top of page

Gili Air: onze tips voor het ultieme eilandleven!

De Gili eilanden Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air zijn fantastische bestemmingen om te bezoeken. Hagelwitte stranden, helderblauwe zee en prachtig koraal om bij te snorkelen. Wil je in alle rust genieten van het ultieme eilandleven voor een aantal dagen? Dan is Gili Air de perfecte plek om dat te doen. Wij hebben zelf twee keer een aantal dagen geslapen op Gili Air en in deze blog vertellen we je al onze tips voor Gili Air!De Gili eilanden

Gili Trawangan, ook wel ‘Gili T’ genoemd, is het grootste en populairste eiland van de drie. Op Gili Trawangan vind je de meeste hotels, hostels en restaurants en staat ook een beetje bekend als het ‘party-eiland'. Ook als je niet komt om te feesten is Gili Trawangan een ontzettend fijn eiland om een paar dagen te verblijven. In deze blog lees je alles over Gili Trawangan! Gili Meno is het kleinste eiland en wordt ook wel het ‘honeymoon island’ genoemd omdat het door de rust, prachtige stranden en de mooie accommodaties vaak bezocht wordt door (pasgetrouwde) stellen of families.


Gili Air 

Gili Air is een stuk rustiger dan Gili Trawangan. Er hangt op Gili Air een relaxte sfeer en het is een heel fijn eiland om een aantal dagen te verblijven. Je vindt er meer dan genoeg leuke, hippe restaurants maar ook goede lokale warungs waar je voor een prikkie kan eten. Bij de strandtentjes op Gili Air kun je ‘s avonds ook nog goed terecht voor een drankje met wat live muziek. Wij vonden Gili Air de perfecte combinatie van het rustige eilandleven en de relaxte sfeer waar nog wel veel gezelligheid is elke avond. 


Verblijf zeker twee nachten op Gili Air om te genieten van het ultieme eilandleven. Op Gili Air rijden geen auto’s of scooters dus je verplaatst jezelf met de fiets of gewoon te voet. Gili Air is een klein eiland dus je bent overal zo! Het hele eiland fiets je in nog geen uur rond. Neem de fiets mee, gooi een strandhanddoek achterop en fiets naar de mooiste stranden om zo het eiland te ontdekken! Aan de westkant van het eiland vind je een aantal fijne beach bars waar je met een Bintang in je hand de mooiste zonsondergangen kan bekijken. Mowies Gili Air was onze favoriete plek om tegen het einde van de dag neer te ploffen en de zonsondergang te bekijken.Waar te verblijven op Gili Air? 

La Siesta Bungalows & Cuisine is een paradijs op Gili Air. Een schitterend, kleinschalig verblijf met mooie kamers en een zwembad. Een van onze favoriete hotel tips op Gili Air!

Bij Gili Matiki slaap je in leuke bungalows met een gezellig buitenzitje en heb je een fijn zwembad voor de deur. 

Een budgetvriendelijk verblijf is Sejuk Cottages. Je slaapt in een simpele bungalow die van alle gemakken voorzien is en het ontbijt is inclusief.


En wat doe je verder op Gili Air? Precies, niet te veel. Het is een heerlijk eiland om te genieten van het rustige eilandleven. Chillen op de mooie stranden, neem een duik in de zee, ga snorkelen op de mooiste plekken en kijk iedere dag de mooiste zonsondergangen.


Het doen van een snorkeltrip rondom de Gili eilanden mag niet ontbreken als je een liefhebber bent van de onderwaterwereld. Met deze snorkel trip ga je in een kleine groep langs de beste snorkel plekken. Deze snorkel trip is ook privé te boeken zodat je de mooiste snorkel plekken met niemand anders hoeft te delen!


Restaurant tips op Gili Air

Bij Warung Sunny eet je de lekkerste Indonesische gerechten van Gili Air.

Bij Gili Coffee Roasters drink je de lekkerste koffie en kun je erg goed ontbijten of lunchen.

Voor een lekkere en gezonde poke bowl ga je naar PokeGiliAir Fresh & Healthy Food.

Panchamama Organic Cafe is een schattig café waar je ook ontzettend goed kan eten.

Voor een biertje met zonsondergang ga je wat ons betreft naar Mowies Gili Air.


Hoe kom je op de Gili eilanden?

Vanaf Bali varen er elke dag meerdere boten naar de Gili eilanden. Vanaf Padangbai varen verschillende organisaties met speedboten richting de Gili eilanden. Wij zijn inmiddels drie keer met de boot van Bali naar de Gili eilanden gegaan en wij raden de boot van Eka Jaya van harte aan. Bij Eka Jaya vaar je op een grotere boot die veel rustiger vaart dan de andere organisaties. Je betaalt een paar euro extra dan bij de kleinere speedboten maar dit is het absoluut waard! Boek hier de boot van Eka Jaya naar de Gili eilanden.


Kom je vanuit Lombok? Neem dan de lokale boot vanuit de haven van Bangsal. Deze vaart niet volgens een vast tijdschema maar vertrekt wanneer deze vol zit. Gili Air ligt het dichtst bij Lombok en je bent in ongeveer 15 minuten op Gili Air vanuit Bangsal. 


Vanuit de andere Gili’s, Gili Trawangan of Gili Meno kun je ook de lokale boot nemen. Deze vaart de hele dag door tussen de eilanden. Bij de haven kun je een ticket kopen voor deze lokale boot en kost niet meer dan een paar euro. 


Al onze favoriete hotels op de Gili eilanden en Lombok lees je op onze blog: waar te verblijven op Lombok?

Meer inspiratie en tips vind je terug op Instagram.


Wat is de beste reistijd voor de Gili eilanden?

De beste reistijd voor de Gili eilanden is tussen mei en oktober. In deze maanden is het droogseizoen en is de kans op goed weer het grootst. Dit is ook meteen de drukste periode. In de maanden november tot en met april is het regenseizoen. De kans op een regenbui is dan groter maar meestal regent het nooit een hele dag. In deze periode is het laagseizoen en zijn de meeste accommodaties een stuk goedkoper maar een poncho of paraplu is geen overbodige luxe!Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page