top of page

De ideale reisroute Java voor 10 tot 14 dagen!

Het Indonesische eiland Java is een fantastische bestemming om te ontdekken. De vriendelijke Javanen, de hectische metropool Jakarta, de waanzinnige natuur en de actieve vulkanen Ijen en Bromo. Een rondreis door Java is veelzijdig, goed te bereizen en ook makkelijk te combineren met bijvoorbeeld Bali. Met deze reisroute van 10 tot 14 dagen van West-Java naar Oost-Java mis je niet van dit fantastische eiland.


Reisroute 2 tot 3 weken - Java - Bromo - Indonesië - Ongekende Weg

Jakarta

Jouw reis door Java start waarschijnlijk in de Indonesische hoofdstad Jakarta, waar je aankomt. Verblijf twee nachten in Jakarta om bij te komen van de reis en zodat je een volle dag hebt om de stad te ontdekken. 


Vanaf het vliegveld kun je met de taxi, trein of bus naar het centrum van Jakarta. We raden je aan om de trein te nemen naar het centrum. In en rondom Jakarta is het altijd ontzettend druk en staan vaak files. Om in het centrum van Jakarta uit te komen stap je uit bij BNI City Railway Station. 


In tegenstelling tot andere Aziatische hoofdsteden heeft Jakarta niet heel erg veel te bieden voor toeristen waardoor je aan één volle dag genoeg hebt. Ontdek bijvoorbeeld het oude stadscentrum van Jakarta, Kota Tua, en bezoek het Jakarta History Museum om alles te weten te komen over de Nederlandse koloniale invloeden. 

Ook kun je een van de grootste moskeeën ter wereld bezoeken, de Istiqlal moskee. Wandel tot slot door het enorme Merdeka Square, het park dat symbool staat voor de Indonesische onafhankelijkheid. 


Alle highlights van Jakarta kun je bezoeken met deze dagtrip door de stad. Op onze blog: Jakarta: alle tips voor de Indonesische hoofdstad!’ lees je al onze tips en de leukste restaurants! 


Waar te verblijven in Jakarta tijdens je rondreis door Java:


Van Jakarta naar Bandung

Neem de trein vanaf het Gambir (GMR) treinstation in Jakarta naar Kota Bandung. Tickets voor de trein koop je van tevoren via de ‘Access By KAI’ app of via 12go.


In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over het reizen met de trein door Java: hoe je tickets kan kopen, welke stations je moet selecteren en voor welke klasse je jouw tickets kan boeken.


 

Bandung

Bandung is de hoofdstad van de provincie West-Java. In en rondom Bandung zijn een aantal toffe bezienswaardigheden en activiteiten die je gezien wilt hebben. Blijf zeker twee volle dagen in Bandung om alles te ontdekken. Als je in Bandung bent mag een bezoek aan Kawah Putih (de witte krater) en de theeplantages hier rondom absoluut niet ontbreken. Kawah Putih en de theeplantages bezoek je het beste met de dagtour van Fanji. Daarnaast heeft Fanji altijd nog een verrassingsactiviteit in petto. Met Fanji heb je een onvergetelijke dag waarbij je ook nog eens dubbel ligt van het lachen. Een dagtour met Fanji regel je door hem een berichtje via WhatsApp te sturen: +62 821-1891-4642. Doe hem zeker de groetjes van ons! 


Reisroute Java - 2 tot 3 weken - Indonesië - Bandung - Ongekende Weg

Een van de gezelligste straten in Bandung is Jalan Braga. Deze straat zit vol met leuke restaurants, hippe koffietentjes en gezellige cafés. In Bandung vind je daarnaast ook een aantal enorme winkelcentra met meerdere grote ketens. Twee van de grootste winkelcentra in Bandung zijn 23 Paskal Shopping Center en Paris Van Java Supermall.


Al onze uitgebreide tips voor Bandung lees je in deze blog!


De leukste verblijven in Bandung tijdens je rondreis door Java:


Van Bandung naar Yogyakarta

Vanaf Bandung reis je vervolgens door naar Yogyakarta met de trein. Dit is een van de mooiste treinritten van Java waarbij je dwars door de prachtige natuur en kleine dorpjes raast. Het mooiste uitzicht heb je aan de linkerkant van de trein, vanaf stoelen C en D. Je vertrekt vanaf Kota Bandung met als eindstation Yogyakarta (YK), Kota Yogyakarta. Deze treinreis duurt tussen de 7 en 9 uur, afhankelijk van welke trein je kiest. Tickets koop je via de ‘Access by KAI’ app of via 12go.


 

Yogyakarta

Yogyakarta wordt ook wel de culturele hoofdstad van Indonesië genoemd en dat is niet voor niets zo. Yogyakarta heeft een gezellig stadscentrum, heel veel interessante bezienswaardigheden in en rondom de stad, hippe plekjes, cultuur en toffe hotspots om heerlijk te eten! Verblijf zeker drie volle dagen in Yogyakarta om niets te missen van deze stad! 


Wandel zeker over Jalan Malioboro: de bekendste winkelstraat van Yogyakarta. In de avond komen de eetkraampjes tevoorschijn en kun je overal langs de straat wat te eten scoren! De straten Jalan Prawirotaman en Jalan Tirtodipuran zitten vol met hippe restaurants, gezellige barretjes en leuke verblijven. Een dikke aanrader om hier wat te drinken of lekker wat te eten! Bezoek in het centrum van Yogyakarta zeker het waterpaleis Taman Sari en het Paleis van de Sultan. 


