top of page

Dit zijn de mooiste watervallen op Bali

Het eiland Bali is een ontzettende veelzijdige bestemming en heeft enorm veel te bieden. De ene dag lig je te chillen op de mooiste stranden en de andere dag maak je een wandeling door de indrukwekkende groene natuur dwars door de groene rijstvelden. In deze ongerepte natuur liggen tientallen (misschien wel honderden) watervallen die je kan bezoeken. Maar welke van deze mooie watervallen op Bali wil je nu allemaal bezocht hebben? In dit artikel hebben we al de mooiste watervallen op Bali voor je op een rijtje gezet zodat jij er geen een van hoeft te missen!


Mooiste watervallen Bali - Indonesië - Ongekende Weg

Banyumala Twin waterval

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: dit is wat ons betreft de mooiste waterval op Bali. Hier klettert het water tientallen meters naar beneden in een prachtige groene vallei. De Banyumala Twin Waterval ligt in Munduk en bereik je via een klim van ongeveer 20 minuten naar beneden. Het pad naar de waterval is in goede staat maar op sommige plekken wel steil. Bezoek de Banyumala Twin waterval vroeg in de ochtend of laat in de middag om de grote hordes toeristen te vermijden.


Om jullie te kunnen blijven voorzien van handige tips en reisinspiratie hebben wij ook een beetje jullie hulp nodig. Zo help je ons enorm door verblijven via deze booking.com link te boeken. Dit kost jou niets extra maar levert ons een kleine bijdrage op: win-win!


Banyu Wana Amertha waterval

De Banyu Wana Amertha waterval ligt in de buurt van de Banyumala Twin waterval en een bezoek aan deze twee watervallen is dan ook prima te combineren. De Banyu Wana Amertha waterval is misschien wel net zo mooi als de Banyumala Twin waterval maar een stuk minder druk. Met een toegangsticket voor de Banyu Wana Amertha waterval kun je ook nog eens drie andere watervallen bezoeken die in dezelfde vallei liggen. Dat is nog eens waar voor je geld!


Al onze tips voor Munduk lees je in deze blog!

De Munduk Waterfall Trekking

Als je in Munduk bent, mag je de Munduk Waterfall Trekking absoluut niet overslaan. Tijdens deze trekking, die ongeveer 3 uur in beslag neemt, bezoek je maar liefst 3 watervallen terwijl je door de prachtige, ongerepte groene jungle wandelt.Leke Leke waterval

De Leke Leke waterval ligt tussen Ubud en Munduk en is ook absoluut de moeite waard om te bezoeken. Om bij de waterval te komen wandel je eerst prachtig door de ongerepte jungle en over smalle paadjes en brugjes gemaakt van bamboe. De waterval zelf is omringd door groen en kleurrijke planten. Dit maakt het een van de meest fotogenieke watervallen op Bali.


Gembleng waterval

Op ongeveer 20 minuten rijden van het authentieke Sidemen ligt de Gembleng waterval. Via een trap aan de zijkant kun je op verschillende niveaus van deze waterval komen. De Gembleng waterval is bijzonder omdat helemaal aan de top een natuurlijk poeltje ligt waar je in kan afkoelen. Ook heb je vanaf hier een waanzinnig uitzicht over de groene omgeving van Sidemen.


In deze blog lees je al onze tips voor het authentieke Sidemen!Tukad Cepung waterval

De Tukad Cepung waterval ligt tussen Ubud en Sidemen in. De waterval zelf ligt prachtig verscholen tussen de rotsen. Om bij de waterval te komen loop je eerst een stuk door het water wat tot je enkels komt dus houd hier rekening mee. De beste tijd om deze waterval te bezoeken is in de ochtend omdat dan het zonlicht precies door de kloof op het water valt. Dit zorgt voor een magische uitstraling bij de Tukad Cepung waterval.


Suwat waterval

De Suwat waterval is het makkelijkste te bezoeken vanuit Ubud. Het is niet de grootste en meest indrukwekkende waterval maar wij vonden deze zo leuk omdat je vanaf de rotsen achter de waterval in het water kan springen. Wij hebben ons hier prima een paar uur vermaakt!


Mooiste watervallen Bali - Waterval -  Indonesië - Ongekende Weg

Staat een bezoek aan Ubud op de planning tijdens je vakantie op Bali? Lees dan in deze blog al onze tips, favoriete hotspots en de leukste activiteiten in Ubud!


Als je van natuur houdt mag watervallen bezoeken op Bali niet ontbreken. Op Instagram delen we dagelijks heel veel tips en reisinspiratie over onder andere Bali. Ga goed voorbereid op reis met alle tips uit onze blog.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page