top of page

Dit is de ideale reisroute Bali in 3 weken & al onze tips!

Het Indonesische eiland Bali is een van onze favoriete vakantiebestemmingen. De hagelwitte stranden, de ongerepte jungle, groene rijstvelden, indrukwekkende watervallen, unieke cultuur, het heerlijke eten en de vriendelijke mensen maakt Bali een ontzettend veelzijdige plek. Ga je op vakantie naar Bali? Wij hebben alvast de ideale reisroute voor je samengesteld! Deze Bali reisroute is de perfecte combinatie van onontdekte plekken, mooie stranden, indrukwekkende natuur en ultiem genieten. Ook lees je in deze blog al onze tips per bestemming zodat jij niets hoeft te missen van dit geweldige eiland!


Reisroute Bali - 3 weken - Indonesië - Ongekende Weg

Het vervoer op Bali

Op Bali gebruik je voornamelijk taxi’s om jezelf van de ene naar de andere plek te vervoeren. Taxi’s zijn ontzettend goedkoop en vaak betaal je nog geen €10 voor een ritje van een uur. Als je een taxi wilt boeken op Bali, gebruik dan Grab of Gojek. Dit zijn de Aziatische versies van Uber. Grab en Gojek zijn snel, veilig en goedkoop.

Als je aankomt op het vliegveld van Bali vind je bij de uitgang al een stand van Grab en Gojek. Hier kun je meteen een taxi regelen naar je accommodatie. Handig als je nog geen internet hebt! 


Als je al wel internet hebt, bijvoorbeeld met een e-sim van Airalo, kun je via de app een Gojek of Grab bestellen. Doe dit op deze Google Maps locatie net buiten het vliegveld. Taxi’s hier zijn namelijk bijna twee keer zo goedkoop dan op het vliegveld.


Van het vliegveld van Bali naar Canggu

Neem na aankomst een Grab of Gojek  naar Canggu. Afhankelijk van de drukte ben je tussen de 45 minuten en 1,5 uur onderweg.


Canggu

Na je lange reis is het heerlijk om even 2 tot 3 dagen bij te komen en te acclimatiseren in Canggu. Het van oudsher surfersdorpje Canggu is inmiddels uitgegroeid tot een hippe kustplaats vol met toffe hotspots. Ontdek hier alle leuke plekken, drink de lekkerste koffie en geniet van het enorme aanbod aan heerlijk eten. We hebben al onze favoriete hotspots in Canggu verzameld in deze blog. In de omgeving van Canggu zijn ook een aantal leuke activiteiten en bezienswaardigheden. Zo is het strand van Canggu, bij Batu Bolong Beach, een van de beste plekken om te leren surfen. Als je op een zondag in Canggu bent, is het zeker aan te raden de markt bij La Brisa te bezoeken. Een superleuke activiteit in Canggu is pottenbakken bij de Clay Club Nusa. Hier kun je jouw eigen schaaltje, kopje of bakje maken die je ook mee naar huis kan nemen. Een super leuke, unieke souvenir!


Ontdek de groene omgeving ten noordwesten van Canggu. Scooter door de dorpjes Munggu, Cemagi en Kedungu en ontdek de indrukwekkende Sesandan Rice Terraces: echt nog een hidden-gem op Bali! In onze blog: Wat te doen in Canggu en omgeving? lees je alles over Canggu!


Reisroute Bali - Canggu - 3 weken - Indonesië - Ongekende Weg

De leukste verblijven in Canggu tijdens je rondreis Bali


Van Canggu naar Ubud

Neem na een aantal dagen ultiem chillen en acclimatiseren in Canggu een Grab of Gojek naar Ubud. Ubud ligt op ongeveer 1 uur tot 1,5 uur rijden van Canggu.


 

Ubud

Het culturele en groene Ubud ligt in het midden van Bali. Tijdens je reis naar Bali mag je een bezoek aan deze weelderige plaats zeker niet overslaan. Trek minstens drie volle dagen uit om Ubud en de omgeving te ontdekken. In het centrum van Ubud kun je twee prachtige wandelingen maken door de rijstvelden: De Sweet Orange Walk Trail en de Campuhan Ridge Walk. Op ongeveer 20 minuten rijden van Ubud liggen enorme groene Tegalalang rijstvelden die absoluut het bezoeken waard zijn. Als je de Tegalalang rijstvelden gaat bezoeken, zorg dan dat je de ingang neemt bij de Google Maps locatie ‘Warung Pak Damex’. Dit is de rustige, authentieke kant van de rijstvelden! 