Reisroute Java - 2 tot 3 weken - Indonesië - Yogyakarta - Ongekende Weg

Voor veel mensen is een bezoek aan de tempelcomplexen Borobudur en de Prambanan een van de hoogtepunten tijdens een rondreis door Java. Het boeddhistische tempelcomplex Borobudur en het hindoeïstische tempelcomplex Prambanan liggen net buiten het centrum van Yogyakarta en zijn te bezoeken met deze dagtrip.


In onze blog ‘Yogyakarta: 7x de leukste tips!’ staan nog een aantal ‘hidden-gem’ tips voor Yogyakarta! Ook lees je hier al onze restaurant tips en heel veel praktische informatie!


Waar te verblijven in Yogyakarta tijdens je rondreis door Java:


Van Yogyakarta naar Malang

Vanuit Yogyakarta reis je door naar de volgende bestemming van je rondreis door Java: Malang. Neem hiervoor de trein vanaf Yogyakarta (YK) naar Malang Kotalama (MLK). Tickets voor de trein koop je via de Access by KAI app of via 12go.


 

Malang

De stad Malang in Oost-Java is een ontzettend leuke stad om te ontdekken. Daarnaast is Malang de ideale uitvalsbasis om de indrukwekkende Bromo vulkaan te beklimmen. Verblijf zeker twee dagen in Malang om niets te missen van deze stad. De kleurrijke wijken Kampung Warna Warni en Kampung Biru Arema zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken in Malang. Voorheen waren dit de armste wijken van Malang totdat een groep studenten besloot de wijken te schilderen om deze weer aantrekkelijk te maken voor toeristen. 


Reisroute Java - 2 tot 3 weken - Indonesië - Malang - Ongekende Weg

Een van de mooiste watervallen van Indonesië bezoek je ook vanuit Malang, de Tumpak Sewu Waterfall. Hier komen tientallen watervallen samen en vallen meters naar beneden in een natuurlijke kom. De Tumpak Sewu Waterfall kun je bezoeken met deze dagtour en is absoluut de moeite waard! Op een uur rijden van Malang liggen prachtige theeplantages bij Bukit Kuneer. Via een schattige houten loopbrug wandel je naar een schitterend uitzichtpunt! 


Malang is dé ideale uitvalsbasis om de Bromo vulkaan te beklimmen. Je vertrekt midden in de nacht per jeep om de vulkaan te trotseren. Eerst kijk je vanaf een uitzichtpunt de zonsopkomst over de Bromo vulkaan om vervolgens de Bromo vulkaan te beklimmen. Je boekt hier je tour om de Bromo vulkaan te beklimmen


Al onze tips en favoriete restaurants in Malang lees je in onze blog: ‘Wat te doen in Malang? De leukste tips!’.


De leukste verblijven in Malang tijdens je rondreis door Java:


Van Malang naar Banyuwangi

Vanuit Malang reis je naar de eindbestemming van je rondreis door Java namelijk: Banyuwangi. Reis je met de trein? Vertrek dan van Malang Kotalama (MLK) met eindstation Banyuwangi Kota (BWI). Tickets koop je via de Access by KAI app of via 12go.


 

Banyuwangi

Banyuwangi is een stad in het oosten van Java. Banyuwangi is de uitvalsbasis om de Kawah Ijen vulkaan te beklimmen. Rondom Banyuwangi zijn echter nog een aantal andere toffe plekken die je gezien wilt hebben. Blijf zeker een volle dag in Banyuwangi om dit allemaal te ontdekken! 


Zo ligt op ongeveer 10 minuten rijden van Banyuwangi de Jagir Waterfall: een mooie waterval waar je heerlijk de verkoeling kan opzoeken. Het sprookjesachtige Djawatan Forest staat bij de lokale bevolking bekend als het ‘Lord of the Rings Forest’ door de prachtige bomen in dit bos. De beste tijd om Djawatan Forest te bezoeken is in de ochtend als de zonnestralen net door de bomen komen. 


Het beklimmen van de Ijen vulkaan is letterlijk en figuurlijk een van de hoogtepunten van je rondreis door Java. Je vertrekt midden in de nacht om aan de klim van de Ijen vulkaan te beginnen. Bij de Ijen vulkaan ligt het blauwe vuur dat veroorzaakt wordt door de hoge concentratie zwavel in de krater. Na je bezoek aan het blauwe vuur klim je verder naar de top van de Ijen vulkaan om vanuit hier de zonsopkomst te zien. Vanuit Banyuwangi kun je deze trip boeken om met een kleine groep de Ijen vulkaan te beklimmen. 


Reisroute Java - 2 tot 3 weken - Indonesië - Banyuwangi - Ongekende Weg

Ook kun je vanuit Bali een tour doen om de Ijen te beklimmen. De trip vanuit Bali naar de Ijen vulkaan boek je hier. Als je krap in de tijd zit kun je met deze drie dagen, twee nachten trip vanuit Yogyakarta de Bromo vulkaan en Ijen vulkaan beklimmen. 


Al onze tips inclusief onze favoriete hotspots lees je in de blog: Banyuwangi: dé uitvalsbasis voor Ijen en meer!’.


De leukste verblijven in Banyuwangi tijdens je rondreis door Java:

Snooze Ijen  Adara Homestay Banyuwangi is het eindpunt van je rondreis door Java. Vanaf Banyuwangi kun je de boot nemen naar Bali of terugvliegen naar Jakarta. 


Op Instagram delen we dagelijks al onze handige reistips en inspiratie. Op onze blog lees je al onze tips, leukste verblijven en favoriete hotspots zodat jij niets mist tijdens je reis!Comments


bottom of page