top of page

Alles wat je moet weten over een drone in Vietnam

Wil je graag met je drone vliegen in Vietnam? In Vietnam zijn er waanzinnige plekken om met een drone te vliegen en hier foto’s en video’s van te maken. De enorme kalkstenen rotsen bij Ha Long Bay, de rijstvelden bij Sapa of de kronkelwegen van de Ha Giang Loop. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het vliegen met een drone in Vietnam.


Drone - Vietnam - Regels - Ongekende Weg

Mag je een drone meenemen naar Vietnam? 

Ja, het is legaal om een drone mee te nemen naar Vietnam volgens de Civil Aviation Authority of Vietnam (CAAV). Als je een drone meeneemt naar Vietnam dan moeten de accu’s van de drone in je handbagage zitten. Een drone registreren in Vietnam is dus niet nodig. Hoewel het legaal is om een drone mee te nemen naar Vietnam, zijn er berichten online te lezen waarbij drones in beslag zijn genomen bij mensen die internationaal aankwamen op Da Nang Airport. Bij mensen die internationaal aankomen op Hanoi of Ho Chi Minh City is dit niet het geval. Dit is enkel het geval geweest bij internationale vluchten op Da Nang en niet bij binnenlandse vluchten.


Mag je drone vliegen in Vietnam? 

Ook is het vliegen van een drone legaal volgens de Civil Aviation Authority of Vietnam (CAAV). Er zijn echter een aantal regels waar je je aan moet houden als je met een drone gaat vliegen in Vietnam:


-Je mag niet vliegen in stedelijke gebieden, in de buurt van vliegvelden of een militaire basis; -De maximale hoogte die je mag vliegen is 150 meter; -Je mag enkel vliegen met je drone in daglicht; -Je drone mag niet meer dan 12 kilogram wegen.


Ga dus niet drone vliegen in grote steden als Hanoi, Ho Chi Minh City of Da Nang. Ook is het goed om te weten, zeker als je wilt gaan drone vliegen bij Sapa of de Ha Giang Loop, dat je niet te dicht bij de grens met China gaat vliegen. 

Officieel dien je voor iedere keer dat je drone wilt vliegen in Vietnam een vergunning aan te vragen. Dit doe je uiterlijk 14 dagen voordat je met je drone wilt gaan vliegen in Vietnam bij het Ministerie van Defensie.


Drone vliegen in Vietnam zonder vergunning

In praktijk zijn er weinig mensen die voor iedere keer dat ze gaan vliegen met de drone in Vietnam een vergunning aanvragen. Voor degene die recreatief met een drone gaan vliegen in Vietnam en in de plattelandsgebieden foto’s en video’s gaan maken is de kans klein dat je in de problemen komt. Houd er echter rekening mee dat er altijd een klein risico bij komt kijken en dat het geheel je eigen verantwoordelijkheid is. 


Op Instagram delen we al onze tips, reisavonturen en heel veel inspiratie! Op onze blog lees je al onze tips voor een rondreis door Vietnam!Commenti


bottom of page