top of page

Ella Rock beklimmen: de route naar de top & handige info!

Het beklimmen van de Ella Rock is letterlijk én figuurlijk een van de hoogtepunten tijdens je bezoek aan Ella. Op de top van Ella Rock word je beloond met een fantastisch uitzicht waarbij je kilometers ver over de wijde omgeving kijkt. Voor je de top van Ella Rock bereikt, staat er wel eerst een prachtige 2,5 tot 3 uur durende hike op je te wachten. Alles wat je moet weten over deze wandeling naar Ella Rock, de juiste route en handige tips lees je in deze blog!De route naar Ella Rock

Start de wandeling naar de top van Ella Rock vanaf deze Google Maps locatie. Vanaf dit punt loop je een stukje omhoog over de weg en ga je boven linksaf om vervolgens een stuk langs het spoor te lopen. Je volgt de treinrails voor ongeveer 45 minuten.

Het spoor is nog gewoon in gebruik dus er kunnen treinen voorbij komen. Treinen hoor je gelukkig al van ver aankomen en rijden niet hard. 

Op een gegeven moment gaat het spoor over een grote metalen brug en niet veel later aan de linkerkant zie je een klein tempeltje bij een grote boom. Wandel via het pad links na de boom naar beneden. Dit is het ‘startpunt’ van de hike naar de top van Ella Rock. 


Tip: wil je dit eerste deel van de wandeling overslaan? Vanuit Ella kun je een tuk tuk nemen naar station Kitha Ella. Zo sla je de eerste 45 minuten wandelen langs het spoor over.


Bij dit punt van de hike naar de top van Ella Rock kom je eerst langs een huisje waar je nog wat drinken kan kopen. Je hoeft hier niet heel je rugzak vol te stoppen met drinken want onderweg kom je nog 2 tot 3 andere tentjes tegen. Loop vervolgens via de betonnen brug richting het paadje tussen het hoge gras. Na ongeveer 100 meter zie je aan de rechterkant een paadje min of meer verstopt in het dichtbegroeide gras. Dit paadje moet je in en volg je voor een paar honderd meter. Je zult ongetwijfeld denken dat je bij dit dichtbegroeide paadje verkeerd loopt, maar dat is dus niet zo.

Na een paar honderd meter door het dichtbegroeide gras kom je uit in een open theeveld. Volg het pad door het theeveld links omhoog richting het huisje. Rechtsachter dit huisje vervolg je de weg richting de top van Ella Rock. Vanaf hier begint het pas langzaam omhoog te lopen en spreekt de route redelijk voor zich. De echte klim begint pas bij het laatste deel, waar de route omhoog gaat via stenen en wortels van bomen. Eenmaal boven staat een huisje waar je entree betaalt voor de uitzichtpunten. Hierachter vind je meteen een punt waar je kan genieten van het uitzicht op Little Adam’s Peak. Loop vervolgens ongeveer 10 minuten door naar rechts om op het mooiste punt te komen waar je kunt genieten van een verkoelend briesje en een prachtig uitzicht.

Tip: download de app MAPS.ME en zet de route op ‘ticket booth to Ella Rock’. Als je deze instelt vanaf het startpunt (bij het tempeltje en grote boom langs het spoor) word je via de route geleid die hierboven staat uitgelegd.


Hoe lang duurt de hike naar de top van Ella Rock?

Als je de hike start vanaf Ella bij deze Google Maps locatie, ben je ongeveer 2,5 uur tot 3 uur onderweg naar de top van Ella Rock. Dit is inclusief korte drinkpauzes en waarbij je af en toe geniet van het uitzicht onderweg. Terug naar Ella loop je in 2 uurtjes. We zouden niet per se aanraden om met zonsopkomst of zonsondergang op de top van Ella Rock te zijn. Dit houdt namelijk in dat je of tijdens de klim of afdaling in het donker moet lopen.


Handige tips voor Ella Rock te beklimmen

Trek goede schoenen of sneakers aan voor je wandeling naar de top van Ella Rock. Je hebt echt geen superdeluxe wandelschoenen nodig maar een dichte, comfortabele schoen is fijn. Neem ook voldoende water en snacks mee. Onderweg kun je drinken en wat simpele snacks kopen maar het is fijn om al wat in je rugzak te hebben zitten. Smeer je tot slot goed in met zonnebrand en vergeet geen muggenspray mee te nemen.


Is Ella Rock beklimmen de moeite waard?

Wat ons betreft is de hike naar Ella Rock absoluut de moeite waard. De wandeling is met ongeveer 3 uur best lang, maar niet heel intensief. Zolang je over een goede basisconditie beschikt is de top van Ella Rock makkelijk te bereiken. Je kunt er altijd voor kiezen om de eerste 45 minuten over te slaan en je met de tuk tuk af te laten zetten bij station Kitha Ella. Dit kun je bijvoorbeeld ook op de terugweg doen.


Naast het beklimmen van Ella Rock, is er in en rondom Ella heel veel meer te doen. Al onze tips voor Ella vind je in deze blog.


Waar te verblijven in Ella?

Country Homes ligt waanzinnig mooi met uitzicht op de prachtige natuur van Ella. Je overnacht in een comfortabele kamer op loopafstand van de leuke restaurants in het centrum. 

Mount Breeze is een budgetvriendelijke optie in Ella. Het centrum ligt op 10 minuutjes lopen, het uitgebreide ontbijt is inclusief en ze hebben er een super lieve hond!

Ben je van plan om een reis door Sri Lanka te maken met je eigen tuk tuk? Huur deze dan bij tuktukrental.com met de code ‘ONGEKENDEWEG’ voor korting op jouw driewieler!


Op zoek naar tips en inspiratie voor jouw rondreis door Sri Lanka? Op onze blog lees je alles wat je moet weten om goed voorbereid naar Sri Lanka te gaan. Onze reisavonturen zijn ook op Instagram te volgen!Bình luận


Bình luận đã bị tắt.
bottom of page