top of page

Dit zijn 3 alternatieven voor de treinreis van Kandy naar Ella!

De 7 uur durende treinreis van Kandy naar Ella wordt gezien als een van de mooiste treinreizen ter wereld. Terwijl de trein langzaam over het spoor hobbelt, kom je door slaperige dorpjes, indrukwekkende landschappen en eindeloze theeplantages. De schoonheid van deze treinreis is niet onopgemerkt gebleven en tickets bemachtigen voor de trein van Kandy naar Ella is een ware uitdaging geworden. Heb je geen tickets voor deze treinreis? Niet getreurd! Hieronder lees je 3 alternatieven voor de trein van Kandy naar Ella die net zo mooi zijn!


Treinreis Kandy naar Ella - Sri Lanka - trein - vervoer - Ongekende Weg

Over de treinreis van Kandy naar Ella

De treinreis tussen Kandy en Ella wordt gezien als een van de mooiste treinreizen van de wereld. Deze trein rijdt op een rustig tempo door lokale dorpjes, eindeloze theeplantages en indrukwekkende landschappen. Deze treinreis is inmiddels uitgegroeid tot een van de populairste toeristische attracties van Sri Lanka en het kopen van tickets voor deze trein kan een flinke uitdaging zijn. We hebben alles wat je moet weten over de treinreis in Sri Lanka, de verschillende klassen en hoe je aan tickets kan komen verzameld in deze blog.


Rijd de route van Kandy naar Ella met je eigen tuk tuk

De treinreis van Kandy naar Ella is waanzinnig mooi maar de route die je rijdt met de tuk tuk tussen deze plaatsen is ook prachtig. Het grote voordeel van deze route afleggen met je eigen tuk tuk is dat je alles op je eigen tempo kan doen en kan stoppen waar je wilt. Als je van Kandy naar Nuwara Eliya rijdt, maak dan zeker een stop bij de Ambuluwawa Tower. Deze indrukwekkende tempel boven op de berg wil je gezien hebben. Trotseer de wokkelvormige trap omhoog voor een prachtig uitzicht over de omgeving!


Het bergdorpje Nuwara Eliya is ontzettend leuk om een aantal dagen te verblijven om daarna de route naar Ella met de tuk tuk te vervolgen. Vergeet niet af en toe even te stoppen om te genieten van het prachtige uitzicht!


Treinreis Kandy naar Ella - Sri Lanka - trein - vervoer - Ongekende Weg

Ben je van plan een rondreis te maken door Sri Lanka met je eigen tuk tuk? Huur deze dan bij tuktukrental.com! Met de code ‘ONGEKENDEWEG’ krijg je hier korting op jouw tuk tuk!


Neem de trein van Ella naar Nuwara Eliya

Veruit de meeste toeristen die een rondreis door Sri Lanka maken, reizen door het eiland ‘met de klok mee’. Vandaar dat de treinreis van Kandy naar Ella altijd zo ontzettend druk is. De trein de andere kant op, van Ella naar Kandy is een stuk minder druk. Een alternatief voor de trein van Kandy naar Ella is dan ook om deze de andere kant op te nemen. Het mooiste deel van de treinreis is tussen Ella en Nuwara Eliya. Tickets voor de 1e klas of 2e klas reserved seats kun je al vanaf 30 dagen voor je de treinreis wilt gaan maken kopen via de officiële website van de Sri Lankaanse Spoorwegen. Geen tickets meer beschikbaar via de Sri Lankaanse Spoorwegen? Koop deze dan via 12goasia. Tickets via 12goasia zijn een stukje duurder maar het grote voordeel is dat je tickets niet zo vroeg van tevoren hoeft te kopen. Tickets voor de tweede klasse of derde klasse zonder vaste zitplaats koop je op de dag van vertrek ter plekke op het station. De treinreis van Ella naar Nuwara Eliya doet er ongeveer tussen de 2,5 uur en 3 uur over. Vervolgens kun je hier via 12goasia een minivan boeken die je in 1,5 uur weer terugbrengt van Nuwara Eliya naar Ella.


Neem de trein van Ella naar Badulla

Een ander goed alternatief voor de treinreis van Kandy naar Ella is een retourtje Badulla vanuit Ella. Deze treinreis duurt ongeveer één uur enkele reis en rijdt ook door het prachtige Sri Lankaanse landschap. Als je de treinreis van Ella naar Badulla maakt, rijd je ook met de trein over de beroemde Nine Arches Bridge. Neem voor de beste ervaring de eerste trein vanuit Ella naar Badulla. Deze vertrok bij ons om 06:40 uur maar check even voor de zekerheid op het station de actuele dienstregeling. Zo vroeg is het nog lekker rustig in de trein en zie je de eerste zonnestralen de omgeving prachtig verlichten. Tickets voor deze treinreis koop je ter plekke op de dag van vertrek op het station van Ella.


Wist je dat je ons ontzettend helpt door jouw verblijf te boeken via deze booking.com link? Dit kost jou niets extra en levert ons een kleine bijdrage op! Zo kunnen we jullie blijven voorzien van de handigste reistips en inspiratie!


Wil je goed voorbereid op reis door Sri Lanka? Op onze blog lees je al onze handige tips en heel veel reisinspiratie voor Sri Lanka! Al onze reisavonturen op de voet volgen? Volg ons dan op Instagram.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page