top of page

De 6 leukste tips voor Hanoi!

Hanoi is de bruisende hoofdstad van Vietnam. Hanoi ligt in het noorden van Vietnam en is een ontzettend leuke stad vol met hectiek, geschiedenis en waar ontzettend veel te doen en te zien is. Op iedere hoek van de straat vind je wel een streetfoodkraam, rijden er oneindige stromen scooters door de smalle straten en struikel je in iedere straat over de uitpuilende winkels. We raden je aan zeker drie dagen in Hanoi te blijven om al het leuks in deze stad te ontdekken. De leukste activiteiten, bezienswaardigheden en tips voor Hanoi lees je hier!


Hanoi - Hoofdstad - Vietnam - Train Street - Ongekende Weg

Tour door Hanoi met de Backstreet Boys Tour

Een van de allerleukste georganiseerde tours die wij ooit gedaan hebben is de Backstreet Boys Tour. Tijdens deze tour word je achterop een oude legermotor rondgereden door de stad Hanoi. Je rijdt dwars door lokale markten en smalle steegjes waarbij je op plekken komt die je als toerist niet zal bezoeken. Tijdens deze tour stop je op verschillende plekken en verteld de tour guide interessante verhalen over de geschiedenis van Hanoi. Tijdens deze tour proef je ook de lokale ‘egg coffee’, eet je traditionele Vietnamese gerechten en drink je een biertje tussen de locals. De Backstreet Boys Tour is te boeken via deze link.


Tip: de Backstreet Boys Tour is een populaire tour en daarom raden we je zeker aan deze van tevoren vast te leggen.Bezoek Train Street

Train Street is een van de bekendste bezienswaardigheden in Hanoi en die wil je ook zeker bezoeken. Het spoor loopt hier door een smalle straat met aan beide kanten huizen, winkels, marktjes en cafés. De locals weten gelukkig ruim op tijd wanneer de trein komt en zorgen er dan ook voor dat er niets of niemand op het spoor is.

Vraag voor de zekerheid na wanneer de trein verwacht wordt omdat de dienstregeling nog wel eens verandert. Zo kun jij met een biertje bij een van de cafés zien hoe de trein voorbij raast!Wandel door het prachtige Hoan Kiem Lake

In het centrum van Hanoi vind je het Hoan Kiem Lake. In het drukke, chaotische Hanoi is het een heel fijn park om rond te wandelen. In de avond vind je er meerdere streetfood kraampjes en komen ook de Vietnamezen genieten van de rust rondom Hoan Kiem Lake.


Op het Hoan Kiem Lake ligt ook een tempel, de Ngoc Son Temple. Als je in de buurt bent, breng hier dan zeker een bezoekje aan!


Verken het hectische Hanoi Old Quarter

Old Quarter is de oudste wijk van Hanoi en ook de gezelligste wijk van de stad. Deze wijk zit vol met (lokale) marktjes, winkels, koffietentjes en leuke restaurants. Old Quarter is de ideale wijk om lekker rond te struinen en te genieten van de hectiek van de stad. Bijna iedere avond is het wel gezellig in de straat van Bia Hoi Corner. Hier staan honderden plastic stoeltjes aan de straat waar zowel de locals als toeristen genieten van een (goedkoop) biertje.


Een biertje kost hier ongeveer tussen de 8.000 en 15.000 Vietnamese Dong, vaak dus goedkoper dan een flesje water! Dit is wel alleen voor biertjes die getapt worden in de plastic bekers.


Hanoi - Hoofdstad - Vietnam - Train Street - Ongekende Weg

Breng een bezoek aan de Hoa Lo gevangenis

Tijdens de Vietnamoorlog werd de Hoa Lo gevangenis in Hanoi gebruikt voor krijgsgevangenen en politieke gevangenen. De gevangenis is gebouwd door de Fransen in het begin van de 20e eeuw. Toen de Fransen in 1954 uit Hanoi werden verdreven namen de Noord-Vietnamezen deze gevangenis in gebruik. De Hoa Lo gevangenis laat de verschrikkelijke omstandigheden zien van de mensen die hier gevangen zaten, mishandeld werden en vaak uiteindelijk werden geëxecuteerd.


Doe een streetfood tour door Hanoi

De lokale Vietnamese gerechten ontdek je het beste met een Streetfood Tour. Samen met een lokale guide proef je verschillende lokale specialiteiten en leer je een aantal gerechten zelf te bereiden. Zorg dat je met een lege maag aan de Streetfood Tour begint!


De leukste restaurants in Hanoi

De lekkerste Banh Mi in Hanoi eet je bij Banh Mi 25.

Voor de sushi-liefhebbers is Sushibar Restaurant een dikke aanrader! Hier wordt de sushi voor je neus vers bereid!

Voor overheerlijke Vietnamese gerechten eet je bij zowel Met Vietnamese Restaurant & Vegetarian als bij Huong Viet ontzettend lekker!

In Hanoi zijn tientallen goede koffietentjes te vinden. Wij vonden de koffie bij NYNA Coffee erg goed! Ook hebben ze hier heerlijke versgebakken croissants.

Een heel creatief café is het Hidden Gem Café. Het café heeft niet voor niets deze naam want het ligt erg verstopt. Een 'gem' is het zeker!

Voor een biertje ga je naar Bia Hoi Corner. Hier zit je op plastic stoeltjes tussen de locals een biertje te drinken!Onze favoriete hostels en hotels in Hanoi

Nexy Hostel is een gezellig, sociaal hostel in Hanoi Old Quarter. Je kunt hier een dorm of een privékamer boeken en er zijn verschillende gezamenlijke ruimtes.


Hanoi Buffalo Hostel ligt ook in het gezellige Hanoi Old Quarter. Het is een schoon en gezellig hostel met leuke gemeenschappelijke ruimtes en zelfs een zwembad! Hier kun je een privékamer of een dorm boeken.


22Land Residence Hotel & Spa is een heerlijk hotel om lekker bij te komen. Je hebt hier een toffe rooftopbar met zwembad, een spa en een sportschool.


Hoe kom ik in Hanoi?

Vanuit Cat Ba / Halong Bay rijden er meerdere bussen en minivans per dag naar Hanoi. Via deze link vind je de actuele vertrektijden en kun je tickets boeken. Je reist in ongeveer 3,5 uur van Cat Ba naar Hanoi.

Ook vanuit Tam Coc, Ninh Binh reis je binnen 2,5 uur naar Hanoi. De tickets voor deze minivans boek je ook eenvoudig van tevoren via deze link.

Hanoi heeft ook een treinstation en vanuit meerdere plekken in Vietnam rijden treinen naar Hanoi. Kijk op 12goasia voor de actuele dienstregeling en tickets.


Tot slot heeft Hanoi een internationale luchthaven en is vanuit bijvoorbeeld Ho Chi Minh of Da Nang goed te bereiken. Kijk hiervoor op skyscanner voor de beschikbare vluchten.Opmerkingen


bottom of page