top of page

Taormina: het mooiste dorpje van Sicilië!

Het Siciliaanse Taormina is een prachtig dorpje in het oosten van het eiland. Het is een typisch Italiaans dorpje met knusse straten, kleurrijke huisjes en gezellige pleintjes. Taormina ligt 200 meter boven zeeniveau op de rotsen waardoor je een geweldig uitzicht hebt op de Middellandse Zee en de Etna vulkaan. In dit artikel lees je al onze restaurant tips voor Taormina, de leukste activiteiten en bezienswaardigheden en onze favoriete accommodaties.Verken het centrum van Taormina

Taormina heeft een ontzettend leuk centrum om te verkennen. Overal vind je kleurrijke huizen en knusse straten die uitkomen op de gezelligste pleinen. De bekendste straat in Taormina is Corso Umberto I. Deze straat begint bij Porta Messina en loopt door tot Porta Catania. Dit is tegenwoordig ook de grootste winkelstraat van Taormina. Wandel door het centrum, dwaal rond in de zijstraatjes en drink een cappuccino bij een van de schattige koffietenten voor dat ultieme Italiaanse vakantiegevoel! In de avond is Piazza IX Aprile een van de gezelligste pleinen van Taormina. Het plein is gezellig verlicht en de straatartiesten zorgen voor het heerlijke Italiaanse sfeertje!Ontdek Teatro Greco, het oude Theater van Taormina

Het theater van Taormina is een oud Grieks theater gebouwd in de derde eeuw voor Christus. Een eeuw later verbouwden de Romeinen het theater vervolgens weer. Het theater is zo gebouwd dat de toeschouwers naast een voorstelling ook nog eens uitzicht hadden op de indrukwekkende Etna vulkaan op de achtergrond.


Tip: ben je nog in het bezit van een studentenpas? Neem deze dan mee tijdens je rondreis door Sicilië. Op veel plekken krijg je korting op entreeprijzen me deze pas. Ook als je niet meer studeert kun je het altijd proberen!


Teatro Greco -  het oude Theater van Taormina - Sicilië - Ongekende Weg

Wandel door het stadspark Villa Comunale di Taormina

Als je de drukte van de stad eventjes wilt ontvluchten kun je genieten van de rust bij het stadspark Villa Comunale di Taormina. In dit rustige, groene stadspark heb je daarbij een geweldig uitzicht op de Etna vulkaan, de badplaats Giardini Naxos en Isola Bella, het eilandje voor de kust.


Bezoek de parel van de Ionische Zee: Isola Bella

Voor de kust van Taormina ligt het eiland Isola Bella. Dit eiland wordt ook wel ‘de parel van de Ionische zee' genoemd en dat is niet voor niets zo. Het eiland staat vol met exotische planten en er staat een, inmiddels verlaten, villa op. Met eb verschijnt een zandbank en kun je vanaf het strand naar Isola Bella lopen. Met vloed staat het water tot kniehoogte maar is het nog steeds mogelijk naar het eiland te lopen. Isola Bella is inmiddels een beschermd natuurgebied en je betaalt een paar euro om het eiland op te komen.Isola Bella is vanuit het centrum van Taormina op twee manieren te bereiken: met de kabelbaan of met de trap. Om de 15 minuten vertrekt de kabelbaan in de buurt van Porta Messina naar beneden. Vanuit het centrum loopt ook een trap naar Isola Bella. Neem hiervoor de trap bij de Google Maps locatie: ‘Stairs to Taormina’. Het is een flinke klim naar beneden maar eenmaal op het strand kun je meteen een verfrissende duik nemen!


Wandel naar Castelmola

Op een paar kilometer van Taormina ligt het plaatsje Castelmola. Loop via Sentiero dei Saraceni richting dit plaatsje en je wordt onderweg getrakteerd op geweldige uitzichten over Taormina en de zee. Vanuit Taormina loop je in ongeveer één uur naar Castelmola.


Ga een middag chillen bij het strand van Giardini Naxos

Het strand bij Taormina is niet het fijnste strand om een middag te chillen. Het is een klein kiezelstrand waarbij je dus al snel toegewezen bent op het huren van een strandbedje. Op een paar kilometer van Taormina vind je het grote zandstrand bij Giardini Naxos. Een deel van het strand is ook openbaar en hier kun je dus gewoon je handdoek neerleggen om een middag te genieten van de Italiaanse zon!


Beklim de Etna vulkaan

Een van de letterlijke én figuurlijke hoogtepunten van je rondreis door Sicilië is de Etna vulkaan beklimmen. In onze blog: 'De Etna vulkaan bezoeken: een hoogtepunt op Sicilië!' lees je alles wat je moet weten over het beklimmen van de Etna vulkaan. Dit kun je met deze halve dag trip doen of bezoek je op eigen houtje.


Waar te verblijven in Taormina?

Taormina is een ontzettend populaire plek om te bezoeken en zeker in de maanden juni tot en met begin september kan het druk zijn. Dit betekent ook dat accommodaties snel vol zitten en erg duur worden. We raden je dan ook aan zo snel mogelijk een verblijf vast te leggen als je jouw bezoek gepland hebt. 


Een goed hotel in het centrum van de stad is Splendid Hotel Taormina. Vanaf je balkon heb je een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Na een dag de stad ontdekken kun je ook heerlijk afkoelen in het zwembad! 


National Gallery Taormina B&B ligt op een kwartiertje lopen van het centrum. De gastheer is ontzettend vriendelijk en helpt je met alles. Je slaapt in een knusse kamer met een geweldig uitgebreid ontbijt. De gastheer haalt en brengt je met alle liefde en plezier met zijn tuk tuk van en naar het centrum. 


B&B Porta del Re is een fijne B&B in het centrum van de stad. Je hoeft de deur maar uit te stappen en je wandelt door de gezelligste straten van Taormina. De gastheer is ontzettend behulpzaam en vertelt je graag alle leuke tips van de stad!


Leuke restaurant tips in Taormina

Aan goede restaurants geen gebrek in het Siciliaanse Taormina. Bij Ristorante Aranciara kun je kiezen voor heerlijke Italiaanse specialiteiten.

Trattoria II Baccanale kun je bijna niet missen door de enorme bloemenzee boven de gevel. Vooral voor de vleeseters is het een echte aanrader: de vleesgerechten hier zijn heerlijk!

• Leuke wijn- en cocktailbars in Taormina zijn Deja Vu of Arké.

De allerlekkerste cannoli van Sicilië hebben wij gegeten bij Laboratio Pasticceria Robert.


Op Instagram delen we dagelijks al onze reisavonturen en delen we heel veel handige tips en inspiratie!

Ben je van plan een roadtrip te maken door Sicilië? Huur dan hier je auto bij Sunny Cars.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page