top of page

De leukste activiteiten en tips voor Bandung!

Bandung is de hoofdstad van de provincie West-Java en is een grote stad met 2,5 miljoen inwoners. Rondom Bandung vind je een aantal toffe activiteiten en bezienswaardigheden die je gezien moet hebben tijdens je rondreis door Java. Dit in combinatie met de gezellige, bruisende grote stad kun je jezelf hier makkelijk een paar dagen vermaken. In dit artikel lees je al onze tips voor Bandung: de leukste activiteiten in en rondom Bandung, de leukste hotspots en onze favoriete verblijven!


Bandung - West Java - Indonesië - Ongekende Weg.JPG

Wandel over Jalan Braga in het centrum van Bandung

Een van de gezelligste straten in het centrum van Bandung is Jalan Braga. Jalan Braga is een van de oudste straten van Bandung en zit vol met leuke barretjes en gezellige restaurants. Wandel hier zeker eens doorheen om deze straat te ontdekken. Een koffiestop op Jalan Braga houd je bij Filosofi Kopi Braga en bij Braga Art Café kun je heel erg lekker lunchen of avondeten!


Bezoek het kratermeer Kawah Putih (de witte krater)

Ten zuiden van Bandung, op ongeveer 2 uur rijden van de stad ligt de witte krater (Kawah Putih). Dit indrukwekkend lichtblauw gekleurde meer heeft deze kleur gekregen door de hoge concentratie zwavel in het water. Deze unieke omgeving is absoluut het bekijken waard! Houd er echter rekening mee dat door deze hoge concentratie zwavel het ontzettend stinkt rondom Kawah Putih. Bij de ingang wordt daarom aangeraden om maximaal 15 minuten in de buurt van het zwavelmeer te staan.

Tip: via de linkerkant bij de witte krater kun je een stuk de heuvel op lopen. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over Kawah Putih en de omgeving plus het stinkt hier niet zo naar zwavel!Wandel door de theeplantages in de omgeving van Bandung

Rondom het kratermeer Kawah Putih liggen enorme theeplantages waar je doorheen kan wandelen. Aan de linkerkant van Kawah Putih ligt een heuvel met een pad. Als je dit pad af loopt kom je aan de andere kant van de heuvelrug uit bij een prachtige theeplantage zover je maar kan kijken!


We raden je aan het kratermeer Kawah Putih en de theeplantages te bezoeken met een dagtour van Fanji. Tijdens deze dagtour bezoek je daarnaast ook nog de hot springs, lokale plattelandsdorpen en krijg je een tour door de wijk waar hijzelf woont. Fanji heeft daarnaast altijd een verrassingsactiviteit in petto. Zo gingen wij op 'streetfoodtour' door zijn woonwijk en werden vervolgens ingedeeld bij een voetbaltoernooi tussen de locals. Van andere mensen hebben wij gehoord dat zij een lokale bruiloft hadden bijgewoond. Met Fanji heb je gegarandeerd een onvergetelijke dag waarbij je ook nog eens dubbel ligt van het lachen. Een dagtrip met Fanji regel je door hem een bericht te sturen op WhatsApp en doe hem vooral de groetjes van ons: +62 821-1891-4642.


Bandung - Java - Indonesië - Theeplantages - Ongekende Weg

Ga shoppen bij de enorme winkelcentra

In Bandung vind je verschillende enorme winkelcentra zoals 23 Paskal Shopping Center en Paris Van Java Supermall. In deze winkelcentra vind je ook meerdere grote merken en ketens. Als je nog wat nodig hebt, zijn dit de plekken om het te scoren!


De leukste hotspots in Bandung

Paskal Food Market is een leuke, gezellige foodmarket naast het 23 Paskal Shopping Center. Er staan hier tientallen stands met gerechten uit verschillende wereldkeukens.

Sudirman Street Day and Night Market is de lokale foodmarket in Bandung. Ook hier staan tientallen stand met voornamelijk Indonesische gerechten maar je vindt er ook andere wereldkeukens. Het is een drukke maar vooral hele gezellige markt waar je spotgoedkoop heerlijk kan eten!

Bij Filisofi Kopi Braga drink je goede koffie in een gezellig barretje en bij Braga Art Café kun je erg lekker eten én zit je erg leuk!


Waar te verblijven in Bandung?

Teuku Angkasa 14 is een heel fijn hotel in Bandung. Je krijgt hier een ruime, schone kamer en er zit een zwembad bij en het ontbijt is inclusief.

OsteL By OstiC is een fijn, sociaal hostel in Bandung. Het personeel is ontzettend behulpzaam en geen vraag is hier te veel. Het is een hostel maar je kunt er wel alleen maar een privé kamer boeken.

 

Op Instagram delen we dagelijks al onze reisavonturen, unieke activiteiten en bezienswaardigheden, heel veel tips en reisinspiratie!Comments


bottom of page