top of page

Wat te doen in Malang? De leukste tips!

In het oosten van Java ligt de stad Malang. Malang is wat hoger gelegen waardoor er een koeler klimaat heerst. Veel mensen gebruiken de stad Malang als uitvalsbasis om de Bromo vulkaan te beklimmen. Een bezoek aan de Bromo vulkaan mag dan ook niet ontbreken als je in Malang bent. Daarnaast zijn er in Malang een aantal geweldige bezienswaardigheden en activiteiten die je absoluut niet wilt missen. De leukste activiteiten, verblijven, bezienswaardigheden en tips voor Malang lees je hier.


Malang - Bromo vulkaan -  Java - Indonesië - Ongekende Weg

Wandel door de kleurrijke wijken van Malang

In het centrum van Malang vind je de wijken Kampung Warna Warni en Kampung Biru Arema. Jaren waren dit de armste, meest vervallen wijken van de stad Malang. Een groep studenten besloot enkele jaren geleden deze wijken op te knappen door deze in allerlei kleuren te schilderen. Dit met als doel om het aantrekkelijk te maken voor toeristen om Kampung Warna Warni en Kampung Biru Arema te bezoeken, en dat is gelukt.


Kampung Warna Warni is het 'regenboog dorp', geschilderd in alle kleuren die je maar kunt bedenken. Kampung Biru Arema is volledig blauw geschilderd en je vindt er overal toffe streetart. De entree per wijk is 5.000 IDR per persoon.Bezoek de Tumpak Sewu waterval: de mooiste waterval van Indonesië

De Tumpak Sewu waterval is wat ons betreft de allermooiste waterval die wij in Indonesië gezien hebben. De Tumpak Sewu Waterfall bestaat uit meerdere watervallen die samenkomen in een ‘natuurlijke kom’ en hier meters naar beneden vallen. Vanaf Malang is het 2,5 uur rijden naar de Tumpak Sewu waterval maar we beloven je dat het absoluut de moeite waard is! In Malang kun je een scooter huren om zelf naar de waterval te rijden. Vertrek op tijd vanuit Malang omdat je wel even onderweg bent. Je kunt ook met deze dagtour de Tumpak Sewu waterval bezoeken als je liever niet zelf rijdt. 

Vanaf de ingang heb je eerst een uitzichtpunt over de waterval en de natuurlijke kom. Vervolgens kun je de afdaling gaan maken naar beneden. Dit duurt ongeveer 1 uur en is best pittig. Trek goede schoenen aan en kleding die vies en nat mogen worden. We raden je zeker aan de afdaling naar beneden te maken: beneden wordt je namelijk beloond met een spectaculair uitzicht!Wandel door de theeplantages bij Bukit Kuneer

Op een uur rijden van Malang liggen prachtige theeplantages bij Bukit Kuneer. Vanaf de parkeerplaats loop je in ongeveer 30 minuten naar een schattige houten loopbrug met een waanzinnig uitzicht over de theeplantages. Per persoon betaal je 15.000 IDR entree.


Beklim de Bromo vulkaan

Tijdens je rondreis door het eiland Java mag een bezoek aan de Bromo vulkaan niet ontbreken. Het beklimmen van de Bromo vulkaan doe je midden in de nacht zodat je met zonsopkomst op de top bent om te genieten van het geweldige uitzicht. Je kunt hier de tour voor het beklimmen van de Bromo vulkaan boeken.


Tip: draag laagjes kleding als je de Bromo vulkaan gaat beklimmen. Midden in de nacht is het ontzettend koud op de top. Tijdens het klimmen en als de zon op is, is het fijn om de dikste trui uit te kunnen trekken. Mocht je het nog steeds koud hebben kun je voor een klein bedrag een dikke jas huren.Waar te verblijven in Malang?

Een ontzettend fijne plek om te verblijven is Snooze Malang. Een prachtig hostel met super schone kamers en ontzettend vriendelijk en behulpzaam personeel. Bij Snooze Malang kun je een privé kamer boeken of een dorm. Een ontzettend goed hotel in Malang is Hotel Tugu Malang. Een centrale ligging, prachtig ingerichte kamers, een zwembad en een heerlijk ontbijt iedere ochtend! 

In Malang is MADOR Malang Dorm Hostel een fijne uitvalsbasis om de stad en omgeving te ontdekken. Je kunt hier een privé kamer of een dorm boeken.


Onze favoriete restaurant tips in Malang

Voor een goede kop koffie en lekker gebakje ga je naar MMMM Coffee. Bij SaigonSan maak je een trip door de Aziatische wereldkeuken. Je eet hier specialiteiten uit verschillende Aziatische keukens. Zeker de moeite waard hier een hapje te eten! Bij Aisyah Mahendi (Stand Malang Night Market) eet je gezellig, lokaal en spotgoedkoop de lekkerste Indonesische gerechten. Deze avondmarkt is iedere dag geopend van 18:00 uur en 22:00 uur.


Meer tips voor je rondreis door het Indonesische eiland Java? Op onze blog vind je al onze tips om niets te missen tijdens je rondreis door Java en op Instagram delen we dagelijks onze reisavonturen!Comments


bottom of page