top of page

Jakarta: alle tips voor de Indonesische hoofdstad!

Jakarta is de hoofdstad van Indonesië en is voor de meeste het startpunt van hun rondreis door Java. Jakarta is een enorm grote en hectische stad. In tegenstelling tot andere Aziatische hoofdsteden heeft Jakarta niet enorm veel bezienswaardigheden voor toeristen. Trek één volle dag uit om alle highlights van de stad te ontdekken tijdens je rondreis door Java. Alle bezienswaardigheden, de leukste verblijven, onze favoriete hotspots en tips voor Jakarta lees je hier!


Jakarta - Batavia - Indonesië - Ongekende Weg

Waar te verblijven in Jakarta?

We raden je aan een verblijf te zoeken in of rondom Kota Tua, het oude stadscentrum van de stad. Een leuk, sociaal hostel in Kota Tua is Wonderloft Hostel. Een fijn hotel in de buurt van Kota Tua is Mercure Jakarta Batavia. Wil je na je lange vlucht meteen even bijkomen? Slaap dan een nachtje bij FM7 Resort Hotel in de buurt van het vliegveld.


Hoe kom je in Jakarta centrum?

Vanaf het vliegveld kun je op verschillende manieren in het centrum komen:

Taxi: bij de parkeergarage bij de aankomsthal is een Grab-point. Vanaf hier kun je een Grab taxi nemen naar jouw verblijf in Jakarta. Houd rekening met een reistijd van ongeveer 1 uur tot 1,5 uur.

Bus: Vanaf het vliegveld kun je een bus nemen die op verschillende plaatsen stopt in Jakarta met als eindstation het Gambir Station. Reken op minimaal 1,5 uur reistijd met de bus.

Trein: het snelste is om met de trein van het vliegveld naar het centrum te gaan. Neem hiervoor de Soekarno-Hatta Airport Rail Link en stap uit bij BNI City Railway Station om in het centrum uit te komen. Neem vanaf hier vervolgens een Grab, Gojek of andere trein naar je verblijf.


Ontdek het oude stadscentrum van Jakarta, Kota Tua

Kota Tua is het oude stadscentrum van Jakarta en stond in de koloniale tijd bekend als Oud Batavia, de hoofdstad van het toenmalige Nederlands-Indië. In Kota Tua is nog heel erg veel terug te vinden uit deze koloniale tijd.


Wandel over het Fatahillah plein

In de koloniale tijd was het Fatahillah plein de belangrijkste plek in het toenmalige Oud Batavia. Rondom het plein staan nog verschillende gebouwen uit dit koloniale tijdperk. Nu is het plein een gezellige, levendige plek. Vaak zijn hier veel lokale toeristen die heel erg graag met Westerse toeristen zoals jij op de foto willen!Bezoek het Jakarta History Museum

In het oude stadhuis op het Fatahillah plein bevindt zich nu het Jakarta History Museum. Dit museum neemt je mee vanaf de oprichting van de stad Jakarta tot aan de onafhankelijkheid van Indonesië in 1945. In dit museum krijg je dus ook veel mee over de Nederlandse koloniale invloeden in Indonesië.


Ontdek de Istiqlal moskee

Een van de grootste moskeeën ter wereld staat in Jakarta, namelijk de Istiqlal moskee. Deze moskee biedt ruimte voor 120.000 mensen tegelijk. Als toerist ben je meer dan welkom om deze moskee te bezoeken. Zorg er alleen voor dat je gepast gekleed bent als je de moskee bezoekt.


Wandel door het indrukwekkende Merdeka Square

Dit park stond in de Nederlandse koloniale tijd bekend als het Koningsplein en is sinds de onafhankelijkheid in 1945 symbool geworden voor de Indonesische vrijheid. In het park staat het Nationaal Monument, de 132 meter hoge toren die de strijd tegen de onafhankelijkheid symboliseert.

Alle highlights van Jakarta kun je ook bezoeken met een privé tour van een halve dag. Al onze tips voor Jakarta ontdek je met deze tour.Onze favoriete restaurants in Jakarta

Cafe Batavia is het bekendste café in Kota Tua en dat is niet voor niets. Café Batavia bevindt zich in een van de koloniale gebouwen aan het Fatahillah plein in het centrum van de stad. Je kunt hier wat gaan drinken, lunchen of avondeten. Ze serveren hier zelfs een aantal Nederlandse klassiekers zoals poffertjes en bitterballen!

Een favorietje van ons in Jakarta is Kedai Seni Djakarte. Je kunt hier heerlijk ontbijten, lunchen, dineren of gezellig een kop koffie drinken.


Is Jakarta het bezoeken waard?

Tijdens je rondreis door Java zal Jakarta je start- of eindpunt zijn. In tegenstelling tot andere grote steden in Zuidoost Azië is hier minder te zien en te doen. We raden je dan ook aan één volle dag te besteden in Jakarta om de highlights van de stad te ontdekken.


Meer tips & inspiratie? Bekijk dan onze Instagram waar we ontzettend veel handige tips en reisinspiratie dagelijks delen!Comments


bottom of page