top of page

De Ambuluwawa Tower bezoeken: alles wat je moet weten!

De Ambuluwawa Tower in Gampola is een indrukwekkende toren op de gelijknamige Ambuluwawa berg. Al vanaf ver zie je de witte wokkelvormige toren pontificaal op de berg staan. Op de top van deze prachtige Ambuluwawa toren heb je een waanzinnig panoramisch uitzicht over de groene, bergachtige omgeving. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het bezoeken van de Ambuluwawa Tower in Sri Lanka.


Ambuluwawa toren - wokkelvormige toren - panorama uitzicht - Sri Lanka - Ongekende Weg

Over de Ambuluwawa toren

De Ambuluwawa toren is een unieke toren op de gelijknamige Ambuluwawa berg in de buurt van de stad Gampola. De Ambuluwawa Tower staat voor religieuze diversiteit en bij de toren vind je dan ook een tempel, moskee, pagode en kerk. De Ambuluwawa Tower beklimmen is overigens niet weggelegd voor mensen met hoogtevrees: de 48 meter hoge top bereik je via een smalle wenteltrap die breed genoeg is voor slechts één persoon. Om de zoveel meter zit er een uitsparing in de toren waar een iemand in kan wachten terwijl de andere passeert. Op de top word je wel beloond met een prachtig, 360 graden uitzicht over de omgeving en sta je op welgeteld 3567 meter boven zeeniveau.


Waar ligt de Ambuluwawa Tower?

De Ambuluwawa Tower ligt in Gampola, een stad op ongeveer 20 kilometer van Kandy. Kandy wordt ook wel de culturele hoofdstad van Sri Lanka genoemd mede omdat hier de belangrijkste boeddhistische tempel van het land, de Temple of the Tooth, staat. Jaarlijks bezoeken duizenden boeddhisten de ‘Tempel van de Tand’ omdat hier de tand van Boeddha wordt bewaard. In Kandy kun je daarnaast de botanische tuin bezoeken of een rondje wandelen rondom het gezellige Kandy Lake. In deze blog lees je al onze tips voor Kandy inclusief de leukste verblijven en onze favoriete hotspots!


Hoe kom je bij de Ambuluwawa toren?

Ben je van plan de treinreis van Kandy naar Ella te maken? Bezoek de Ambuluwawa Tower dan als dagtrip vanuit Kandy. Vanaf Kandy is het ongeveer een uur rijden naar de voet van de Ambuluwawa toren. Je kunt de Ambuluwawa toren bezoeken met deze dagtrip vanuit Kandy. Reis je met je eigen tuk tuk door Sri Lanka? Bezoek dan de Ambuluwawa toren als tussenstop van Kandy naar Nuwara Eliya. Een reis door Sri Lanka op de planning met je eigen tuk tuk? Huur deze dan bij tuktukrental.com. Met de code ‘ONGEKENDEWEG’ krijg je ook nog eens een mooie korting op jouw tuk tuk!


Tips voor het bezoeken van de Ambuluwawa toren

Als je van plan bent om de Ambuluwawa toren te beklimmen, zorg dan dat je er bent als de toren open gaat om 08:30 uur. Als je midden op de dag aankomt is de kans groot dat het ontzettend druk is en je -door de smalle wenteltrap- de top niet kunt bereiken. 


De entree van de Ambuluwawa toren ligt op zo’n 2,5 kilometer van de toren. Dit laatste stukje gaat steil omhoog en de tuk tuk trekt dit net. Als je dit liever niet zelf met de tuk tuk wilt rijden, kun je de tuk tuk bij de ingang parkeren en bij een local voor een klein bedrag achterin springen. Hij of zij zal je dan naar de Ambuluwawa toren rijden. Als je een pittige workout wilt, kun je vanaf de entree ook omhoog lopen.


Omdat de Ambuluwawa toren ook een tempel is, is het bedekken van de knieën en schouders voor zowel mannen als vrouwen verplicht.


Wist je dat je ons ontzettend helpt door jouw verblijf te boeken via deze booking.com link? Dit kost jou niets extra en wij krijgen daar een kleine bijdrage voor: win-win!


Is de Ambuluwawa toren het bezoeken waard?

Wat ons betreft is het zeker de moeite waard om de Ambuluwawa Tower te bezoeken. De architectuur van de toren is ontzettend mooi en het panoramische uitzicht vanaf de toren is waanzinnig. 


Wil je meer van dit soort handige tips voor je reis door Sri Lanka? Op onze blog lees je alles om goed voorbereid op vakantie naar Sri Lanka te gaan. Op Instagram kun je al onze reisavonturen op de voet volgen.Комментарии


Комментарии отключены.
bottom of page