top of page

Inreis checklist en visum Mexico

Je gaat binnenkort naar Mexico of je bent je aan het oriënteren om naar Mexico te gaan. Laat de voorpret maar beginnen! In deze tijd kunnen inreisvoorwaarden snel veranderen. Welke documenten heb ik nodig? Welke maatregelen gelden er? De actuele inreisvoorwaarden van Mexico lees je hier!

Deze blog is bijgewerkt op 9 februari 2024. Zodra de inreisvoorwaarden veranderen, passen wij dit zo snel als mogelijk aan.


inreis checklist en visum Mexico

Inreis checklist Mexico

Mexico Tourism Card. Deze kun je voor vertrek al invullen en uitgeprint meenemen. Dit scheelt je veel tijd bij aankomst in Mexico. De Mexico Tourism Card wordt ook uitgedeeld bij aankomst in Mexico. De Mexico Tourism Card is hier te vinden.


Voor Mexico hoef je geen Antigeentest of PCR test te overleggen bij binnenkomst. Ook geldt er geen quarantaine verplichting bij aankomst.


Voor Mexico hoef je niet gevaccineerd te zijn tegen Covid-19. Als je wel gevaccineerd bent raden we je aan voor de zekerheid je internationale vaccinatiebewijs uit te printen en mee te nemen. Sommige landen zoals bijvoorbeeld de Verenigde Staten hebben wel strengere inreisvoorwaarden. Zo moet je, ook bij een overstap, in het bezit zijn van een ESTA en moet je volledig gevaccineerd zijn tegen Covid-19.

Mexico staat volgens de Rijksoverheid grotendeels op ‘code geel’ en bepaalde delen van Mexico hebben de kleurcode oranje en rood. Check voor vertrek goed hoe je verzekerd bent (zowel zorg- als reisverzekering) zodat je niet voor verrassingen komt te staan! Download voor vertrek de App: Reisapp van Rijksoverheid en maak Mexico favoriet. Zo blijf je op de hoogte als er zaken veranderen. Hier vind je ook o.a. de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Mexico.

Zorg dat je pinpas op werelddekking staat. Neem ook een creditcard mee zodat je altijd meerdere manieren hebt om aan geld te komen. Zowel Maestro als Visa wordt geaccepteerd in Mexico. Wij raden je aan een creditcard van Revolut aan te schaffen. Wil je meer weten over Revolut? Lees dan onze blog: de beste betaalpas voor op vakantie.

 

Visum on Arrival Mexico

Sinds eind augustus 2022 loopt er een pilot in Mexico waarbij je een stempel krijgt in je paspoort in plaats van een papieren document dat je bij moet houden. Met deze stempel mag je maximaal 180 dagen in Mexico blijven. Zorg wel dat je goed voorbereid bij de douane staat:

Zorg voor een uitreisticket

Ga je voor een bepaalde tijd op vakantie? Print dan alvast je uitreisticket uit en laat deze zien aan de douane. Zo kun je aantonen dat je op die datum het land weer verlaat. Ga je voor onbepaalde tijd of weet je nog niet wanneer je weggaat uit Mexico? Lees dan even verder!

Als je -net als wij- nog niet weet hoelang je in Mexico blijft en dus nog geen uitreisticket hebt, maak dan gebruik van Onward Ticket. Hier koop je een echt vliegticket die na 48 uur voor je wordt geannuleerd. Je betaalt hier eenmalig €12 per ticket voor. Dit is helemaal legitiem: als de douane de tickets gaat nakijken zullen ze zien dat jij daadwerkelijk deze vlucht tickets hebt ‘’gekocht’’. Na 48 uur worden de tickets automatisch geannuleerd en hoef jij er niet meer naar om te kijken! Koop je Onward Ticket hier.

Sinds augustus 2022 is het dus gemakkelijker geworden om een visum voor 180 dagen te krijgen. Een goede voorbereiding is het halve werk en in Mexico is niets zeker. Bereid de volgende zaken dus voor de zekerheid voor mocht anders blijken. Print je booking.com of Airbnb reserveringen uit

Als je al wat verblijven hebt vastgelegd raden we je aan deze uitgeprint mee te nemen. Zo kun je aantonen dat je al een slaapplaats hebt voor verschillende plekken. Heb je deze nog niet? Maak dan een aantal reserveringen bij bijvoorbeeld booking.com. Veel accommodaties kun je namelijk nog tot 48 uur van te voren kosteloos annuleren!


Maak kopieën van je bankrekening

Als je kan aantonen dat je voldoende financiële middelen hebt, vergroot dat de kans dat je langer in Mexico mag blijven. Maak dus een kopie van je banksaldo zodat je deze kan laten zien als het écht nodig is.


Leer een basis Spaans

Het helpt aanzienlijk als je jezelf verstaanbaar kan maken in het Spaans bij de douane. Leer in het Spaans waarvoor je naar Mexico komt, hoeveel dagen je blijft en welke plaatsen je wilt bezoeken.


Vraag of je meer dagen mag

Je krijgt toch minder dagen dan je gewild had. Loop dan niet door maar vraag beleefd of je meer dagen op je visum mag (pré, doe dit in het Spaans). Een visum is namelijk in Mexico niet gemakkelijk te verlengen.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page