top of page

Hiriketiya: het leukste surfersdorpje van Sri Lanka!

Hiriketiya is een surfersdorpje aan de zuidkust van Sri Lanka. Gelegen in een prachtige baai rollen 10 maanden per jaar de beste golven binnen waar beginners hun eerste surf ervaring op kunnen doen en de ervaren surfers hun gang kunnen gaan. Hiriketiya Beach staat vol met gezellige barretjes voor een drankje met zonsondergang en daarna, hippe hotspots en leuke restaurants. Kortom, ‘Hiri’ is zo’n plek in Sri Lanka waar je langer blijft hangen dan gepland en daar is niets mis mee! In deze blog lees je al onze tips voor Hiriketiya en onze favoriete verblijven!


Hiriketiya - strand - surfen - baai - Sri Lanka - Ongekende Weg

Waar te verblijven in Hiriketiya?

Verona D’Oro is een budgetvriendelijk verblijf in Hiriketiya op loopafstand van zowel Hiriketiya Beach als Dickwella Beach. Tip: boek de kamer met airco! 

Bij El Destino slaap je in stijlvol ingerichte kamers op een geweldige locatie tussen het strand van Hiriketiya en Dickwella. Vanaf het dakterras kijk je naar waanzinnige zonsondergangen.

De kamers bij Serene Villa zijn prachtig en liggen ontzettend mooi in het groen. De locatie is daarbij ook super centraal met alle toffe hotspots op loopafstand. 

Salt House is een fijne plek om te overnachten met een fijn zwembad, yogaruimte en op een centrale locatie. Je kunt hier een dorm of een privékamer boeken.


Leer surfen bij Hiriketiya Beach

‘Hiri’ is niet voor niets een van de gezelligste surfersdorpjes van Sri Lanka. De golven bij Hiriketiya Beach zijn namelijk geschikt voor ieder niveau surfer. De golven in het midden van de baai zijn perfect om te leren surfen en voor de surfers die al wel eens op een surfboard hebben gestaan. De meer ervaren surfers peddelen naar de ‘break’ links achterin de baai. Op het strand van Hiriketiya vind je verschillende plekken waar je surfles kunt nemen of waar je een surfboard kan huren.



Ontdek Blue Beach Island

Blue Beach Island is een prachtig ‘eiland’ dat te bereiken is via een zandbank. Het is een vrij groot eiland waar je een rondje overheen kan lopen. Er zijn hier ook meer dan genoeg plekken waar je even je handdoek kan neerleggen om lekker te chillen. Daarnaast kijk je vanaf Blue Beach Island de mooiste zonsondergangen.


Ga een middagje chillen op Dickwella Beach

Het naastgelegen Dickwella Beach is een fijn strand om een wandeling te maken of om gewoon lekker te chillen. Dickwella Beach is een lang en breed zandstrand met een aantal tentjes waar je wat kan drinken of eten.


Bezoek Dondra Lighthouse

Op een half uur rijden met de tuk tuk van Hiriketiya staat het enorme witte Dondra Head Lighthouse. Naast dat deze vuurtoren erg leuk is om te aanschouwen, sta je hier ook op het meest zuidelijke puntje van Sri Lanka!



Ook met jouw eigen tuk tuk een reis door Sri Lanka maken? Als je de code ‘ONGEKENDEWEG’ gebruikt bij tuktukrental.com krijg je een mooie korting op jouw eigen tuk tuk! Alles wat je moet weten voor een reis door Sri Lanka met eigen tuk tuk lees je in deze blog.


Spot zeeschildpadden bij Turtle Point

Als je het strand van Dickwella af loopt, kom je uiteindelijk uit in een baai waar je kan snorkelen met zeeschildpadden. Rondom de Google Maps locatie Turtle Point Bathigama Dickwella heb je de grootste kans deze te spotten! Vaak komen deze zeeschildpadden zo dichtbij dat je ze ook vanaf het strand kan zien zwemmen.

Let op: aanschouw deze prachtige zeeschildpadden van een gepaste afstand en raak ze niet aan. Helaas zijn er nog steeds veel toeristen die dit niet begrijpen.


Ga een middagje strand hoppen

In en rondom Hiriketiya vind je een aantal van de mooiste stranden van Sri Lanka. Gooi een handdoek in je tuk tuk, trek je zwemkleding aan en toer met jouw driewieler langs de mooiste stranden van Sri Lanka. Bezoek tijdens je middag strand hoppen zeker Tangalle Beach, Silent Beach en Goyambokka Beach.



Ga een avondje eten bij Smoke & Bitters

Smoke & Bitters is -niet geheel onterecht- uitgeroepen tot de beste bar van Sri Lanka en staat op nummer 42 van de beste bars van Azië. Het eten is hier zo ontzettend lekker en bestel zeker een (of meerdere) cocktails van de kaart. Bij Smoke & Bitters kun je alleen dineren en reserveren is echt aan te raden. Je kunt kiezen uit twee tijdslots om te reserveren: de ene is van 17:30 tot 20:00 uur en de andere is van 20:30 tot 23:00 uur.


Onze favoriete hotspots in Hiriketiya

Ons favoriete koffietentje in Hiriketiya is Locos Cafe and Store en probeer hier ook zeker hun vers gebakken bananenbrood!

Voor ontbijt of lunch is Duni’s Hoppers de place-to-be. Voor heerlijk eten en ontzettend goede cocktails ga je naar Smoke & Bitters.

Onze favoriete restaurant tips in Hiriketiya voor Sri Lankaans eten zijn Mage Bar aan het strand en Delicious Cafe.



Wat is de beste reistijd voor Hiriketiya?

De beste reistijd voor Hiriketiya, en de hele zuidkust van Sri Lanka, is van oktober tot en met april. Tijdens deze maanden is het droogseizoen aan de zuidkust van Sri Lanka en kun je de minste neerslag verwachten. Deze maanden zijn ook meteen de beste maanden om te surfen in Hiriketiya. Door de beschutte ligging in de baai kan er echter 10 maanden per jaar gesurfd worden bij Hiriketiya Beach.


Hoeveel dagen in Hiriketiya verblijven?

Hiriketiya is zo’n plek in het zuiden van Sri Lanka waar je waarschijnlijk langer wilt blijven dan je in eerste instantie gepland had. Houd hier alvast rekening mee door zeker 3 volle dagen in Hiriketiya te plannen. Zo heb je meer dan genoeg tijd om ultiem te chillen, bovenstaande tips te volgen, een paar keer te surfen en wat hotspots te bezoeken.

Alles uit je reis door Sri Lanka halen? Op onze blog lees je al onze handige tips en heel veel reisinspiratie voor Sri Lanka! Op Instagram kun je al onze reisavonturen volgen.



bottom of page