top of page

De mooiste stranden in Uluwatu, Bali!

Uluwatu is een plaats op Bali gelegen in het zuiden van het eiland. Uluwatu ligt in de Bukit regio en staat bekend om de indrukwekkende kliffen, adembenemende stranden, prachtige zonsondergangen en een van de beste surf condities ter wereld. Al met al een heerlijke plek om rond te rijden en al het moois te ontdekken! In deze blog lees je al onze favoriete stranden in Uluwatu en waarom jij deze absoluut gezien moet hebben!Nyang Nyang Beach

Een van de mooiste stranden van Bali is misschien wel Nyang Nyang Beach. Dit strand ligt in het zuidwesten van het schiereiland Bukit. Vanaf de kliffen boven heb je hier een prachtig uitzicht over het strand beneden. Om bij het strand te komen rijd je over een stijl verhard pad naar beneden. Ook kun je eventueel je scooter boven parkeren en naar beneden lopen. Nyang Nyang Beach is een groot strand en als je een stukje doorloopt heb je het strand bijna helemaal voor jezelf!


Nyang Nyang Beach staat ook bekend om het verlaten vliegtuig op de klif. Dit verlaten vliegtuig wordt op dit moment omgebouwd tot een luxe Airbnb. Om bij dit verlaten vliegtuig te komen loop je eerst links langs Faro Restaurant Bar & Lounge. Als je vervolgens een stukje doorloopt zie je het verlaten vliegtuig staan.


Dreamland Beach

Dreamland Beach is een fijn strand om een middag te spenderen. Bij de juiste condities kun je hier als gemiddelde surfer ook goed surfen. Op Dreamland Beach kun je eventueel een strandbedje huren en kun je bij Dreamland Warung genieten van een prachtige zonsondergang!


Bingin Beach

Op Bingin Beach vind je de ultieme ‘surfers-vibe’. Er zijn een aantal leuke tentjes waar je met je voeten in het zand kan chillen en wat eten of drinken. Iedere avond is er op Bingin Beach een BBQ. De tafels en stoelen worden op het strand gezet en je kunt je kiezen uit verschillende soorten vers gevangen vis die op de BBQ voor je wordt klaargemaakt. Bingin Beach is daarnaast ook een geliefde plek voor gevorderde surfers om de beste golven te pakken.Padang Padang Beach

Padang Padang Beach is een van de bekendste stranden in Uluwatu. Padang Padang ligt tussen de kliffen en bereik je met een trap tussen de rotswanden door. Het is een gezellig, klein strand met een aantal kleine tentjes waar je wat te drinken of een simpele maaltijd kan scoren. Als beginnend surfer ben je hier ook op de juiste plek: het is namelijk een van de enige stranden in Uluwatu waar je als beginner kan leren surfen.


Uluwatu Beach

Net als Padang Padang Beach ligt Uluwatu Beach verscholen tussen de kliffen. Het is een klein strand met een groot verschil in eb en vloed. Bij eb kun je via rechts naar andere kleine strandjes lopen, bij vloed is dit niet mogelijk. Het is geen strand om een middag je handdoek neer te leggen maar absoluut een prachtig strand om gezien te hebben.


Uluwatu Beach is tevens dé plek voor professionele surfers. Surfers over de hele wereld komen hier naar toe om de beste golven te pakken. Vanaf het ‘dorpje’ op de klif kun je de pro-surfers aanschouwen. Er zitten hier meerdere restaurantjes om wat te eten of drinken met uitzicht op zee.


Thomas Beach

Thomas Beach ligt tussen Uluwatu Beach en Padang Padang Beach. Om bij Thomas Beach te komen zet je de Google Maps locatie op Thomas Beach Parking. Vanaf hier loop je zo dit schitterende strand op. Net als bij Padang Padang Beach kun je als beginnend surfer goed terecht bij Thomas Beach. Je kunt hier een surfboard huren of een surfles nemen.


Uluwatu - Stranden - Dreamland Beach - Surfen - Surlfes - Ongekende Weg

Wil je meer handige tips of reisinspiratie over Bali? Op Instagram delen we dagelijks de leukste hotspots, de tofste activiteiten en bezienswaardigheden over onder andere Bali!


Op onze Ongekend Handige blog vind je ook al onze favoriete verblijven op Bali en onze favoriete lokale restaurants op Bali!


Commenti


bottom of page