top of page

Hotspot guide Ubud: al onze favoriete plekken op een rijtje!

Het groene, culturele Ubud in het midden van Bali zit vol met leuke koffietentjes, hippe lunchplekken en gezellige restaurants. Wij zijn meerdere keren voor langere tijd in Ubud geweest en hebben al onze favoriete plekjes in Ubud voor je op een rijtje gezet. Van koffie drinken tussen de groene rijstvelden tot aan traditionele Balinese gerechten eten bij de beste lokale restaurants: in dit artikel vertellen we je al onze favoriete hotspots in Ubud!


Ubud - Sun Sun Warung - Favoriete restaurants - Bali - Indonesië - Ongekende Weg

De leukste koffietentjes in Ubud

Seniman Coffee Studio

Seniman Coffee Studio is een onwijs leuke plek voor een kop koffie in de ochtend. Je kunt hier overigens ook goed terecht voor je ontbijt of lunch.


Balistar Coffee

Balistar Coffee ligt verscholen tussen de marktkraampjes en zou je gegarandeerd voorbij zijn gelopen als je het niet had geweten. Je drinkt hier ontzettend lekkere koffie in een leuke Balinese binnentuin.


Ubud Coffee Roastery Hier kun je ontzettend lekkere koffie drinken. Als je geen koffiedrinker bent kun je hier overigens ook goed terecht voor een kop verse thee. Bij Ubud Coffee Roastery verkopen ze daarnaast koffiebonen uit verschillende delen van Indonesië. 

De leukste restaurants voor ontbijt of lunch in Ubud

Pukako by Paddyfield Een van onze favoriete plekken voor ontbijt of lunch in Ubud is Pukako by Paddyfield. Je zit hier geweldig in het groen met uitzicht op de rijstvelden. Je hebt hier de keuze uit Westerse en Indonesische maaltijden.


Clear Cafe

Clear Cafe is een schitterende plek in het centrum van Ubud. Je loopt het café binnen via de grote ronde deur en komt vervolgens uit in een oase van rust. Je eet hier ontzettend goede vegetarische- en veganistische gerechten. 

Lazy Cat Café

Lazy Cat Café is een super toffe plek waar je ieder moment van de dag goed terecht kunt. Je kunt hier goede koffie drinken, ontbijten en lunchen. 

Onze favoriete lokale restaurants in Ubud

Sun Sun Warung Sun Sun Warung ligt in het centrum van Ubud. Je eet hier wat ons betreft de allerlekkerste traditionele Balinese gerechten van de stad. Probeer bij Sun Sun Warung zeker de nasi campur. Je krijgt hier een bord vol met verschillende kleine gerechtjes. Bij Sun Sun Warung kun je terecht voor lunch of diner.In Da Compound Avondeten in Ubud moet je hier een keer gedaan hebben bij In Da Compound. Hier eet je de lekkerste Indonesische maaltijden. Voordat je bij het restaurant komt, loop je eerst een stuk door een binnentuin vol met schattige konijnen. Probeer ook zeker bij In Da Compound de nasi campur! 


Ubud Shanti Warung

Bij Ubud Shanti Warung eet je lekker Indonesisch midden tussen de groene rijstvelden van Ubud. 


Warung Bisma Sunset Corner

Een van onze favoriete restaurant tips in Ubud is Warung Bisma Sunset Corner. Aan het einde van de middag kijk je hier de mooiste zonsondergangen met uitzicht op de groene rijstvelden. Blijf hier gezellig zitten en eet de lekkerste Indonesische gerechten. Doe Wayan, de eigenaresse, de groetjes van ons!


Lokale restaurants Ubud -  Warung Ubud - Warung Bisma Sunset Corner - Bali - Indonesië - Ongekende Weg
 

De leukste restaurants voor een avond tafelen in Ubud

La Baracca

La Baracca is een ontzettend goede Italiaan waar je gezellig een avondje kan tafelen. La Baracca is een gezellig restaurant waar je ontzettend goede pizza’s en pasta’s kan eten. Na het eten krijg je ook nog eens een glaasje limoncello van het huis!


Plant Bistro

Voor een gezellige avond dineren in Ubud is Plant Bistro een uitstekende optie. Het is een veganistisch restaurant waar je heerlijke, unieke combinaties van verschillende ingrediënten kunt bestellen. 


KAFE

KAFE ligt aan de gezellige straat Jalan Hanoman en is te herkennen aan de gevel vol met groene planten. Eigenlijk kun je bij KAFE ieder moment van de dag binnenwandelen. Je hebt de keuze uit een divers aanbod aan Westerse- en lokale Indonesische gerechten.


 

Leuke restaurants in Ubud

Het gezellige, culturele Ubud zit vol met leuke restaurants, koffietentjes en hotspots. Eten in Ubud kan bij een van de vele lokale warungs waar je voor een prikkie een nasi goreng of nasi campur kan eten. Ook zijn er heel veel hotspots in Ubud te vinden waar je erg lekker kan eten en ook nog eens heel leuk kan zitten. De Westerse restaurants in Ubud zijn duurder dan de lokale warungs maar nog steeds ontzettend goed te betalen. Voor een avond gezellig dineren in Ubud ben je vaak nog 10 euro per persoon kwijt voor een hoofdgerecht. 


Meer tips en heel veel reisinspiratie delen we dagelijks op Instagram.

Comments


bottom of page