top of page

Kandy, Sri Lanka: onze tips & de leukste bezienswaardigheden!

Kandy is een hectische, drukke stad in het midden van Sri Lanka. Kandy wordt gezien als de culturele hoofdstad van Sri Lanka mede omdat hier de belangrijkste tempel van het land staat namelijk de Tempel van de Tand. Tijdens je reis door Sri Lanka is de kans groot dat je Kandy bezoekt als tussenstop tijdens jouw trip met de tuk tuk of voordat je de treinreis naar Ella maakt. Al onze tips voor Kandy, de leukste bezienswaardigheden, onze favoriete verblijven en de beste restaurants leer je hier.


Kandy Lake - Sri Lanka - Wat te doen in Kandy - Ongekende Weg

Waar te verblijven in Kandy?

Kandu is een budgetvriendelijk guesthouse op ongeveer 15 minuten lopen van het centrum. De kamer is ruim, netjes en het ontbijt is inclusief.

Bij The Summit slaap je in een prachtige kamer met een nog mooier panoramisch uitzicht over Kandy en omgeving. Vanuit je bed zie je de zon opkomen en vanaf het dakterras kijk je de mooiste zonsondergangen.

SWP Eco Lodge heeft prachtige kamers en ligt waanzinnig mooi met uitzicht op Kandy Lake en de Tempel van de Tand.


Van Sigiriya naar Kandy met de tuk tuk

Rijd je met je eigen tuk tuk door Sri Lanka? Volg dan de route via B257 en B205 van Sigiriya naar Kandy. Dit is een omweg van ongeveer 3 uur ten opzichte van de normale route maar is absoluut het omrijden waard! Deze route gaat prachtig door de bergen, dwars door kleine dorpjes en langs enorme theeplantages. 


Tip: zorg dat je de tuk tuk helemaal volgetankt hebt als je de B257 op rijdt. Onderweg kom je namelijk geen tankstation meer tegen.

Bekijk de zonsondergang bij de Srī Mahā Bōdhi Temple

De Srī Mahā Bōdhi tempel (ook wel de Bahirawakanda Temple genoemd) ligt op ongeveer 25 minuten lopen van het centrum van Kandy. In de tempel staat het hoogste boeddhabeeld van Sri Lanka met een hoogte van maar liefst 27 meter. Vanaf de tempel heb je een waanzinnig uitzicht over de stad en de wijde omgeving. Zeker met zonsondergang is deze plek een plaatje. Let op, net als bij alle tempels in Sri Lanka is het voor zowel mannen als vrouwen verplicht om de schouders en knieën te bedekken.Aanschouw de Katukele Pillaiar Temple

Als je vanuit het centrum van Kandy naar de Bahirawakanda tempel loopt, kom je onderweg de Katukele Pillaiar Temple tegen. Zeker de moeite waard om deze kleurrijke tempel te aanschouwen!


Wandel rondom Kandy Lake

In het centrum van de stad ligt Kandy Lake, een groot meer dat ideaal is om een rondje omheen te wandelen. Een rondje om het meer loop je in ongeveer 45 minuten: de perfecte activiteit in Kandy om de stappenteller op peil te houden!


Bezoek de Kandy Municipal Central Market

De Kandy Municipal Central Market is de lokale markt van de stad en is een attractie op zich. Overal staan kraampjes met groenten, fruit, kruiden, specerijen, vlees en vis, maar ook kleding en stoffen worden hier volop verkocht. Wandel een rondje over deze markt en aanschouw hoe de locals hier druk onderhandelen, kopen en verkopen.


Bezoek de Tempel van de Tand

Sri Dalada Maligawa oftewel de Tempel van de Tand, is de bekendste tempel van Kandy en een van de belangrijkste tempels van Sri Lanka. Het is een bedevaartsoord voor boeddhisten omdat in deze tempel de tand van boeddha wordt bewaard. Als je de Tempel van de Tand gaat bezoeken, wordt het gewaardeerd als je witte of lichte kleding draagt. Dit staat namelijk voor puurheid en gelijkheid.Beklim de Ambuluwawa Temple

Op ongeveer 1,5 uur rijden van Kandy met de tuk tuk staat prominent bovenop een heuvel de indrukwekkende Ambuluwawa tempel. Om de tempel te bereiken rijd je eerst een aantal kilometer een steile helling omhoog die de tuk tuk nét aan kan. Je kunt er ook voor kiezen om jouw eigen tuk tuk bij de ingang van de tempel te laten staan en achterin bij een local te stappen die je voor een klein bedrag helemaal naar boven brengt. Vanaf de tempel heb je een geweldig uitzicht waarbij je kilometers over de omgeving kijkt. De top van de Ambulawawa tempel is te bereiken via een wokkelvormige trap. Deze trap is ontzettend smal en net breed genoeg voor één persoon. Om de zoveel meter zit een uitsparing, waar een iemand in kan wachten terwijl de andere langsloopt. Zeker het stuk over deze wokkelvormige trap is niet weggelegd voor iemand met hoogtevrees!


De Ambuluwawa tempel ligt op de route van Kandy naar Nuwara Eliya. Deze tempel is dan ook de perfecte tussenstop als je met jouw eigen tuk tuk vanuit Kandy naar Nuwara Eliya rijdt.


Ben je van plan om een rondreis door Sri Lanka te maken met je eigen tuk tuk? Als je jouw tuk tuk huurt bij Tuktuk Rental krijg je met code ‘ONGEKENDEWEG’ een mooie korting op jouw driewieler! In deze blog lees je onze ervaringen met een rondreis door Sri Lanka met een tuk tuk.


Maak de iconische treinreis naar Ella

Velen zullen Kandy bezoeken als stop voor de indrukwekkende treinreis naar Ella. Deze treinreis van in totaal zo’n 7 uur wordt gezien als een van de mooiste treinreizen ter wereld. Alles wat je van tevoren over deze treinreis moet weten lees je in deze blog.


De treinreis van Kandy naar Ella is razend populair en daarom ook ontzettend druk. Treintickets moet je ver van tevoren vastleggen of duur via tussen partijen kopen. Een goed alternatief voor de treinreis van Kandy naar Ella is een retourtje Badulla vanaf Ella. Je leest alles over dit rustigere alternatief in deze blog.Restaurant tips voor Kandy

Voor een lekkere kop koffie in de ochtend ga je naar Cafe Koi.

Een goede rice and curry voor lunch eet je bij Mandiya.

Bij zowel Balaji Dosai als bij Nagalingam's Bhavan - Pure Vegetarian (Jain) kun je heerlijke vegetarische Indiase maaltijden eten.


Hoeveel dagen voor Kandy uittrekken?

Kandy vonden wij niet de allerleukste plek van Sri Lanka. Heb je een strakke reisplanning voor je rondreis door Sri Lanka? Trek dan één volle dag uit om de bezienswaardigheden in Kandy te ontdekken. Als je wat meer tijd hebt, slaap dan 2 nachten in Kandy. Zo heb je ongeveer 1,5 dag de tijd en kun je bijvoorbeeld ook nog de Royal Botanic Gardens net buiten Kandy bezoeken. 


Staat er een vakantie naar Sri Lanka op de planning? Op onze blog lees je al onze tips voor jouw rondreis door Sri Lanka. Op Instagram staat heel veel reisinspiratie en delen we dagelijks al onze reisavonturen.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page