top of page

De 8 leukste tips voor Ella in Sri Lanka!

Ella is een gezellig dorpje in de bergen en ligt omringd door de prachtige, groene natuur. Het dorpje zelf heeft een gezellig centrum met leuke restaurants en hippe hotspots voor een kop koffie of een drankje in de avond. Rondom Ella is ook ontzettend veel te doen: van treinen spotten bij de Nine Arches Bridge tot aan het beklimmen van Ella Rock. Een bezoek aan Ella mag wat ons betreft niet ontbreken tijdens je reis door Sri Lanka en in dit artikel lees je al onze tips, favoriete hotspots en de leukste verblijven!


Ella, Sri Lanka - Wat te doen in Ella - Bezienswaardigheden Ella - Ongekende Weg

Wandel naar de top van Little Adam’s Peak

Wandelen naar de top van Little Adam’s Peak wil je zeker niet overslaan als je in Ella bent. Vanaf het centrum van Ella is het ongeveer 1,5 uur lopen naar de top van Little Adam’s Peak. Je kunt ook met de tuk tuk naar het Flower Garden Resort rijden en vanaf hier de hike starten. Vanaf hier loop je in 30 minuten naar de top. De route naar de top van Little Adam’s Peak spreekt voor zich en boven word je beloond met een fantastisch uitzicht over Ella gap (de kloof tussen Little Adam’s Peak en Ella Rock) en de omgeving. Vanaf de top bij Little Adam’s Peak kun je zowel een prachtige zonsopkomst als zonsondergang zien, al is de kans op bewolking met zonsondergang wel erg groot. Een bezoek aan Little Adam’s Peak is goed te combineren met het spotten van treinen bij de Nine Arches Bridge.



Beklim Ella Rock

De hike naar de top van Ella Rock is letterlijk en figuurlijk een van de hoogtepunten tijdens je bezoek aan Ella. Vanaf de top heb je een waanzinnig uitzicht over de indrukwekkende bergachtige omgeving. In totaal duurt de wandeling zo'n 3,5 tot 4 uur, heen en terug. Alles wat je moet weten over deze hike en de route naar de top van Ella Rock lees je in deze blog.


Trein spotten bij de Nine Arches Bridge

Een van de meest iconische bezienswaardigheden in Ella is misschien wel de Nine Arches Bridge. Deze prachtige brug is in de Britse koloniale tijd gebouwd om een spoorverbinding te maken tussen Badulla en Colombo. Vanaf de Google Maps locatie ‘Nine Arches Bridge Path’ loop je in ongeveer 15 minuten naar de iconische brug. Treinen rijden ongeveer ieder uur over de brug dus meestal hoef je niet lang te wachten totdat er een voorbij komt. Als er een trein aankomt word je op tijd gewaarschuwd en kun je een mooi plekje uitzoeken om de trein te spotten over de brug. In verband met de drukte én hitte is het aan te raden de Nine Arches Bridge in de ochtend te bezoeken.



Trotseer de indrukwekkende Diyaluma Falls

De Diyaluma Falls is 220 meter hoog en daarmee de op een na hoogste waterval van Sri Lanka. Deze waterval kun je zowel vanaf de voet als vanaf boven bewonderen. De voet van de waterval bereik je door de navigatie op ‘Diyaluma Falls Bridge' te zetten. Vanaf hier zie je het water met een enorme kracht op de rotsen kletteren. Om de bovenkant van de waterval te bereiken, ga je naar de Google Maps locatie: ‘Upper Diyaluma Trek Start’. Hier op de top liggen een aantal natuurlijke poeltjes om in af te koelen en heb je een mooi uitzicht over de omgeving.


Bezoek de Small Rawana Falls

De Small Rawana Falls kom je tegen als je vanuit Ella de hike naar de top van Ella Rock gaat maken. Deze waterval ligt een paar honderd meter voor het ‘startpunt’ van de hike naar de top van Ella Rock. Je bereikt de Small Rawana Falls via een paadje naar beneden. De waterval is niet geschikt om te zwemmen maar je kunt er wel lekker pootje baden en genieten van het uitzicht.



