top of page

De Secret Gili’s: een hidden gem van Lombok!

De kans is groot dat je al eens hebt gehoord van de eilanden Gili Trawangan, Gili Air en Gili Meno: drie populaire eilanden linksboven het Indonesische eiland Lombok. Maar kennen jullie de Secret Gili's al? Vier prachtige eilanden die (nog) niet ontdekt zijn door het massatoerisme. Waar je deze eilanden vindt, hoe je er komt en wat je er allemaal kan doen lees je hier!


De Secret Gili eilanden

In het zuidwesten van Lombok vind je de eilanden Gili Nanggu, Gili Sudak, Gili Tangkong en Gili Bedis die nog terecht de Secret Gili’s worden genoemd. Deze Gili’s zijn bij lange na nog niet zo bekend als Gili Trawangan, Gili Air en Gili Meno. Doordat de Secret Gili’s nog zo onbekend zijn vind je hier geen luxe hotels, beachbars of hippe eetcafés en dat maakt een bezoek aan deze eilanden zo bijzonder!


Wist je dat Gili in het Indonesisch ‘eiland’ betekent?Waarom moet je de Secret Gili’s bezoeken?

De nummer één activiteit is snorkelen rondom de eilanden. Rondom de Secret Gili’s vind je prachtig onaangetast koraal waar je uren kan kijken naar de mooiste vissen en met een beetje geluk ook zeeschildpadden! Daarnaast hebben de Secret Gili’s prachtige hagelwitte stranden waar je heerlijk kan chillen. Bestel een nasi goreng en een kokosnoot en je hebt die ultieme island vibe te pakken!


Hoe kom je bij de Secret Gili’s?

Vanaf Kuta Lombok is het ongeveer 2 uur rijden naar de plek waar je een boottour boekt. Je kunt hier op verschillende manieren komen:


-Huur een scooter. Rijd met de scooter naar de volgende straat: Jl. Raya Sekotong. In deze straat vind je meerdere plekken waar je een boottour kan regelen naar de Secret Gili’s. -Boek een georganiseerde tour vanuit Kuta Lombok. Ideaal als je zelf geen scooter rijdt en alles van tevoren geregeld wilt hebben! Een georganiseerde tour boek je hier.

Secret Gili's - Lombok - Dagtrip - Kuta - Boottour - Ongekende Weg

Tijdens de boottour bezoek je de verschillende Secret Gili’s en heb je op ieder eiland de tijd om even te chillen, snorkelen of rustig rond te wandelen. Dit maakt het een ideale dagtrip vanuit Kuta Lombok!


Wij deden de boottour met Pet. Een ontzettend vriendelijke man met heel veel respect voor de natuur en het behoud hiervan. Ga je op eigen houtje richting de Secret Gili’s en zoek je nog een leuke schipper en gids? Stuur hem dan een WhatsApp bericht op het volgende nummer: +62-819-4570-6288 en doe hem de groetjes van ons!


Wist je dat er in het zuiden van Lombok nog zoveel meer te doen is? Zo is het zuiden van Lombok een van de beste plekken ter wereld om te surfen. Als beginner kun je leren surfen bij Selong Belanak en voor gevorderde surfers is Mawi Beach de place-to-be. Lees hier alles over de beste surfspots op Lombok!


Meer reistips en inspiratie vind je op Instagram!Comments


bottom of page