top of page

De handigste apps en websites tijdens je reis!

Je backpack is gepakt, je vliegtickets zijn geboekt en je bent helemaal klaar om te vertrekken op (wereld)reis. Iets waar je vaak pas op je bestemming achter komt zijn handige reisapps en websites die je kan gebruiken om het reizen nog makkelijker te maken. Om jou alvast goed voorbereid op weg te helpen, zetten we al deze handige reisapps en websites voor je op een rijtje in de blog: De handigste apps en websites tijdens je reis!


Handige apps en websites tijdens het reizen - Ongekende Weg

Als je voor een langere tijd op een bestemming bent buiten Europa, is het fijn om mobiel internet te hebben zodat je niet afhankelijk bent van Wifi netwerken. Hiervoor maken wij bijna altijd gebruik van Airalo. Airalo is een zogenoemde ‘’E-sim’’. Dit houdt in dat je jouw Nederlandse simkaart niet hoeft te wisselen met een simkaart uit het land van bestemming. Met een E-sim voorkom je ook dat je jouw Nederlandse simkaart kwijtraakt en bespaar je jezelf het ongemak om de simkaart op te moeten waarderen. Via Airalo kies je een pakket aan data, loopt de App je door een handige gebruiksaanwijzing en voilá, je bent online! Airalo werkt op bijna alle nieuwe smartphones. Je kunt hier kijken of je smartphone compatibel is voor een ''E-sim''. De App van Airalo download je hier.


Uber, Grab of Gojek

Niets is zo vervelend als opgelicht worden door taxi’s en veel te veel betalen voor een rit. Een van de meest voorkomende 'toeristen scams' in het buitenland is taxi’s die aangeven dat de meter ‘niet werkt’ en dat er vaste prijzen gelden of taxi chauffeurs die met een grote omweg rijden naar je bestemming. Dit zorgt vaak voor een veel te dure taxirit. Op reis maken wij daarom altijd gebruik van Apps zoals Uber of soortgelijk. In Zuidoost Azië bijvoorbeeld wordt Uber niet gebruikt maar soortgelijke apps zoals Grab of Gojek. Hiermee weet je van te voren wat je betaald voor een rit en voorkom je onenigheid met minder eerlijke taxichauffeurs!


Google Translate App

De Google Translate app is onmisbaar tijdens het reizen! Je zult ongetwijfeld op plekken komen waar je er met Engels niet uit gaat komen. Via de app kun je van te voren twee talen downloaden (bijvoorbeeld Nederlands - Spaans) en offline gebruiken om te vertalen. Ook als je wel internet of wifi hebt is het een fijne app om even snel wat te kunnen vertalen. 


Een VPN is een applicatie die er voor zorgt dat je jouw IP-locatie van je telefoon of laptop kan aanpassen naar een gewenst land. Nederlandse streamingsdiensten zoals bijvoorbeeld Ziggo Go of Videoland werken niet in het buitenland. Met een VPN kun je de locatie aanpassen naar Nederland en zo toch gebruik maken van deze streamingsdiensten in het buitenland! Ideaal als je een potje Eredivisie voetbal wil kijken of je favoriete Videoland serie! Ook kun je de VPN bijvoorbeeld op de Verenigde Staten zetten om Netflix series die daar wel beschikbaar zijn te bekijken.


Nog belangrijker is dat een VPN zorgt voor een extra beveiliging van persoonsgegevens. Werk je bijvoorbeeld bij een café op een onbeveiligd of slecht beveiligd netwerk? Dan kunnen wachtwoorden en persoonlijke gegevens gestolen worden. Gebruik dus altijd een VPN als je gebruik maakt van een onbeveiligd of slecht beveiligd netwerk. Er zijn meerdere VPN aanbieders te vinden. Wij maken zelf al jaren gebruik van NordVPN en zijn hier erg tevreden over!


Maps.me

Maps.me is een soort van Google Maps maar dan offline te gebruiken. Vooraf kun je op jouw telefoon kaarten downloaden van een gebied dat je gaat bezoeken zodat je ook zonder internetverbinding de weg kan vinden. Maps.me geeft daarnaast ook plekken aan die Google Maps niet aangeeft omdat gebruikers opmerkingen kunnen plaatsen op bepaalde punten. Zo zie je soms dingen staan als 'nice viewpoint', of 'be careful bad road ahead'. Maps.me is ideaal als je op plekken komt met een slechte 4G verbinding en dat je niet afhankelijk bent van wifi om de weg te vinden. Maps.me is over de hele wereld te gebruiken. 


Ga je reizen door Zuidoost Azië? Dan is 12goasia een essentiële website! Via 12goasia boek je eenvoudig treintickets, bus tickets en boottickets. 12goasia is een betrouwbare partij als het gaat om het kopen van deze tickets. Binnen 24 uur krijg je de bevestiging en tickets in je mailbox. Zo weet je zeker dat je echte tickets koopt. Je boekt je tickets via 12goasia eenvoudig hier.


Waar je 12goasia enkel in Zuidoost Azië kan gebruiken, is Bookaway de partner voor het kopen van treintickets, bus tickets en boottickets wereldwijd. Bij Bookaway heb je dus ook altijd de zekerheid dat je betrouwbaar je tickets kan kopen! Je boekt tickets via Bookaway eenvoudig hier.


Reisapp

De Reisapp van Rijksoverheid is -vooral in deze tijd- erg handig. Op de Reisapp kun je per land bekijken wat de huidige inreisvoorwaarden zijn, welke covid-19 gerelateerde beperkingen er gelden en algemene informatie over je bestemming. Je vindt hier ook de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in geval van nood. Je kunt gemakkelijk je land van bestemming favoriet maken om zo up-to-date te blijven mochten zaken veranderen!


De Reisapp van Rijksoverheid is een fijne App om je in te lezen over je bestemming. Wij merken echter wel dat de App van Rijksoverheid vaak erg achterloopt met de actuele inreisvoorwaarden. Op onze website houden we de inreisvoorwaarden up-to-date. Zo kun je op onze website de inreisvoorwaarden voor Cambodja, Indonesië, Mexico en Vietnam vinden.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page