top of page

Een tuk tuk huren in Sri Lanka: alles wat je moet weten & onze ervaring!

Een vakantie Sri Lanka met eigen tuk tuk is wat ons betreft de beste manier om dit veelzijdige eiland te ontdekken. Terwijl je met jouw tuktuk door Sri Lanka crost, staren de Sri Lankanen je verbaasd aan, kom je op plekken die je anders niet zou bezoeken en ervaar je het ultieme gevoel van vrijheid. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het huren van een tuk tuk in Sri Lanka, onze ervaring en redenen waarom jij ook op deze manier door Sri Lanka wilt rondreizen!


Ben je van plan om met je eigen tuktuk een rondreis door Sri Lanka te maken? Gebruik dan de kortingscode ‘ONGEKENDEWEG’ bij tuktukrental.com voor 10% korting op jouw driewieler!


Tuk tuk huren in Sri Lanka - Tuktuk Rental - Onze ervaring - Rondreis Sri Lanka - Ongekende Weg

Over Tuktuk Rental

Tuktuk Rental is een verhuurder van lokale tuk tuk's in Sri Lanka. Ze bezitten zelf geen tuk tuk's, maar huren deze van de lokale bevolking om jou de kans te geven Sri Lanka op deze manier te ontdekken. Tuktuk Rental betaalt de eigenaar van het voertuig vijf keer zo veel als dat ze normaal voor hun tuk tuk zouden krijgen als ze deze zouden verhuren. Jij draagt dus ook je steentje bij aan de lokale economie door een tuk tuk bij Tuktuk Rental te huren!


Waarom een tuk tuk huren bij Tuktuk Rental?

Zoals je hierboven al kan lezen, draag je met het huren van een tuk tuk bij Tuktuk Rental een steentje bij aan de locale economie. Daarnaast komt jouw scheurmonster bij Tuktuk Rental standaard met onbeperkt aantal kilometers, verzekering, rijles, een telefoonhouder met USB oplaadpoort en een reservewiel. Ook worden alle eventuele reparatiekosten onderweg gedekt door Tuktuk Rental. Je kunt ook verschillende extra’s kiezen voor jouw driewieler zoals een bluetooth speaker, een koelbox en surf rack. Daarnaast kom je in een WhatsApp groep met medereizigers die op dat moment ook een rondreis door Sri Lanka aan het maken zijn. In deze WhatsApp groep worden hele handige tips en aanbevelingen gedeeld en kun je al je vragen stellen.Wat heb je nodig om een tuktuk te huren in Sri Lanka?

Om in Sri Lanka in een tuk tuk te mogen rijden moet je allereerst in het bezit zijn van een Nederlands rijbewijs B (autorijbewijs). Met je Nederlandse rijbewijs mag je in Sri Lanka niet de weg op, dus je moet een Sri Lankaans rijbewijs aanvragen. Dit Sri Lankaanse rijbewijs kun je zelf gaan aanvragen als je in Sri Lanka bent, maar kun je ook van tevoren laten regelen door Tuktuk Rental. Wij zouden zeker aanraden dit via Tuktuk Rental te laten doen omdat je dan meteen weg kan scheuren als je jouw driewieler ophaalt.


Een Internationaal rijbewijs is niet nodig om een Sri Lankaans rijbewijs aan te vragen via Tuktuk Rental. Zij kunnen dit voor je regelen met je Nederlandse rijbewijs en paspoort.


Wat kost een tuk tuk huren in Sri Lanka?

Een tuk tuk huren bij Tuktuk Rental kan al vanaf 14 dollar per dag. Als je bijvoorbeeld een koelbox of surf rack bij je tuk tuk wilt, betaal je hier een klein bedrag extra voor. Een Sri Lankaans rijbewijs aanvragen via Tuktuk Rental kost 40 dollar.

