top of page

Inreis checklist en visum Vietnam

Je gaat binnenkort naar Vietnam of je bent je aan het oriënteren om naar Vietnam te gaan. Laat de voorpret maar beginnen! In deze tijd kunnen inreisvoorwaarden snel veranderen. Welke documenten heb ik nodig? Welke maatregelen gelden er? De actuele inreisvoorwaarden van Vietnam lees je hier!Deze blog is bijgewerkt op 26 juni 2023. Op dit moment zijn deze inreisvoorwaarden van toepassing. Als de inreisvoorwaarden van Vietnam wijzigen, passen wij dit zo snel mogelijk aan in deze blog.


Inreisvoorwaarden Vietnam

Voor het reizen naar Vietnam heb je een visum nodig. Op dit moment is het alleen mogelijk een visum aan te vragen voor 30 dagen. Je visum aanvragen doe je via deze link. Dit is de officiële website van de Vietnamese overheid. Het duurt ongeveer drie werkdagen voordat je visum goedgekeurd is. Houd er rekening mee dat dit soms langer kan duren in verband met feestdagen. Zorg dat je op tijd je visum aanvraagt.


Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn op het moment dat je Vietnam binnen wilt komen.


Om naar Vietnam te reizen hoef je geen PCR-test of Antigeentest voor te leggen. Voor Vietnam hoef je ook niet gevaccineerd te zijn tegen Covid-19. Als je wel gevaccineerd bent raden we je aan voor de zekerheid je internationale vaccinatiebewijs uit te printen en mee te nemen. Via https://coronacheck.nl/nl/print/ kun je jouw internationaal vaccinatiebewijs uitprinten.

Visum - Vietnam - Ongekende Weg

Voor vertrek moet je in het bezit zijn van een uitreisticket. Heb je -net als wij- nog geen uitreisticket als je naar Vietnam reist? Koop dan via Onwardticket een 'uitreisticket'. Hier koop je een echt vliegticket dat na 48 uur voor je wordt geannuleerd. Je betaalt hier eenmalig €12 per ticket voor. Dit is helemaal legitiem: als de douane de tickets gaat nakijken zullen ze zien dat jij daadwerkelijk deze vliegtickets hebt gekocht. Na 48 uur worden de tickets automatisch geannuleerd en hoef jij er niet meer naar om te kijken! Koop je Onward Ticket hier.


Vietnam staat volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken op 'code geel'. Check voor vertrek goed hoe je verzekerd bent (zowel zorg- als reisverzekering) zodat je niet voor verrassingen komt te staan;


Download voor vertrek de App: Reisapp van Rijksoverheid en maak Vietnam favoriet. Zo blijf je op de hoogte als er zaken veranderen. Hier vind je ook o.a. de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Vietnam.

Ben je op zoek naar de leukste hotels, hotels of homestays voor je reis door Vietnam? Bekijk dan deze blog: waar te verblijven in Vietnam?Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page