top of page

Overnachten bij The Kingdom Eco Lodge: een hoogtepunt in Sri Lanka!

Als je het hebt over unieke ervaringen die je waarschijnlijk maar één keer in je leven gaat meemaken, is wat ons betreft The Kingdom Eco Lodge in Sri Lanka er daar een van. Gelegen tussen het Yala National Park en Ella ligt deze geweldige accommodatie midden in de natuur en met heel veel wildlife. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over The Kingdom Eco Lodge in Sri Lanka zodat jij precies weet wat je hier kunt verwachten!


Kingdom Eco Lodge - Sri Lanka - safari - olifanten - zonsopgang - Ongekende Weg

Over The Kingdom Eco Lodge

The Kingdom Eco Lodge is een verblijf gelegen tussen Ella en het Yala National Park. De accommodatie ligt op zeker 30 minuten rijden van de bewoonde wereld en is daarom een oase van rust midden in de natuur. Omdat het zo dicht bij het Yala National Park ligt, is er ontzettend veel wildlife rondom de accommodatie. Tijdens je overnachting hier is de kans groot dat je buffels, vogels, krokodillen en hopelijk wilde olifanten gaat zien. The Kingdom Eco Lodge wordt gerund door Dim en zijn team en zij doen er alles aan om jou hier een onvergetelijke tijd te laten beleven.


Wat kan je verwachten bij The Kingdom Eco Lodge?

Allereerst is het goed om te weten dat je standaard een verblijf boekt van twee nachten. Op de eerste dag word je om 13:00 uur bij een verzamelpunt verwacht. Dit verzamelpunt krijg je via WhatsApp door nadat je geboekt hebt. Reis je met je eigen tuk tuk door Sri Lanka? Dan kun je deze parkeren op iemand zijn terrein waar die veilig staat. De crew van The Kingdom Eco Lodge die je haalt bij het verzamelpunt zal je naar deze plek leiden.


Een rondreis maken door Sri Lanka met je eigen tuk tuk is de allerleukste manier om het eiland te verkennen. Boek jouw tuk tuk via tuktukrental.com en gebruik de code ‘ONGEKENDEWEG’ voor korting op jouw tuk tuk!



Met de jeep ga je vervolgens naar The Kingdom Eco Lodge. Hier word je welkom geheten en krijg je meteen lunch. De middag heb je wat vrije tijd om de omgeving te verkennen of om te chillen in de hangmat en om 16:30 uur ga je op jeep safari op zoek naar olifanten, krokodillen, vogels en andere wilde dieren! Na de safari keer je terug naar de accommodatie en krijg je een uitgebreid Sri Lankaans diner.


Houd er rekening mee dat er nauwelijks tot geen bereik is bij The Kingdom Eco Lodge. Een Whatsappje sturen lukt wel, maar dat is ook het enige.


De volgende ochtend start vroeg, namelijk om 05:45 uur om te gaan kajakken op het meer met zonsopkomst. Er is een grote kans dat een kudde olifanten (op gepaste afstand) voorbij wandelt voor, tijdens of na het kajakken: echt een magische ervaring! Na het kajakken staat het ontbijt klaar en heb je de tijd om jezelf op te frissen.



Om 10:00 uur start je met Dim, de eigenaar van The Kingdom Eco Lodge, een wandeling rondom het terrein. Je krijgt tijdens de wandeling uitleg over de verschillende groenten en soorten fruit die hier worden verbouwd. Ook neem je alvast wat groenten mee uit de tuin, want hier ga je namelijk zelf mee koken! Tijdens de kookles bij The Kingdom Eco Lodge leer je verschillende typische Sri Lankaanse gerechten maken die je daarna zelf voor lunch gaat eten.


In de middag is er tijd voor ontspanning of kun je mee het meer op gaan voor een vistrip. Om 16:30 uur start de tweede jeep safari van je verblijf bij The Kingdom Eco Lodge. Na de safari staat er weer heerlijk eten voor je klaar en kun je ‘s avonds nog genieten van de rust en de geluiden van de natuur.


