top of page

Ontdek alles van de keizerlijke stad Hué!

In centraal Vietnam ligt de oude stad Hué. Tijdens de Nguyen Dynastie was Hué tussen 1802 en 1945 de keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Ondanks dat er in Hué tijdens de Vietnamoorlog flink gevochten is, kun je er nog heel veel historie terugvinden. Reis je van Hoi An naar Hué dan is het een leuke tussenstop voor een aantal dagen. In deze blog lees je alle tips voor Hué, Vietnam!


Keizerlijke stad Hue - Vietnam - Oude Stad - Ongekende Weg

De stad Hué

Reis je door Vietnam van zuid naar noord of andersom? Dan is Hué een fijne stop om de lange reis op te breken. Zeker als je de Hai Van Pass vanuit Hoi An hebt gereden is Hué een fijne plek om een paar dagen door te brengen om vervolgens je reis weer te vervolgen.


Bezoek Tu Cam Thanh, de Verboden Stad

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Hué is Tu Cam Thanh, de Verboden stad. Vanuit deze stad werd het voormalige keizerlijke rijk bestuurd en woonde de keizerlijke familie. Inmiddels is deze citadel open voor het publiek en kun je deze als toerist bewonderen. Trek hier zeker 2 uur voor uit want de citadel is enorm groot. Bezoek de Verboden Stad het liefst vroeg in de ochtend zodat je hier niet op het heetste moment van de dag loopt. De Verboden Stad ligt aan de rand van het centrum van Hué en is prima te voet te bereiken.Ontdek het verlaten waterpark

Op ongeveer 20 minuten rijden van het centrum van de stad ligt het verlaten waterpark Ho Thuy Tien. Dit waterpark is sinds 2006 verlaten maar is nog niet afgebroken. Officieel mag je dit waterpark niet betreden omdat het sinds 2018 beschouwd is als ‘niet-veilig’. Je kunt de beveiliger van het park echter een kleine fooi geven en hij zal je de ingang van het waterpark laten zien. Het bezoeken van dit verlaten waterpark is absoluut een van de meest bijzondere activiteiten in Hué!


De Thien Mu Pagode

Een van de oudste en mooiste boeddhistische tempels in Hué is de Thien Mu Pagode. Deze 21 meter hoge tempel bestaat uit 7 lagen, die allemaal symbool staan voor verschillende boeddha's.


Maak een boottrip over de Perfume River

Door Hué loopt de 80 kilometer lange Huong River. In de herfst vallen alle bladeren en bloemen in deze rivier die zorgen voor een bepaalde aromatische geur, vandaar de naam Perfume River. Ook als je niet in de herfst hier bent is een boottrip over de rivier ontzettend mooi, zeker met zonsondergang. Boek hier een boottrip met zonsondergang over de Perfume River.


De leukste verblijven in Hué

Nana Homestay is een fijne en goed betaalbare homestay in het centrum van de stad. Het ligt in een rustige zijstraat met veel leuke koffietentjes en restaurants in de buurt.


Amy Hue Hotel & Apartment is een heerlijk verblijf in het centrum van Hué met ruime kamers, vriendelijk personeel en alles op loopafstand.


De leukste restaurants in Hué

Madam Thu Restaurant is een heerlijk Vietnamees restaurant. Bestel hier zeker het menu voor twee personen. Hierbij krijg je zeven Vietnamese gerechten inclusief een drankje. De bediening is super vriendelijk en legt ieder gerecht gedetailleerd uit!

Nook Eatery is een super leuk restaurant in het centrum van Hué. Ze hebben hier heerlijke Vietnamese en Westerse gerechten. Je kunt hier de hele dag terecht voor een ontbijt, lunch of diner.

Voor heerlijke koffie ga je naar TAN. corner Coffee Shop. Het interieur is heel mooi en ze hebben hier lekkere verse broodjes en croissants.

Een andere goede optie voor heerlijke kop koffie is GOM Café.


Hoe kom ik in Hué?

Kom je vanuit Zuid-Vietnam? Vanaf Da Nang en Hoi An kun je de Hai van Pass rijden naar Hué. Ook rijden er bussen vanuit Hoi An naar Hué. Vanuit Da Nang kun je ook de trein nemen naar Hué. Tickets voor de bussen of de trein koop je gemakkelijk van te voren via 12go.


Kom je vanuit het noorden van Vietnam? Ook dan kun je kiezen voor de bus of de trein. Deze tickets kun je ook eenvoudig van te voren boeken via 12go. Vanuit Hanoi en Ho Chi Minh gaan er ook dagelijks vluchten naar Hué. Kijk op Skyscanner voor de beschikbare vluchten.Commentaires


bottom of page