Rondom Ubud liggen ook verschillende prachtige watervallen die je kunt bezoeken. De Tibumana waterval, Suwat waterval en de Goa Rang Reng waterval zijn onze favoriete watervallen rondom Ubud!  In deze blog lees je al onze favoriete watervallen op Bali. 


Plan vervolgens ook nog wat tijd om alle leuke marktjes in Ubud te verkennen, de Gunung Kawi Tampaksiring tempel te bezoeken en een kookcursus te volgen.


Je leest in deze blog al onze tips voor Ubud en omgeving! Al onze favoriete hotspots in Ubud lees je hier terug.



De leukste verblijven in Ubud tijdens je rondreis Bali


Van Ubud naar Munduk

Van Ubud is het ongeveer 1,5 uur tot 2 uur rijden naar Munduk. Neem ook hiervoor weer een Grab of Gojek.


 

Munduk

In het noorden van Bali ligt het indrukwekkende Munduk. Dit dorpje ligt hoog in de bergen en je vindt er prachtige ongerepte natuur, indrukwekkende watervallen en het echt authentieke Bali. Trek minimaal één volle dag uit om Munduk en omgeving te ontdekken. Als je van natuur en watervallen houdt mag de Munduk Waterfall Trekking niet ontbreken. Hierbij loop je tijdens een wandeling van 3 uur langs 3 indrukwekkende watervallen. Drink daarnaast een kop koffie bij de Golden Valley Waterfall en neem een verfrissende duik bij de Banyumala Twin Waterfall. Lees in deze blog al onze tips en activiteiten in en rondom Munduk!


Reisroute Bali - 3 weken - Munduk - Indonesië - Ongekende Weg

De leukste verblijven in Munduk tijdens je vakantie op Bali


Van Munduk naar Sidemen

In Munduk kun je (nog) geen taxi via Grab of Gojek bestellen. Onze vaste driver in en rondom Munduk is Nick. Je kunt hem via WhatsApp een berichtje sturen: +62 877-6259-2914. Anders kun je via je accommodatie een taxi naar Sidemen regelen.


 

Sidemen op Bali

Sidemen is een schitterend, authentiek en traditioneel Balinees dorpje in het oosten van het eiland. Het wordt omgeven door de prachtige ongerepte natuur en groene rijstvelden waar de unieke Balinese cultuur overal te zien is. Zorg dat je zeker 1 volle dag hebt om Sidemen te verkennen. Heb je bijvoorbeeld maar twee weken voor je rondreis door Bali? Maak dan een dagtrip vanuit Ubud naar Sidemen. 


Bezoek in Sidemen zeker de Gembleng waterval. Deze enorme waterval heeft een natuurlijke poel op de top waar je kan afkoelen en kan genieten van het waanzinnige uitzicht over de omgeving. Bij de Google Maps locatie ‘Sidemen Rice Terrace’ kun je een mooie trekking maken door de enorme rijstvelden van Sidemen. Bij Agung Silver in Sidemen kun je jouw eigen zilveren sieraad maken: een uniek souvenir voor thuis! Huur voor een paar euro per dag een scooter om de prachtige omgeving en het lokale leven van Sidemen te ontdekken.


Lees in de blog:Sidemen op Bali: wat te doen & onze tips!alles over dit lokale dorpje!



De leukste verblijven in Sidemen tijdens je vakantie op Bali


Van Sidemen naar Nusa Lembongan

Neem in Sidemen een taxi naar de haven van Sanur. Vanuit Sanur vertrekken namelijk de boten naar Nusa Lembongan. Je vaart in ongeveer 30 minuten naar Nusa Lembongan. Tickets voor de boot koop je hier via 12goasia. Zeker in het hoogseizoen wil je deze een aantal dagen van tevoren geboekt hebben om teleurstelling te voorkomen. Ook kun je bij je accommodatie in Sidemen navragen of ze een combiticket kunnen regelen voor vervoer naar de haven en tickets voor de boot.


