top of page

Ninh Binh, Tam Coc: hier moet je zijn geweest!

Een van de mooiste plekken in het noorden van Vietnam is Ninh Binh. Overal om je heen zie je metershoge kalkstenen rotsen aan de horizon, prachtige groene rijstvelden, grotten en indrukwekkende tempels. In Ninh Binh lijkt het alsof je door een schilderij loopt waar de lokale Vietnamezen je lachend toezwaaien. Een bezoek aan deze schitterende plek mag dan ook niet ontbreken tijdens jouw reis door Vietnam. Al onze tips, activiteiten en bezienswaardigheden in Tam Coc, Ninh Binh lees je hier!


Ninh Binh - Tam Coc - Vietnam - Rijstvelden - kalkstenen rotsen - Ongekende Weg

Ninh Binh en Tam Coc

Gebruik het dorpje Tam Coc als uitvalsbasis om al het moois van de provincie Ninh Binh te ontdekken. In dit gezellige dorpje vind je heel veel leuke accommodaties en restaurantjes. Tam Coc ligt op ongeveer 15 minuten rijden van de stad Ninh Binh, waar ook het treinstation zit.


Beklim het Hang Mua Viewpoint

Op een paar kilometer van Tam Coc ligt het Hang Mua Viewpoint: een uitzichtpunt met een prachtig uitzicht over de kalkstenen rotsen, rivieren en het platteland van Ninh Binh. Je trotseert hier eerst 500 treden tot aan de top maar het is het dubbel en dwars waard! Het beste bezoek je het Hang Mua Viewpoint vroeg in de ochtend voor de hitte of laat in de middag om de zonsondergang hier te bekijken. De route hier naar toe is overigens al een plaatje waarbij je dwars tussen de rijstvelden door rijdt.Fiets of scooter door de omgeving van Ninh Binh

Een van de leukste dingen om te doen in Ninh Binh vonden wij om rond te fietsen door deze waanzinnige omgeving. Ontdek het echte plattelandsleven in Vietnam waarbij je dwars door de rijstvelden fietst en waar de lokale Vietnamezen je vriendelijk nazwaaien.


Bij bijna iedere accommodatie in Tam Coc kun je fietsen huren of zitten ze gratis inbegrepen. Ook kun je op meerdere plekken een scooter huren om de omgeving te ontdekken!


Bezoek de Bich Dong Pagoda

Op ongeveer 15 minuten fietsen van Tam Coc ligt de Bich Dong Pagode. Deze pagode is gebouwd tegen de kalkstenen rotsen die je betreedt via een prachtige brug over het water. Wandel ook zeker via de linkerkant naar boven om via de grotten de andere pagodes te aanschouwen.Maak een boottocht over het water

Een van de activiteiten in Tam Coc die je niet mag missen is het doen van een boottocht over de Tam Coc River. In het centrum kun je aan de Tam Coc Van Lam Pier een ticket kopen voor een trip met een traditionele roeiboot. Je vaart ongeveer 2 uur door de omgeving waarbij je meerdere keren onder de kalkstenen rotsen doorgaat. De boten worden geroeid door Vietnamezen die dit niet met hun handen maar voeten doen.


Ninh Binh - Tam Coc - Vietnam - Ongekende Weg

Hoe kom je in Tam Coc, Ninh Binh?

Vanuit Hué kun je een nachttrein nemen naar de stad Ninh Binh. Dit is een comfortabele, budgetvriendelijke manier van reizen. Deze treinreis duurt ongeveer 13 uur en kun je boeken via deze link.


Tip: boek in deze nachttrein de First Class Sleeper. Dit is een vierpersoons cabine die net een stuk comfortabeler is dan de tweede klasse cabines.


Vanuit Hanoi is het ongeveer 2,5 uur rijden naar Tam Coc, Ninh Binh. Er rijden dagelijks (mini)bussen van Hanoi naar Tam Coc. Deze kun je ook gemakkelijk boeken via deze link.


Onze favoriete eet- en drink adresjes in Tam Coc

Voor heerlijk Vietnamees eten ga je naar Family Restaurant. Ook hebben ze hier een aantal Westerse gerechten.

Voor de allerlekkerste coconut coffee ga je naar Seven Coffee & Restaurant. Ook kun je hier erg lekker ontbijten of lunchen.

Voor een gezellig drankje in de avond ga je naar The Farm Hostel – Bar – Kitchen. Ook kun je hier heel erg lekker eten!


De leukste verblijven in Tam Coc, Ninh Binh

Phi Hung's Unique Homestay een fijne homestay in het centrum van Tam Coc. Je kunt hier ook fietsen of een scooter huren om de omgeving te ontdekken. Tam Coc Friendly Homestay is een geweldige accommodatie in het centrum van Tam Coc. Dit verblijf ligt tussen de groene rijstvelden en de kalkstenen rotsen. Je slaapt hier in prachtige hutjes en er ligt een heerlijk zwembad bij.Comments


bottom of page