top of page

Wat te doen in Sigiriya? De 5 leukste tips!

Tijdens je rondreis door Sri Lanka mag een bezoek aan Sigiriya wat ons betreft niet ontbreken. Sigiriya betekent letterlijk vertaald 'leeuwenrots' en dit verwijst naar de enorme rotsformatie die vanuit de wijde omgeving goed zichtbaar is. Sigiriya bezoek je natuurlijk om de Lion Rock te aanschouwen en om de Pidurangala Rock te beklimmen maar in de omgeving zijn heel veel meer toffe dingen om te doen. In deze blog lees je de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Sigiriya, de beste restaurant tips en onze favoriete verblijven.


Sigiriya - Sri Lanka - Leeuwenrots - Pidurangala Rock - bezienswaardigheden -Ongekende Weg

Waar te verblijven in Sigiriya?

Hotel Sigiriya heeft fijne, comfortabele kamers en vanaf het zwembad heb je een waanzinnig uitzicht op de Lion Rock.

Liyon Rest is een budgetvriendelijke optie in Sigiriya. Je verblijft in nette, knusse bungalows in een mooie groene tuin. Als je op zoek bent naar een sociaal, schoon en comfortabel hostel overnacht dan bij Roy’s Villa. Het personeel doet er hier alles aan om jou de tijd van je leven te geven. Je kunt hier een privé kamer of een bed op een slaapzaal boeken.


Over de Lion Rock in Sigiriya

De Lion Rock is een 200 meter hoge rotsformatie met daarop een koninklijk paleis die tussen 473 en 491 voor Christus in opdracht van koning Kassapa is gebouwd. Nu kun je via de 1.200 traptreden naar de top van de Lion Rock om de overblijfselen van dit imposante paleis te aanschouwen.


Beklim de Pidurangala Rock met zonsopkomst

Een van de activiteiten in Sigiriya die je niet wilt overslaan is het beklimmen van de Pidurangala Rock. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de groene, weelderige omgeving en natuurlijk op de Lion Rock. Als je met zonsopkomst op de top van de Pidurangala Rock wilt zijn, moet je zeker om 05:00 uur aan de klim beginnen. Bij deze Google Maps locatie kun je jouw tuk tuk parkeren en hier is ook meteen het startpunt van de klim. Zoek boven bij de Pidurangala Rock een mooi plekje uit en zie de zon langzaam tevoorschijn komen. Vind je de zonsopkomst te vroeg? Begin dan juist om 08.00 uur aan de klim. De mensen die de zonsopkomst hebben gekeken zijn dan alweer beneden waardoor je bijna alleen op de top van de Pidurangala Rock staat! 


Tip: neem een sarong mee en bedek je schouders. Voordat je aan de klim van de Pidurangala Rock begint, loop je eerst nog door een tempel. Hier moeten, zoals in elke tempel in Sri Lanka, de schouders en knieën bedekt zijn. Dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen.


Is de Lion Rock beklimmen de moeite waard?

De Lion Rock staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en hier betaal je ook voor. Om de Lion Rock te mogen beklimmen betaal je 36 dollar per persoon entree. Persoonlijk vonden wij dit uit verhouding duur en hebben om die reden de Lion Rock niet beklommen. Zeker als je het vergelijkt met de Pidurangala Rock, waar je omgerekend ongeveer 3 euro per persoon entree voor betaalt.

Tip: als je een drone hebt kun je vanaf de Pidurangala Rock boven de Lion Rock vliegen, zo heb je de overblijfselen van het paleis ook gezien ;).


Spot wilde olifanten langs de weg met je eigen tuk tuk

Dit was misschien wel een van de meest bijzondere ervaringen die wij hebben gehad tijdens onze reis door Sri Lanka: wilde olifanten spotten vanuit onze tuk tuk. Rijd hiervoor een stuk over de weg van Habarana naar Trincomalee. Rondom deze weg liggen meerdere nationale parken zoals het Minneriya National Park en het Kaudulla National Park. Op deze Google Maps locatie zagen wij in de verte een kudde wilde olifanten lopen. De kans om hier olifanten te spotten is het grootst vlak na zonsopkomst of net voor zonsondergang, vanaf 16:30 uur.


Let op: het blijven wilde dieren dus zorg dat je op gepaste afstand en op een verantwoordelijke manier geniet van deze majestueuze dieren.


Wil je ook jouw reis door Sri Lanka maken met je eigen tuk tuk? Huur deze dan bij Tuktuk Rental. Met de code ‘ONGEKENDEWEG’ krijg je een mooie korting op jouw driewieler!


Bekijk de zonsondergang in Sigiriya bij Mapagala Fortress

Een heerlijke plek om de dag af te sluiten is bij Mapagala Fortress. Vanaf deze rots kijk je een prachtige zonsondergang met uitzicht op de indrukwekkende Lion Rock. Vanaf de weg is het een korte klim van ongeveer 10 minuten naar de top waar je neer kan ploffen om de zonsondergang te bekijken.Bezoek de Dambulla Cave Temple

Op een half uurtje rijden van Sigiriya ligt de Dambulla Cave Temple. Zoals de naam al doet vermoeden, vind je hier meerdere tempels, wandschilderingen en boeddha’s in verschillende grotten. 


Tip: neem sokken mee als je de Dambulla Cave Temple gaat bezoeken. Je schoenen of slippers laat je achter bij de entree en de grond kan behoorlijk warm worden door de zon.


Volg een kookklas in Sigiriya

De beste manier om de Sri Lankaanse keuken te leren kennen is door een kookles te volgen. Bij deze kookklas in Sigiriya leer je verschillende typisch Sri Lankaanse gerechten te maken en krijg je naderhand de recepten mee zodat je deze thuis ook kan maken.


Onze favoriete restaurant tips in Sigiriya

Soul Food is een hippe hotspot waar je onder andere lekkere smoothie bowls eet en goede koffie kan drinken. Ook heb je vanuit hier een prachtig uitzicht op de Lion Rock.

De lekkerste rice and curry van onze hele reis door Sri Lanka hebben wij gegeten bij Wihara Restaurant. De eigenaar van dit restaurant is ook ontzettend vriendelijk.Hoeveel dagen heb je nodig voor Sigiriya?

Als je een strakke reisplanning hebt, kun je alle highlights van Sigiriya in één dag bezocht hebben. Beklim de Pidurangala Rock met zonsopkomst, bezoek de Dambulla Cave Temple in de middag en ga einde middag olifanten spotten met je eigen tuk tuk. We zouden echter aanraden twee volle dagen uit te trekken om Sigiriya en de omgeving te ontdekken.


Wil je goed voorbereid op vakantie naar Sri Lanka gaan? Op onze blog delen we al onze tips en heel veel reisinspiratie. Op Instagram kun je al onze reisavonturen volgen!Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page