 

Nusa Lembongan

Wij vinden Nusa Lembongan een van de leukste plekken op Bali. Het is een heerlijk eiland waar de tijd net een beetje langzamer gaat. Verblijf zeker 3 volle dagen op Nusa Lembongan voor dat ultieme eilandgevoel en om heerlijk te relaxen.Naast chillen op de mooiste stranden bij Mushroom Bay, Dream Beach en Secret Point Beach zijn er een aantal toffe bezienswaardigheden op Nusa Lembongan. Rijd bijvoorbeeld over de iconische gele brug die Nusa Lembongan verbindt met Nusa Ceningan. De zee rondom de gele brug wordt ook gebruikt voor tientallen zeewier plantages: prachtig om te aanschouwen! Bekijk de mooiste zonsondergangen, het natuurgeweld bij Devil’s Tear en veel meer!

Lees al onze tips en favoriete hotspots voor Nusa Lembongan in deze blog.


Reisroute Bali - 3 weken - Nusa Lembongan - Nusa Ceningan - Yellow Bridge - Indonesië - Ongekende Weg

De leukste verblijven op Nusa Lembongan tijdens je vakantie op Bali


Van Nusa Lembongan naar Nusa Penida

Om van Nusa Lembongan naar Nusa Penida te gaan neem je de lokale boot. Deze vertrekt iedere dag vanaf het haventje bij de gele brug. Je koopt tickets ter plekke en de boot gaat varen als er genoeg mensen zijn.


 

Nusa Penida

Naast Nusa Lembongan ligt het grotere, ruige eiland Nusa Penida. Hier vind je een aantal iconische bezienswaardigheden zoals Kelingking Beach, Angel’s Billabong en Broken Beach die je gezien wilt hebben. Trek zeker 2 volle dagen uit voor Nusa Penida om alle leuke plekken van het eiland te ontdekken. Vergeet zeker geen bezoekje te brengen aan het mooiste strand van Nusa Penida namelijk Diamond Beach en ga zeker langs Crystal Bay om een middag te chillen. Lees in onze blog: Wat te doen op Nusa Penida? Onze tips voor dit avontuurlijk eiland! alles wat je moet weten en onze favoriete hotspots!



De leukste verblijven op Nusa Penida tijdens je vakantie op Bali


Van Nusa Penida naar Uluwatu

Neem vanaf Nusa Penida de boot terug naar de haven van Sanur. Je tickets voor de boot van Nusa Penida naar Sanur kun je hier via 12goasia van tevoren vastleggen. Regel in Sanur vervolgens een Grab of Gojek naar Uluwatu.


Tip: loop in de haven van Sanur naar deze Google Maps locatie en boek hier een Grab of Gojek. De mensen in de haven willen deze online taxidiensten weren en bieden alleen dure, lokale taxi’s aan.


 

Uluwatu

Uluwatu ligt in het zuiden van Bali en staat bekend om de prachtige witte stranden, indrukwekkende kliffen en een van de beste surfcondities van de wereld. Plan zeker 2 volle dagen om Uluwatu te ontdekken. Een bezoek aan de unieke Kecak Fire Dance in de Uluwatu Tempel mag je niet overslaan als je in Uluwatu bent. Tickets voor de Kecak Fire Dance koop je via deze link

In Uluwatu vind je de prachtige witte stranden met het helderblauwe water. In deze blog hebben we al onze favoriete stranden van Uluwatu voor je op een rijtje gezet. Sluit de dag af bij Bingin Beach en geniet hier van de vis BBQ die elke avond wordt gehouden. 


Wil je niets missen van Uluwatu en alle leuke hotspots ontdekken? Lees dan hier onze blog over Uluwatu!


Reisroute Bali - 3 weken - Uluwatu - Indonesië - Ongekende Weg

De leukste verblijven in Uluwatu tijdens je vakantie op Bali


Uluwatu is de laatste bestemming van deze reisroute Bali in 3 weken.

 

Wil je al onze tips voor Bali teruglezen? Op onze blog lees je al onze Bali tips per bestemming terug! Zo ga jij goed voorbereid op vakantie naar Bali!


Hebben we je met deze reisroute Bali en tips verder geholpen? Dan zouden we het waarderen als je jouw verblijf via een van de linkjes in deze blog boekt of via deze booking.com link. Wij ontvangen hier een kleine bijdrage voor en jou kost het niets extra. Win-win! 


Op Instagram kun je al onze reisavonturen volgen!



bottom of page