De laatste ochtend staat er niets meer op de planning. Wij stonden wederom om 05:30 uur op om wilde olifanten te spotten bij het meer en we raden je ook zeker aan dat te doen: het blijft zo bijzonder om deze magische beesten in het wild te bewonderen. Na je ontbijt heb je de tijd om je spullen in te pakken en om 10:00 uur vertrek je weer naar de bewoonde wereld en zit het overnachten bij The Kingdom Eco Lodge er weer op.



Hoe boek ik een verblijf bij The Kingdom Eco Lodge?

The Kingdom Eco Lodge boeken doe je via WhatsApp: +94 77 948 0480. Je stuurt Dim een bericht met de gewenste data die je wilt verblijven bij The Kingdom Eco Lodge en binnen een paar uur hoor je of dat kan of dat alleen andere data beschikbaar zijn.


Al onze favoriete verblijven in Sri Lanka hebben we verzameld in deze blog. Toch een ander leuk verblijf gezien? Als je die boekt via deze booking.com link krijgen wij een kleine bijdrage en jou kost het niets extra! Win-win! Zo kunnen wij jullie blijven voorzien van de handigste reistips en heel veel inspiratie!


Hoe ver van tevoren moet je The Kingdom Eco Lodge vastleggen?

Het is aan te raden om je verblijf bij The Kingdom Eco Lodge zo snel mogelijk vast te leggen. Wij deden dit 2 maanden van tevoren en zelfs toen konden we al niet meer op de datum die we eerst wilden. Zeker in het hoogseizoen zitten de overnachtingen bij The Kingdom Eco Lodge snel vol. Weet je nog niet hoe je rondreis door Sri Lanka er uit gaat zien? Leg dan The Kingdom Eco Lodge vast en plan daar omheen. Wij reisden 4 weken door Sri Lanka en bezochten The Kingdom Eco Lodge na 2,5 week zodat we nog 1,5 week hadden voor de zuidkust. Achteraf was 2 dagen eerder het meest ideale voor ons geweest. Op de Instagram van The Kingdom Eco Lodge wordt af en toe last-minute beschikbaarheid gedeeld: houd dus de Instagram pagina in de gaten!


Wat zit allemaal bij de prijs inbegrepen?

Als je een overnachting bij de Kingdom Eco Lodge boekt zit alles inbegrepen: ontbijt, lunch, avondeten, safari’s, activiteiten, vervoer, water, koffie en thee. Zorg dat je een eigen drinkfles meebrengt om water in te kunnen tappen. Tegen betaling kun je er frisdrank, een biertje of wijntje krijgen.


Hoe is het slapen bij The Kingdom Eco Lodge?

Er zijn twee soorten verblijven: de standaardkamers en de boomhutten. Alle kamers zijn privé, alleen het grote verschil is dat de standaardkamers open zijn en dat je bij de boomhut in een afgesloten ruimte slaapt. Alle kamers zijn voorzien van een klamboe. Houd er rekening mee dat je in de natuur slaapt en het onvermijdelijk is dat je insecten of andere dieren gaat tegenkomen. Mocht je de keuze hebben, zouden wij de boomhut aanraden omdat wij het persoonlijk fijn vinden om in een afgesloten ruimte te slapen.



Wat vonden wij van The Kingdom Eco Lodge?

Als we één ding mogen opmerken wat ons minder beviel was dat het slaapcomfort. Zeker de standaardkamer bestaat eigenlijk gewoon uit een matras op een verhoging met een klamboe. Omdat de kamer helemaal open is, moet je tegen insecten en andere diertjes kunnen. Wij vonden verder het overnachten bij The Kingdom Eco Lodge misschien wel een van de hoogtepunten van onze rondreis door Sri Lanka. De locatie, wildlife, de jeep safari’s, het heerlijke eten en de activiteiten: alles klopt gewoon aan deze unieke ervaring. 


Wil je meer weten over je vakantie naar Sri Lanka? Op onze blog lees je al onze tips, de leukste hotspots en onze favoriete verblijven. Al onze reisavonturen zijn ook te volgen via Instagram.



bottom of page