie, hotspots en tips voor Lombok gedeeld!


De leukste restaurants op Gili Asahan

Omdat het zo'n klein eiland is, zijn er nog niet zo veel restaurants te vinden op het eiland. Restaurants zitten vooral bij accommodaties maar ook als je daar niet verblijft kun je daar gewoon gaan eten. Bij Gili Asahan Eco Lodge & Restaurant zit een geweldig Italiaans restaurant. Je kunt hier ontzettend lekkere Italiaanse gerechten eten maar ook simpele Indonesische gerechten. Bij Warung Lange Tours kun je goedkoop Indonesische gerechten eten. Super lokaal maar ontzettend lekker.


Hoe kom je op Gili Asahan?

Gili Asahan is per boot te bereiken vanaf de Google Maps locatie: ‘Kores Harbor Matahari Villas Gili Asahan’, op ongeveer 1 uur rijden van Lembar in het zuidwesten van Lombok. Vanaf hier varen de boten naar Gili Asahan. De oversteek duurt slechts 15 minuten en de zee hier is erg rustig. Jouw geboekte accommodatie op Gili Asahan regelt meestal de boot van Lombok naar Gili Asahan. Als dat niet zo is kun je voor een paar euro in de haven een bootje regelen die jou naar Gili Asahan brengt.De beste reistijd voor Lombok en Gili Asahan

In Indonesië zijn er twee seizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen. Het droge seizoen loopt van mei tot en met oktober. In deze periode is de kans op helder weer het grootst en heb je de minste kans op regen. Het regenseizoen loopt van november tot en met april. Tijdens deze maanden is de kans op een regenbui groter. Vanzelfsprekend is het droge seizoen de beste reistijd voor Lombok maar ook in het regenseizoen is Lombok heel goed te bezoeken. Vaak zijn de buien fel maar kort. In het regenseizoen is de natuur ook op zijn mooist alleen is een poncho of paraplu geen overbodige luxe.Comments


bottom of page