top of page

De Hai Van Pass: alles wat je over deze route moet weten!

Een van de meest bekende routes door Vietnam is de Hai Van Pass: een route van ongeveer 21 kilometer lang die loopt tussen Hoi An en Hué. Een aantal jaar geleden reden de heren van Top Gear deze waanzinnige route en sindsdien is het een populaire route geworden om zelf af te leggen. In deze blog lees je alles wat je moet weten over de Hai Van Pass rijden: hoe je dit kan regelen, hoe lang je er mee bezig bent, hoe het zit met je bagage en de leukste tussenstops onderweg!De Hai Van Pass

De beroemde Hai Van Pass is een prachtige kustweg van 21 kilometer lang door de bergen. De meeste mensen starten deze route vanaf Hoi An of Da Nang naar Hué. Ook kan je deze route vanuit Hué naar Hoi An of Da Nang rijden. In deze blog gaan we uit van het startpunt Hoi An. De totale route van Hoi An naar Hué is ongeveer 135 kilometer en is inclusief een aantal leuke stops makkelijk in één dag te rijden!


Hoe regel ik het vervoer?

Je rijdt de Hai Van Pass one-way. Dat betekent dat je een scooter huurt in Hoi An en deze in Hué weer inlevert. Er zijn meerdere partijen waarbij je een scooter one-way kan huren. Wij hebben een goede ervaring met een scooter huren bij Motorvina. Zij regelen ook meteen dat je bagage van Hoi An naar Hué wordt gebracht. De route is goed zelf te rijden met een beetje scooter ervaring. De Hai Van Pass wordt bijna alleen maar door toeristen gebruikt waardoor er weinig lokaal verkeer is.


Wil je liever niet zelf rijden? Dan kun je kiezen voor een Easy Rider Tour. Hierbij spring je achterop de motor bij een ervaren rijder die de route rijdt. Hiermee kun jij optimaal genieten van het mooie uitzicht. Ook bij de Easy Rider Tour maak je tussenstops bij de plekken die we hieronder benoemen.


De Hai Van Pass rijden

Vertrek tussen 08:00 uur en 09:00 uur vanuit Hoi An. Zo ben je zeker voor het donker in Hué. Stel voordat je vertrekt je Google Maps in met de volgende stops:

Marble Mountains; Dragon Bridge; Hai Van Pass; Lang Co Beach; Elephant Springs (optioneel);

Motorvina Hué.


Tip: neem voor de zekerheid een regenponcho mee! Omdat je dwars door de bergen rijdt kan het aan de ene kant droog en zonnig zijn maar kan het aan de andere kant regenen.Na ongeveer 30 minuten rijden kom je aan bij de eerste stop: Marble Mountains. Hier trotseer je de trappen om uit te komen bij prachtige tempels verscholen in de grotten. Vervolgens rijd je door over de Dragon Bridge in de stad Da Nang. Zoals de naam al doet vermoeden wordt de brug bewaakt door een enorme draak. Dragon Bridge is geen plek om te stoppen maar enkel om overheen te rijden. Na je rit over de Dragon Bridge vervolg je de trip naar het begin van de 21 kilometer lange Hai Van Pass, het hoogtepunt van deze tour. Stop hier zeker even op de top. Hier vind je een aantal tentjes waar je een kop koffie kan drinken en kan genieten van het mooie uitzicht. Vervolgens rijd je langs de kust richting Lang Co Beach. Dit is de ideale plek om te lunchen en even bij te komen.

De laatste stop, Elephants Springs, is optioneel. Is het lekker weer en heb je tijd over? Dan is het heerlijk hier even te stoppen om wat verkoeling op te zoeken.


Vanaf dan rijd je in één keer door naar Motorvina Hué om je scooter weer in te leveren. Motorvina regelt ook het transport naar je accommodatie in Hué.


Is de Hai Van Pass de moeite waard?

Zeker weten! Wij vonden de Hai Van Pass een fantastische route om zelf te rijden. Zeker als je reis door Vietnam van zuid naar noord gaat of andersom is het absoluut de moeite waard deze route te rijden. Ook is het zelf rijden op de scooter een fijne afwisseling met de treinen, bussen of taxi's om van A naar B te komen.Comments


bottom of page