top of page

Is Bana Hills het bezoeken waard? Lees het hier!

Ten westen van de stad Da Nang ligt het attractiepark Bana Hills. In de tijd van de Franse kolonisatie werd Bana Hills al gebruikt als recreatiepark voor de Fransen. Hedendaags is Bana Hills uitgegroeid tot een enorm attractiepark in de bergen. De bekendste attractie van Bana Hills is zonder meer de Golden Bridge: de gouden brug die door de handen wordt gedragen. Gelukkig is er veel meer te zien en te doen in Bana Hills en in dit artikel vertellen we je of Bana Hills de moeite waard is om te bezoeken!


Bana Hills - Attractiepark - Vietnam - Gouden brug - Ongekende Weg

Over Bana Hills

Bana Hills is een attractiepark dat gebouwd is op de Nui Chua berg op ongeveer 1.500 meter hoogte. In de tijd van de Franse kolonisatie werd het park gebouwd als recreatiepark voor de Fransen. Inmiddels is Bana Hills uitgegroeid tot een volwaardig attractiepark. Naast de bekende Golden Bridge, de gouden brug die door de handen wordt gedragen, vind je er tientallen attracties zoals een compleet nagemaakt Frans dorp, een alpine coaster en veel meer. 


In het attractiepark Bana Hills worden de verschillende delen van het park met elkaar verbonden door kabelbanen. Ieder deel is ook gebouwd in een eigen stijl. Zo heb je bijvoorbeeld ‘French Village’ dat ingericht is volgens Franse architectuur met prachtige tuinen zoals Le Jardin d’Amour. Een ander deel van het park is vervolgens weer volgens de Chinese architectuur ingericht. Hier staat onder andere de Linh Ung Pagode: de grootste pagode van Da Nang. 


Om bij het attractiepark Bana Hills te komen neem je eerst een kabelbaan de bergen in. Er zijn in totaal vier stations: Hoi An Station, Suoi Mo Station, Toc Tien Station en Da Nang Station. We raden je aan de kabelbaan bij het Hoi An Station te nemen, omdat je zo meteen uit komt bij de meest populaire Golden Bridge. Het is ook meteen een van de langste kabelbanen ter wereld: terwijl je langzaam omhoog gaat heb je een prachtig uitzicht over Da Nang.


Tip: neem een trui mee! Op 1.500 meter hoogte is het een stuk frisser dan in Da Nang of Hoi An.Hoe kom je bij Bana Hills?

Je kunt Bana Hills het beste bezoeken vanuit Hoi An of vanuit Da Nang. Het makkelijkste is om een scooter te huren en zelf naar Bana Hills te rijden. Vanuit Hoi An is het ongeveer 1,5 uur rijden naar Bana Hills en vanuit Da Nang ongeveer 45 minuten. Vanuit Da Nang rijdt ook een bus naar Bana Hills. De eerste bus vertrekt om 08:00 uur vanuit het centrum van Da Nang en de laatste bus terug rijdt om 16:30 uur. Tickets voor de bus kun je via je accommodatie in Da Nang regelen. 


Vanuit Da Nang kun je deze dagtour boeken voor je vervoer inclusief toegangstickets voor Bana Hills. 

Vanuit Hoi An kun je deze dagtour boeken voor je vervoer inclusief toegangstickets voor Bana Hills. 


Is een bezoek aan Bana Hills de moeite waard?

Een bezoek aan Bana Hills is niet goedkoop: je betaalt omgerekend ongeveer 30 euro per persoon entree. Hiervoor krijg je wel een gratis lunch in een van de buffetrestaurants. Gooi je kaartje dus niet weg als je in het park bent! Voor de gratis lunch moet je jouw kaartje namelijk nog laten zien. Wij vonden een bezoek aan Bana Hills wel degelijk de moeite waard! Het park heeft ontzettend veel te bieden en wij hebben ons een volle dag ontzettend goed vermaakt!De leukste hotels in Da Nang voor je bezoek aan Bana Hills:


De leukste hotels in Hoi An voor je bezoek aan Bana Hills:


Wil je meer weten over Vietnam? Op onze blog vind je al onze tips voor o.a. Ho Chi Minh City, Hoi An, Hanoi, de leukste verblijven in Vietnam en alles wat je moet weten over de Hai Van Pass.Comentários


bottom of page