top of page

Ontdek de betoverende natuur van Sapa, Vietnam

In Noord-Vietnam ligt de adembenemende plaats Sapa. Sapa ligt omringd door tientallen bergtoppen, verschillende dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan en enorme rijstvelden zover je maar kan kijken. Maak een trekking door de rijstvelden met de lokale bevolking, scooter door de prachtige landschappen en bezoek indrukwekkende watervallen. Alle tips voor Sapa, de leukste activiteiten, onze favoriete restaurantjes en waar te verblijven in Sapa lees je hier!Waar te verblijven in Sapa?

Verblijf niet in het centrum van Sapa maar in het dorpje in de Muong Hoa vallei. De onderstaande verblijven liggen allemaal in dit dorpje. Hier word je elke ochtend wakker met een waanzinnig uitzicht over de omgeving van Sapa!


Een toffe, back to the basic homestay in Sapa is Hmong House Sapa. Je verblijft hier bij een leuk gezin dat je ook graag uitnodigt om een avond te blijven eten. Iedere ochtend word je wakker met een geweldig uitzicht over de prachtige groene bergen van Sapa. Je kunt bij de homestay een trekking, scooter en vervoer regelen en het ontbijt is inclusief.


Bij Plum Eco House boek je prachtige bungalows met een fantastisch uitzicht over de omgeving. De eigenaren Rex en Rose hebben ook een restaurant waar je heerlijk kan eten. Ook hier kun je een trekking door de rijstvelden regelen of een scooter huren om de omgeving te ontdekken.


Een geweldige optie is SaPa Farmer House. Deze prachtige hutjes liggen waanzinnig midden tussen de rijstvelden!


Maak een trekking door de rijstvelden in Sapa.

Samen met een local uit de omgeving van Sapa trek je door het prachtige landschap. Deze trekking duurt ongeveer 6 uur waarbij je dwars door de rijstvelden loopt, verschillende heuvels trotseert en wandelt door kleine dorpjes waar mensen je vriendelijk nazwaaien. Een trekking kun je via deze link boeken of bij je accommodatie.


Huur een scooter en ontdek de omgeving

De omgeving rondom Sapa lijkt uit een schilderij te komen. Voor een paar euro per dag huur je een scooter en kun je zelfstandig door dit prachtige landschap rijden.


Op 15 minuten rijden van het centrum van Sapa ligt de Tram Ton Pass. Een prachtige route tussen Sapa en het dorpje Lai Chau. Op deze routes vind je twee indrukwekkende watervallen die je kunt bezoeken: de Silver Waterfall en de Love Waterfall. De Silver Waterfall ligt recht langs de weg en kun je voor een klein bedrag beklimmen via de trap aan de zijkant. Om bij de Love Waterfall te komen wandel je eerst een half uur maar is absoluut de moeite waard!Trotseer de hoogste berg van Vietnam, de Fansipan

De Fansipan is de hoogste berg van Vietnam en wordt ook wel ´het dak van Indochina´ genoemd. De top ligt op 3.143 meter hoog en op een goede dag kijk je vanaf hier kilometers over de verschillende bergtoppen en valleien. De top van de Fansipan is sinds 2016 te bereiken met een kabelbaan. Via een prachtige rit met de kabelbaan over de Muong Hoa vallei bereik je de top van de Fansipan.


Kijk voordat je vertrekt goed naar het weer. Bij veel bewolking heb je veel minder zicht over de omgeving. De grootste kans op goed zicht heb je middag op de dag.


Hoe kom je in Sapa?

Vanuit Hanoi rijden er treinen en bussen naar Sapa. Van Hanoi naar Sapa is ongeveer 6 uur met de bus en ongeveer 8 uur met de trein. Tickets voor zowel de trein als de bus kun je gemakkelijk boeken via deze link.

Vanuit Ha Giang rijden er bussen naar Sapa. Tickets voor deze bus koop je via deze link.


Sapa - Vietnam - Rijstvelden - Ongekende Weg

Wat is de beste tijd om Sapa te bezoeken?

Als je de rijstvelden op z’n mooist wilt zien, dan zijn september en begin oktober de beste maanden. In deze tijd kleuren de rijstvelden erg mooi goudgeel en zijn ze klaar om geoogst te worden. Het weer in Sapa kan tussen december en februari erg koud zijn met vaak temperaturen onder de 10 graden. Tussen maart en mei is de temperatuur erg aangenaam en valt er relatief weinig regen. De maanden juni tot en met september zijn de warmste maanden maar is de kans op een regenbui groter.


De leukste restaurants in en rondom Sapa

Le Gecko Cafe in het centrum van Sapa is de ideale start van de dag! Heerlijke koffie en lekkere vers gebakken broodjes.

Bij Plum Eco House eet je de lekkerste Vietnamese en Westerse gerechten.

Voor een biertje in de avond is het vrijwel altijd gezellig bij The Wild Beast. In de avond is hier ook vaak live muziek.


Wil je meer zien of weten over Vietnam? Op Instagram staan heel veel leuke tips, de meest ideale reisroute door Vietnam en veel meer!Comments


bottom of page