Aanschouw de Ravana Waterfall

De Ravana Waterfall ligt op ongeveer een kwartiertje rijden van het centrum. De waterval ligt rechts aan de weg en is absoluut de moeite waard om even te aanschouwen. Je kunt er mooie foto’s maken maar de waterval is niet geschikt om te zwemmen. Als je even wilt afkoelen, kun je een verfrissende duik nemen bij de Secret Waterfall, op 10 minuten rijden van de Ravana Waterfall.


Volg een kookklas in Ella

Een van de activiteiten in Ella die je gedaan wilt hebben is het volgen van een kookklas. Tijdens deze kookklas leer je verschillende Sri Lankaanse gerechten te maken die je daarna uiteraard zelf gaat opeten! Een super leuke manier om de lokale keuken te leren kennen.


Maak een schitterende treinreis van Ella naar Badulla

De treinreis van Kandy naar Ella wordt gezien als een van de mooiste treinreizen ter wereld maar ook de rit van Ella naar Badulla mag er zeker wezen. Deze treinreis is een stuk minder bekend dan die van Kandy naar Ella en daarom ook een stuk minder druk. Neem voor de beste ervaring de eerste trein vanuit Ella om 06:40 uur. Zo heb je nog het magische effect van de ochtendzon door de bomen en is het nog erg rustig in de trein.



Wil je met je eigen tuk tuk een rondreis door Sri Lanka maken? Huur deze dan bij tuktukrental.com. Met de code ‘ONGEKENDEWEG’ krijg je een mooie korting op jouw eigen tuk tuk.


Waar te verblijven in Ella?

Country Homes is een waanzinnig mooi verblijf met prachtig uitzicht over de groene omgeving van Ella. De kamers zijn ruim, comfortabel en het hotel ligt op loopafstand van het centrum. Mount Breeze is een budgetvriendelijke  accommodatie op 10 minuten lopen van het centrum. De kamer is basic maar comfortabel en het ontbijt is inclusief.


Onze favoriete restaurant tips in Ella

Kiri Kopi is de ideale spot om je dag te starten met een kop koffie.

Rainbow Inn is een leuke, hippe hotspot waar je heerlijke koffie kan drinken en ontzettend goed kan eten.

Ook The Barn by Starbeans is een ontzettend leuke plek met lekkere, Westerse gerechten.

Heerlijk en betaalbaar Sri Lankaans eten doe je bij Matey Hut en bij Cafe Umbrella.


Wat is de beste reistijd voor Ella?

De maanden januari tot en met maart zijn de droogste maanden en daarom ook de beste maanden om Ella te bezoeken. De meeste kans op een bui heb je in de maanden april tot en met mei en oktober tot en met november. Wij vonden Ella een van de leukste plekken in Sri Lanka en zouden een bezoek aan Ella niet laten afhangen van het droge seizoen of regenseizoen: Ella in Sri Lanka wil je bezocht hebben!


Hoeveel dagen in Ella verblijven?

Wij vonden Ella een ontzettend leuk dorpje. Ella heeft een gezellig centrum met goede restaurants, hippe hotspots voor een lekkere kop koffie en gezellige plekken voor een drankje in de avond. In en rondom Ella is ook ontzettend veel te doen. Zeker als je van natuur houdt, kun je hier je hart ophalen. Trek zeker 3 volle dagen uit om alle highlights van Ella en omgeving te ontdekken. 


Wil je goed voorbereid op reis door Sri Lanka? Op onze blog hebben we al onze tips gedeeld zodat jij goed voorbereid op pad gaat! 


Op Instagram kun je heel veel reisinspiratie terugvinden voor onder andere Sri Lanka!



bottom of page