top of page

Wat te doen in Catania? Lees hier onze tips!

Catania is de op een na grootste stad van het Italiaanse eiland Sicilië. Catania ligt in het oosten van Sicilië en is door de strategische ligging in het verleden in handen geweest van verschillende bezetters. Zij hebben allemaal hun sporen achtergelaten in de stad waardoor Catania nu een schitterende stad is met een rijke geschiedenis. In dit artikel lees je al onze tips voor Catania: de leukste bezienswaardigheden, onze favoriete hotspots en de leukste verblijven!Waar te verblijven in Catania?

Een ontzettend goede Bed & Breakfast in hartje-centrum Catania is Dimora Lupo Lifestyle B&B. Je slaapt in een leuke kamer, de host is ontzettend behulpzaam en het ontbijt is heerlijk!

Bij Altevolte Rooms slaap je in een mooie kamer in het centrum van de stad. De kamer beschikt ook over een kleine keuken waar je eventueel zelf je eten kan klaarmaken.

B&B Bianca is een goed betaalbare optie in het centrum van Catania. De hosts zijn ontzettend vriendelijk, geven je graag alle tips voor de stad en hebben iedere ochtend een heerlijk uitgebreid ontbijt klaar staan!!


Wandel over het gezellige Piazza Del Duomo

Een van de leukste bezienswaardigheden in Catania is het levendige Piazza Del Duomo. Aan het Piazza Del Duomo ligt de indrukwekkende kathedraal van Catania, Cattedrale di Sant’Agata. Deze kathedraal is absoluut de moeite waard om te bezoeken! Midden op Piazza Del Duomo staat een grote fontein met een olifant erop: Fontana dell’Elefante. Deze olifant is volledig gemaakt van lavasteen afkomstig van de Etna. De olifant op de fontein is ook het symbool van de stad Catania.Ontdek het historisch centrum van Catania

De stad Catania is een stad vol historie en er valt ontzettend veel te ontdekken. Zo kun je de kerktoren van Chiesa della Badia di Sant’Agata beklimmen. Iedere dag kun je tussen 09:30 uur en 12:30 uur en van 16:00 uur en 19:00 uur naar de top van Chiesa della Badia di Sant’Agata klimmen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en op de Etna vulkaan. Let op! Op maandagochtend is de kerk gesloten en kun je deze alleen vanaf 16:00 uur beklimmen. 


Wandel ook zeker eens over Via Etnea. Dit was vroeger de belangrijkste straat van Catania omdat deze de stad met de haven verbindt. Het begin van Via Etnea is bij Porta Uzeda, in het centrum van de stad. Hedendaags vind je in Via Etna veel internationale kledingzaken afgewisseld met Italiaanse boetiekjes.


Het Teatro Massimo Bellini is ook een van de bezienswaardigheden in Catania die je gezien wilt hebben en loop zeker naar het theater over een van de leukste straten van Catania: Via Teatro Massimo.


Met deze wandeltour door het centrum van de stad wandel je samen met een lokale gids langs alle bezienswaardigheden en kom je alles te weten over de cultuur en geschiedenis.


Aanschouw Castello Ursino

In de dertiende eeuw werd Castello Ursino gebouwd ter bescherming van de oostkust van Sicilië. Het werd toentertijd gebouwd op een klif op zee maar door een enorme uitbarsting van de vulkaan Etna in 1669 veranderde heel het landschap compleet. De uitbarsting kwam met een enorme hoeveelheid lava die voor een nieuwe strook land zorgde. Sindsdien is Castello Ursino op het land te vinden.


Wandel door Orto Botanico

Als je de drukte van de stad even wilt ontsnappen is een bezoek aan Orto Botanico zeker de moeite waard. Deze botanische tuin in het centrum van de stad is gratis te bezoeken en erg leuk om doorheen te wandelen.


Bezoek Teatro Romano

Verscholen achter een tal huizen ligt het amfitheater van Catania, Teatro Romano. Dit oude Romeinse theater is verrassend goed bewaard gebleven en ontzettend leuk om te ontdekken. De entree van het Teatro Romano is €6,00 per persoon. 


Tip: ben je (nog) in het bezit van een studentenpas? Op Sicilië krijg je bij heel veel musea en bezienswaardigheden korting met je studentenpas. Ook als je niet meer studeert is het altijd het proberen waard!


Catania - Restaurants - Sicilië - Ongekende Weg

Proef de specialiteit van Catania

Als je door de stad loopt zul je ze ongetwijfeld in de vitrines zien liggen, de arancini. Dit zijn gefrituurde risottoballetjes en deze wil je geproefd hebben!


De leukste restaurants in Catania

Bij Street54 kun je overheerlijke Italiaans eten voor hele betaalbare prijzen.

Bij Blanc à Manger kun je heerlijk op z’n Italiaans een kopje koffie drinken met een vers gebakken broodje of taartje.

Bij FUD kun je een van de lekkerste hamburgers van de stad eten.


Ga je roadtrippen door Sicilië? Op onze blog De beste autoverhuur voor vakantielees je onze aanbevelingen over waar je het beste een auto kan huren. Je kunt hier een auto huren met Sunny Cars.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page