top of page

De Etna vulkaan bezoeken: een hoogtepunt op Sicilië!

De Etna bezoeken is het letterlijke hoogtepunt van je rondreis door Sicilië. De top van de Etna ligt op ruim 3.300 meter hoogte en is daarmee de grootste actieve vulkaan van Europa. De Etna vulkaan beklimmen kan prima op eigen houtje met je eigen huurauto, zeker als je vanuit Catania , Syracuse of Taormina komt. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het bezoeken van de Etna vulkaan. Hoe je er komt, handige tips, welke kraters het bezoeken waard zijn en veel meer!


Etna vulkaan - Sicilië - Italië - Ongekende Weg

Over de Etna vulkaan

De Etna vulkaan heet officieel Mount Etna en ligt in het Parco dell’Etna natuurpark. Het is een van de meest actieve vulkanen van Europa en barst geregeld nog eens uit. Grote uitbarstingen zijn gelukkig al wat langer geleden. De laatste grote uitbarsting van de Etna vulkaan was in 2001 en duurde in totaal meer dan drie weken. Maar is het wel verstandig om een van de actiefste vulkaan van Europa te bezoeken? Zeker weten! De ondergrondse activiteit van de Etna wordt zorgvuldig in de gaten gehouden en op het moment dat er iets aan de hand is, wordt het gebied rondom de Etna vulkaan afgesloten voor publiek.


De Etna vulkaan bezoeken

Vanuit bijvoorbeeld Catania, Syracuse of Taormina is de Etna vulkaan gemakkelijk op eigen houtje te bezoeken. Rijd hiervoor via Etna Sud naar de Google Maps locatie ‘Silvestri Craters’. Dit is het hoogste punt wat je met de auto kan bereiken. Hier is voldoende gelegenheid om je auto te parkeren. Hier ben je al op een kleine 2000 meter hoogte. Vanaf dit punt heb je de mogelijkheid om bij Piazzale Rifugio Sapienza de kabelbaan naar 2500 meter hoogte te nemen. Vanaf 2024 is de prijs voor de kabelbaan €50,00 per persoon. Als dit nog niet hoog genoeg is kun je tot 2900 meter komen als je vanaf de kabelbaan nog een 4x4 bus neemt. Je betaalt €78,00 per persoon voor de kabelbaan en de 4x4 bus. De hoogste actieve krater van de Etna ligt op 3320 meter hoogte. Deze hoogste krater mag je niet op eigen houtje bezoeken en bezoek je altijd met een georganiseerde tour.


Wij raden het niet per se aan de dure kabelbaan en 4x4 bus naar de hoger gelegen plekken te nemen. Vanaf de parkeerplaats bij de Silvestri Craters kun je al een aantal enorme kraters zien en een prachtige wandeling maken waar je niets voor betaald!


Als je dit wel graag wilt doen raden we je aan tickets voor de kabelbaan en de 4x4 bus van te voren te kopen. Zo hoef je niet in de rij te staan voor tickets en is alles bij aankomst voor je geregeld!Crateri Silvestri

Aan twee kanten van de weg liggen de Silvestri kraters. De Inferiore (de krater onder) is erg goed te bereiken en na 5 minuten lopen sta je aan de rand van deze krater. De Superiore (de krater boven) is wat uitdagender. Via de steile helling klim je in ongeveer 25 minuten naar de krater. Het uitzicht vanaf de Superiore krater is waanzinnig mooi waarbij je over de Inferiore krater kijkt en in de verte de Middellandse Zee ziet. Zeker de moeite waard om deze krater te beklimmen!


Etna vulkaan - Sicilië - Italië - Ongekende Weg

Wandel het Sentiero schiena d’asino pad 

Op 15 minuten lopen vanaf de Silvestri kraters ligt het Sentiero Schiena d’asino pad. Dit pad brengt je eerst door een bijzonder boslandschap en eindigt met een schitterend uitzichtpunt waar je kilometers kan kijken over het maanachtige landschap en de top van de Etna. Het uitzichtpunt is ongeveer een uur lopen vanaf het startpunt van deze wandeling.


Tips voor het bezoeken van de Etna vulkaan

Neem lange kleding mee. Op 2000 meter hoog is het een stuk frisser dan vanwaar je vertrok. Een lange broek en een trui zijn geen overbodige luxe. Breng daarnaast wat te drinken en eten mee. Je kunt bij de Silvestri krater eten bij een restaurant maar deze is behoorlijk aan de prijs.


Neem rustig de tijd om naar boven te rijden. Onderweg naar Etna Sud kom je langs verschillende uitzichtpunten en zie je het landschap langzaam veranderen.


Onze favoriete hotels in de buurt van de Etna 

Catania


Taormina


Syracuse


Alles weten om goed voorbereid op rondreis door Sicilië te gaan? Op onze blog hebben we heel veel tips, favoriete hotspots, en de fijnste verblijven op Sicilië staan. Zo mis jij niets van dit waanzinnige Italiaanse eiland!


Sicilië ontdek je het beste met je eigen auto! Zonder zorgen een auto huren op Sicilië? Huur dan hier je auto bij Sunny Cars.コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page