top of page

Dit zijn de leukste bezienswaardigheden op Java!

Het Indonesische eiland Java is een prachtige, avontuurlijke bestemming in Indonesië. Het eiland is ontzettend divers met de hectische metropool Jakarta, prachtige natuur in het binnenland, de grootste boeddhistische tempel ter wereld en de indrukwekkende Bromo vulkaan en Kawah Ijen. Om je alvast een beetje op weg te helpen door Java lees je in dit artikel onze favoriete bezienswaardigheden op Java!


Bezienswaardigheden op Java - Java Indonesië - Wat te doen op Java - Ongekende Weg

Bezienswaardigheden in Jakarta

Voor veel mensen is Jakarta het startpunt van hun reis door Java. In tegenstelling tot andere Aziatische hoofdsteden, heeft Jakarta weinig bezienswaardigheden die als toerist de moeite waard zijn om te bezoeken. Als je één volle dag uittrekt om Jakarta te ontdekken, kun je alle hoogtepunten bezoeken. Wandel zeker door Kota Tua, het oude stadscentrum van Jakarta. Aanschouw hier alle oude gebouwen uit de tijd van de Nederlandse kolonisatie. In Jakarta staat ook een van de grootste moskeeën ter wereld, de Istiqlal moskee. Als toerist ben je hier welkom om deze te bezoeken. Zorg er alleen voor dat je gepast gekleed bent als je de Istiqlal moskee betreedt. Wandel ook eens door Merdeka Square, het enorme park in het centrum van Jakarta dat symbool staat voor de Indonesische onafhankelijkheid. 


Alle bezienswaardigheden van Jakarta kun je bezoeken met deze dagtrip door de stad

Al onze tips voor Jakarta lees je terug in de blog: Jakarta: alle tips voor de Indonesische hoofdstad!


Bezienswaardigheden in Bandung

Bandung is de hoofdstad van de provincie West-Java en staat bekend om de adembenemende natuur rondom de stad. Als je in Bandung bent, maar dan zeker een dagtrip met Fanji door de omgeving. Samen met Fanji bezoek je Kawah Putih (de witte krater), de hot springs, enorme theeplantages en doe je altijd nog een verrassingsactiviteit. Je kunt Fanji via WhatsApp een berichtje sturen: +62 821-1891-4642. Bezoek in Bandung zeker nog Jalan Braga, een van de gezelligste straten van de stad! 


Alles wat je moet weten over Bandung lees je in deze blog.


Bezienswaardigheden in Yogyakarta

Yogyakarta wordt ook wel de culturele hoofdstad van Java genoemd. In en rondom de stad Yogyakarta vind je verschillende unieke bezienswaardigheden die door velen worden bestempeld als het hoogtepunt van hun rondreis door Java. Een bezoek aan de grootste boeddhistische tempel ter wereld, de Borobudur tempel, mag niet ontbreken als je in Yogyakarta bent. Hetzelfde geldt voor het indrukwekkende hindoeïstische tempelcomplex Prambanan. 


De Borobudur tempel en het Prambanan tempelcomplex zijn goed op eigen houtje te bezoeken of met deze dagtrip. Het centrum van Yogyakarta is ook ontzettend leuk om te ontdekken. Wandel bijvoorbeeld over de bekendste winkelstraat van de stad, Jalan Malioboro. Twee andere leuke straten zijn Jalan Prawirotaman en Jalan Tirtodipuran. In deze hippe straten vind je de leukste restaurants, gezellige barretjes en toffe accommodaties. Bezoek in het centrum van Yogyakarta tot slot Taman Sari, het waterpaleis van de toenmalige sultan van Yogyakarta. 


Al onze tips, favoriete hotspots en leukste verblijven in Yogyakarta lees je terug in deze blog.


Bezienswaardigheden in Malang

De stad Malang in Oost-Java heeft ontzettend veel moois te bieden. In het centrum van Malang vind je de kleurrijke wijken Kampung Warna Warni en Kampung Biru Arema. Dit waren voorheen de armste wijken van Malang maar nadat een groep studenten besloot de wijken kleurrijk te schilderen werd het een aantrekkelijke plek voor toeristen om te bezoeken. 


Bezienswaardigheden Java - Malang - Gekleurde wijk - kleurrijke wijk - Ongekende Weg

Op twee uur rijden van Malang ligt een van de mooiste watervallen van Indonesië: de Tumpak Sewu waterval. Hier komen tientallen watervallen samen in een natuurlijke kom. Je kunt de Tumpak Sewu waterval prima op eigen houtje bezoeken door een scooter te huren in Malang. Je kunt ook deze dagtrip maken vanuit Malang om de Tumpak Sewu waterval te bezoeken.


Het beklimmen van de Bromo vulkaan is letterlijk en figuurlijk een van de hoogtepunten van je rondreis door Java. Malang is de perfecte uitvalsbasis om de Bromo vulkaan te beklimmen. Vertrek diep in de nacht met een 4x4 Jeep vanuit Malang om de zonsopkomst vanaf de top van de vulkaan te bekijken. Beklim vervolgens in de ochtend de krater van de Bromo vulkaan. De Bromo vulkaan beklim je met een georganiseerde tour die je hier kunt boeken


Bezienswaardigheden Java - Bromo vulkaan beklimmen - Ongekende Weg

Onze favoriete accommodaties, leukste hotspots en al onze tips voor Malang lees je in deze blog.


Bezienswaardigheden in Banyuwangi

Banyuwangi is een stad in het oosten van Java en is de laatste stop tijdens een rondreis door Java. Banyuwangi is de perfecte uitvalsbasis om een van de actieve vulkanen op Java te beklimmen, de Ijen vulkaan. Je vertrekt midden in de nacht vanuit Banyuwangi om met zonsopgang op de top van de vulkaan te zijn. Onderweg stop je bij de krater waar je het unieke blauwe vuur kan zien. Op de top van de vulkaan word je beloond met een fenomenaal uitzicht. Het is mogelijk om de Ijen vulkaan op eigen houtje te beklimmen maar we raden je aan dit met een tour te doen. Je boekt hier een trekking naar de top van de Ijen vulkaanDe Ijen vulkaan kun je ook beklimmen met een dagtrip vanuit Bali


Onze favoriete verblijven, leukste hotspots en veel meer tips voor Banyuwangi lees je in deze blog! Al onze tips voor Java, praktische informatie, de leukste restaurants en verblijven lees je ook terug in onze reisroute voor 2 weken Java. Op Instagram delen we dagelijks de leukste tips en heel veel reisinspiratie voor onder andere Indonesië!Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page