top of page

Scooter van Bali naar Lombok: alles wat je moet weten!

Als je een reis door Bali en Lombok aan het maken bent, kun je overwegen om van Bali naar Lombok met de scooter te gaan. Dit geeft je de ultieme vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en het is ook nog eens een budgetvriendelijke manier om jezelf te verplaatsen. Er zijn een aantal dingen die je moet weten voordat je met de scooter van Bali naar Lombok gaat. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten om met je eigen scooter van Bali naar Lombok te gaan!


Scooter - Bali - Lombok - Ongekende Weg

Met de scooter van Bali naar Lombok

Met je eigen gehuurde scooter op Bali naar Lombok gaan heeft ontzettend veel voordelen. Allereerst is een scooter huren op Bali een stuk goedkoper dan op Lombok. Op Lombok betaal je gemiddeld 70.000 tot 100.000 IDR per dag om een scooter te huren. Op Bali is het huren van een scooter vaak al de helft goedkoper. Daarnaast hoef je ook geen taxi te nemen naar en vanaf de haven. Op Lombok heb je (nog) geen Grab en Gojek waardoor je afhankelijk bent van dure taxi’s. Met je eigen gehuurde scooter heb je de vrijheid om de eilanden te verkennen!


In maart 2023 kondigde Wayan Koster, de gouverneur van Bali, aan dat toeristen geen scooter meer mogen huren en rijden op het Indonesische eiland Bali. In deze blog lees je precies hoe het zit!


Hoe ga je van Bali naar Lombok met de scooter?

De grote ferry vanuit Bali naar Lombok vertrekt vanaf Padangbai, in het oosten van Bali. Deze ferry heeft geen vaste vertrektijden maar vaart vanaf 06:30 uur de hele dag op en neer. Er vertrekt ongeveer iedere 2 uur een ferry naar Lombok. Tickets voor de ferry kun je niet van tevoren reserveren en koop je dus ter plekke in de haven van Padangbai. Een ticket voor de ferry kost 180.000 IDR. Dit is de prijs voor de scooter inclusief de opzittenden. De ferry komt aan in Lembar, in het zuidwesten van Lombok en doet er tussen de 4 en 5 uur over.


Let op: de ferry vaart niet als de weersvoorspellingen het niet toelaten.


Wat heb ik nodig om met de ferry van Bali naar Lombok te gaan met de scooter?

Om met de ferry van Bali naar Lombok te gaan heb je een aantal dingen nodig. Allereerst moet je jouw paspoort laten zien bij het kopen van de tickets in de haven. Nadat je jouw tickets hebt gekocht, rijd je door naar een controlepost. Hier moet je jouw internationaal rijbewijs laten zien en de originele registratiepapieren van de scooter. Houd er rekening mee dat een scooter verhuur niet standaard de originele registratiepapieren meegeeft als jij een scooter huurt op Bali. De scooter verhuur geeft je enkel een kopie mee en dit is niet voldoende om de ferry van Bali naar Lombok te nemen. Overleg dus met je scooter verhuurder dat je naar Lombok wil gaan met de scooter. Meestal moet je een borg van een paar miljoen IDR achterlaten bij de verhuurder omdat je met de originele registratiepapieren de scooter zou kunnen verkopen.


Lees in deze blog al onze favoriete verblijven op Bali en op de blog: 'Waar te verblijven op Lombok? 18x de leukste accommodaties!' lees je onze favoriete adresjes op Lombok!Van Lombok terug naar Bali

Nadat je het Indonesische eiland Lombok hebt ontdekt neem je de ferry weer terug naar Bali. Deze vertrekt vanuit Lembar en vaart ook om de 2 uur. Tickets voor de ferry koop je bij een winkeltje naast de Google Maps locatie ‘Warung Atin’.


Mag je met je eigen scooter van Bali naar Lombok? 

Ja, dit mag dus gewoon! We zouden het iedereen ook van harte aanbevelen. Het is de perfecte manier om jezelf te verplaatsen en ook nog eens een budgetvriendelijke manier van reizen! 


Op Instagram delen we dagelijks al onze tips, reisinspiratie, favoriete hotspots en veel meer!Comments


bottom of page