top of page

Al onze tips voor Anuradhapura in Sri Lanka!

Anuradhapura is de oude hoofdstad van Sri Lanka en is voor het boeddhisme een van de belangrijkste plekken in het land. Anuradhapura bezoek je om meer te leren over de interessante geschiedenis van de stad, het ontstaan van het boeddhisme in Sri Lanka en om de indrukwekkende tempels en stoepa’s te aanschouwen. In deze blog lees je al onze tips voor Anuradhapura, de leukste verblijven en onze favoriete restaurants!


Anuradhapura - Mihintale Rock - Oude hoofdstad - Boeddhisme - Sri Lanka - Ongekende Weg

Waar te verblijven in Anuradhapura?

Golden Ray Villa is een van de allerbeste verblijven waar wij hebben geslapen tijdens onze reis door Sri Lanka. De kamers zijn gloednieuw, ruim en comfortabel. De eigenaar is ontzettend vriendelijk, behulpzaam en maakt de lekkerste Sri Lankaanse ontbijtjes voor je klaar. Blijf er ook zeker een keer dineren!


Bekijk de zonsondergang vanaf Mihintale Rock

Mihintale Rock wordt gezien als de geboorteplaats van het boeddhisme in Sri Lanka en is een van de belangrijkste bedevaartsoorden voor boeddhisten. Met de tuk tuk rijd je in ongeveer 45 minuten van Anuradhapura naar deze heilige plek. Parkeer de tuk tuk bij de Google Maps locatie ‘Mihintale Temple Car Park’. Vanaf hier loop je in ongeveer 15 tot 20 minuten naar de top van Mihintale Rock. Op de top staat onder andere een indrukwekkende stoepa, een boeddha en vanaf de rots zelf heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Zeker tegen zonsondergang is het hier waanzinnig mooi. Let op: als je Mihintale Rock gaat bezoeken is het voor zowel mannen als vrouwen verplicht om schouders en knieën te bedekken. Dit geldt overigens voor alle tempels en stoepa's die je gaat bezoeken in Sri Lanka.


Sri Lanka met jouw eigen tuk tuk ontdekken? Bij Tuktuk Rental krijg je een mooie korting met de code ‘ONGEKENDEWEG’ als je jouw driewieler hier huurt!Ontdek de historische stad Anuradhapura met gids

Anuradhapura bezoek je om de indrukwekkende tempels en stoepa’s te aanschouwen maar ook om meer te leren over het boeddhisme en het ontstaan hiervan in Sri Lanka. De beste manier om dat te doen is om de historische stad te ontdekken met een gids.


Een aantal tempels in Anuradhapura zoals Jaya Sri Maha Bodhi, de tempel met de heilige boom, staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Voor de tempels, stoepa’s en heiligdommen die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, heb je een toegangsbewijs nodig van 30 dollar per persoon. Wij vinden het persoonlijk niet het geld waard om de tempels in Anuradhapura te bezoeken die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.


Gelukkig zijn er ook heel veel tempels en bezienswaardigheden in Anuradhapura waar je slechts een paar euro per persoon entree voor betaalt in de historische stad. Geef bij jouw gids aan dat je alleen de ‘gratis tempels’ uit de historische stad wilt bezoeken. Er zijn heel veel mensen die hiervoor kiezen, dus jouw gids heeft hier sowieso een passend programma voor!Tip: neem sokken mee tijdens het bezoeken van de tempels en stoepa’s in de oude stad. Voordat je een tempel of heilige plaats betreedt, moet je je schoenen uitdoen. De grond is ontzettend heet doordat de zon er de hele dag op staat en zonder sokken ga je echt met blaren onder je voet naar huis.


We kunnen Leleth als gids voor de oude stad van harte aanbevelen! Je kunt hem via WhatsApp een berichtje sturen: +94 777951719. Hij weet ontzettend veel te vertellen over het boeddhisme, de verschillende tempels in Anuradhapura en het ontstaan van de stad.


Tip: draag witte kleding als je met een gids de verschillende tempels en heiligdommen van Anuradhapura gaat bezoeken. Wit staat namelijk voor puurheid en gelijkheid. Dit wordt zeker gewaardeerd!Bekijk de zonsondergang bij het Thisa Wewa meer

Het Thisa Wewa meer is een kunstmatig meer net buiten het centrum van Anuradhapura. Tegen het einde van de dag verzamelen de locals hier om te chillen, te zwemmen en om te genieten van het uitzicht. Het is een leuke, relaxte plek om de dag af te sluiten met op de achtergrond de indrukwekkende stoepa’s.

Anuradhapura - bezienswaardigheden - zonsondergang Thisa Wewa meer - Ongekende Weg

Onze favoriete restaurant tips voor Anuradhapura

Voor een typische Sri Lankaanse buffet lunch ga je naar Hela Sathkaara Bojun Hala. Hier kun je voor een paar euro onbeperkt je bord opscheppen met overheerlijk eten! 

Voor heerlijke gerechten uit de Indiase keuken ga je naar Golden Mango Indian Restaurant. Bij Cafe 89 by Seedevi Family Restaurant kun je goed terecht voor een heerlijke kop koffie.


Hoeveel dagen voor Anuradhapura?

Zorg dat je minimaal 1,5 dag in Anuradhapura hebt om alles te ontdekken. Kom je van een halve dag safari in het Wilpattu National Park? Rijd dan diezelfde dag, aan aan het eind van de middag naar Mihintale Rock om daar de zonsondergang te bekijken. Vervolgens heb je de dag erna de hele dag de tijd om de historische stad van Anuradhapura te ontdekken met gids. Als je krap in de tijd zit, kun je er voor kiezen om één dag uit te trekken voor Anuradhapura. Bezoek dan ‘s ochtends met een gids de historische stad en rijd einde middag naar Mihintale Rock voor de zonsondergang.


Staat er een reis naar Sri Lanka op de planning? Op onze blog delen we al onze tips voor Sri Lanka zodat jij goed voorbereid op vakantie gaat! 


Op Instagram delen we dagelijks heel veel reisinspiratie en al onze avonturen!Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page