Wij hebben onze hele rondreis door Sri Lanka met een tuktuk gedaan. Je kunt er ook voor kiezen om alleen een deel van je vakantie naar Sri Lanka af te leggen met de tuktuk. Tijdens het boeken kun je aangeven waar je jouw tuk tuk avontuur wilt starten en waar je jouw scheurmonster weer inlevert. Ophalen en inleveren bij het hoofdkantoor in Negombo is zonder extra kosten. Als je jouw driewieler ergens anders wilt ophalen of inleveren, betaal je hier extra voor. Tijdens het boeken van jouw tuktuk kun je dit allemaal aangeven.Met de kortingscode ‘ONGEKENDEWEG’ krijg je 10% korting op jouw tuktuk bij Tuktuk Rental. Deze kortingscode kun je op de betaalpagina toepassen.


Een tuktuk rijdt ongeveer 100 tot 125 kilometer op een tank en het kost omgerekend zo’n €7 om deze weer vol te gooien. Om de 1.000 kilometer moeten bepaalde onderdelen van de tuktuk ingevet worden. Dit kan bij iedere monteur en kost omgerekend 3 euro.


Wat doe je met de tuktuk als je een deel met de trein wilt reizen door Sri Lanka?

Als je een deel van Sri Lanka met de trein wilt reizen, kun je dit bij Tuktuk Rental aangeven. Je hoeft dit pas een aantal dagen voor je treinreis door te geven. Iemand van Tuktuk Rental zal je op het station opwachten en hij of zij rijdt vervolgens jouw tuktuk veilig naar de gewenste eindbestemming.


Waar moet je rekening mee houden tijdens het tuktuk rijden in Sri Lanka?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je aan de linkerkant van de weg rijdt. Dit is in het begin even wennen, maar dit voelt al snel als natuurlijk. Als je de verkeersstroom volgt, kan het niet mis gaan. Schakelen en koppelen in een tuk tuk doe je met je hand. Ook dit is in het begin even zoeken. Gegarandeerd dat de tuk tuk meerdere keren uit z’n versnelling springt of afslaat, maar ook het schakelen krijg je snel onder de knie. Het verkeer in Sri Lanka is, op zijn zachts gezegd 'anders' dan in Nederland. Zeker in de steden Colombo en Kandy is het verkeer chaotisch. Buiten deze steden vonden wij het echter heel goed te doen qua verkeer. Het enige waar je echt voor moet opletten, zijn bussen en vrachtwagens die je met hoge snelheid en veel getoeter inhalen. Als je deze ziet aankomen, zowel tegemoetkomend als achter je, ga dan zo ver mogelijk links rijden. De maximumsnelheid voor tuk tuk's in Sri Lanka is 40 kilometer per uur. Op lange rechte stukken staat er nog al eens politie te flitsen dus zorg dat je je aan de snelheid houdt. Je zult niet de eerste toerist zijn die bekeurd wordt door te hard rijden.Onze ervaring met het huren van een tuktuk in Sri Lanka

Onze rondreis Sri Lanka met tuk tuk was fantastisch en hadden we echt niet anders willen doen. Wij hebben in totaal 1.400 kilometer gereden met ons groene scheurmonster en hebben van elke minuut genoten. De locals vinden het fantastisch als ze toeristen in een tuk tuk voorbij zien crossen en je komt op plekken die je, als je met het openbaar vervoer reist, niet zou bezoeken. Je eigen tuk tuk geeft ook ontzettend veel vrijheid om te gaan en staan waar je wilt zonder afhankelijk te zijn van taxi’s of openbaar vervoer. Onze tuktuk is de rondreis door Sri Lanka goed doorgekomen. Alleen in Sigiriya hebben we een monteur moeten bezoeken omdat onze licht kapot was. Eén telefoontje met Tuktuk Rental bracht ons naar een aanbevolen monteur en na 20 minuten wachten was onze driewieler weer helemaal de oude. We kunnen het echt iedereen aanraden om een rondreis door Sri Lanka te maken met je eigen gehuurde tuktuk!


Op zoek naar de leukste verblijven tijdens je vakantie naar Sri Lanka? In deze blog vind je al onze favoriete hotels, hostels en guest houses in Sri Lanka!


Al onze tips voor jouw rondreis door Sri Lanka lees je op onze blog. Op Instagram hebben we heel veel reisinspiratie gedeeld!Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page