top of page

Hoe ga je van Bali naar Lombok? De 3 manieren uitgelegd!

Een vakantie naar Bali wordt vaak uitgebreid met een bezoek aan de Gili eilanden en Lombok. Zo bezoeken veel mensen de Gili eilanden vanaf Bali voor een paar dagen ultiem eilandleven. Ook reizen veel mensen door naar Lombok om te surfen op de stranden rondom Kuta Lombok of om het authentieke noorden rondom de Rinjani te ontdekken. In deze blog leggen we je precies uit op welke manieren je van Bali naar Lombok kan gaan en wat wij aanraden!Vliegen van Bali naar Lombok

Vanuit Bali kun je in welgeteld 40 minuten vliegen naar Lombok. Het vliegveld van Lombok ligt in het zuiden van het eiland, op ongeveer 30 minuten rijden van Kuta Lombok. Er vliegen drie maatschappijen op Lombok en vliegtickets kosten bij deze maatschappijen ongeveer hetzelfde. Een vliegticket kost vandaag de dag ongeveer €60 exclusief ruimbagage. Het grote voordeel van vliegen naar Lombok is dat je kort onderweg bent. Daarentegen is het niet de meest duurzame manier van reizen. Ook is het zeker niet goedkoop, als je ook de kosten van de taxi naar en van het vliegveld meerekent.


Vliegen naar Lombok zouden we alleen aanraden als je wat meer budget hebt en je het zuiden van Lombok wilt bezoeken. Ga je alleen naar Lombok voor de Gili eilanden? Dan raden we het af om het vliegtuig te nemen. Het vliegveld van Lombok ligt namelijk op 1,5 uur rijden van de haven vanwaar je de boot neemt naar de Gili eilanden. Zo ben je met vliegen uiteindelijk langer onderweg dan met de speedboot.


Wil je zeker zijn van de leukste verblijven op Lombok? Lees dan in deze blog al onze favoriete hotels, hostels en guesthouses op Lombok!


Met de public ferry van Bali naar Lombok

Word je snel zeeziek, heb je geen haast en reis je op een budget? Dan kun je er voor kiezen om de lokale boot van Bali naar Lombok te nemen. De public ferry is een grote boot waar ook vrachtwagens, auto’s en scooters op gaan. Dit zorgt ervoor dat deze boot erg stabiel vaart. De public ferry vaart de hele dag om de 1,5 tot 2 uur. De public ferry vertrekt vanaf Padangbai op Bali en komt aan in Lembar op Lombok. De oversteek duurt tussen de 4 en 6 uur. De public ferry is aan te raden als je meteen naar Kuta Lombok wilt vanuit Bali. Lembar, de haven op Lombok waar je aankomt, ligt namelijk in het zuidwesten van het eiland. Vanaf hier is het nog ongeveer 1 uur rijden naar Kuta Lombok. De public ferry neem je ook als je met je eigen scooter van Bali naar Lombok wil gaan. Als je op een budget reist en snel zeeziek wordt, kun je ook overwegen de public ferry te nemen. Je betaalt omgerekend ongeveer 3 euro voor de public ferry en doordat deze zo groot is, vaart die heel stabiel. De public ferry is af te raden als je alleen de Gili eilanden wil bezoeken of als je haast hebt. Lembar ligt namelijk op bijna 1,5 uur rijden van Bangsal, de haven vanwaar de boten naar de Gili eilanden Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air gaan. 


Met onze mini-guide voor de Gili eilanden mis jij niets van deze paradijselijke eilanden bij Lombok!


Met de speedboot van Bali naar Lombok

De derde manier om van Bali naar Lombok te gaan is door de speedboot te nemen. Dagelijks varen verschillende organisaties met speedboten van Bali naar Lombok. Deze speedboten vertrekken vanuit Padangbai in het oosten van Bali. Deze varen via de Gili eilanden Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air naar Bangsal op Lombok. Dit is de snelste manier om op de Gili eilanden te komen vanuit Bali. De oversteek duurt, afhankelijk van de weersomstandigheden, tussen de 2 en 3 uur. Van alle organisaties die van Bali naar Lombok varen kunnen we er één aanbevelen en dat is Eka Jaya. Zij varen als enige met een grotere speedboot waardoor deze minder deint dan de kleine speedboten. Je betaalt er een paar euro meer voor maar geloof ons, dit is het absoluut waard! Tickets voor de boot van Eka Jaya van Bali naar Lombok koop je hier van tevoren. 


Wist je dat je ons enorm helpt door je verblijf te boeken via deze booking.com link. Dit kost jou niets extra maar levert ons een kleine bijdrage op. Zo kunnen wij jullie blijven voorzien van de meest handige reistips en inspiratie!


Goed voorbereid op vakantie naar Bali, de Gili eilanden of Lombok gaan? Lees dan op onze blog al onze tips, favoriete verblijven en veel meer! 


Onze reisavonturen op de voet volgen? Dat kan! Op Instagram delen we dagelijks over onze reizen en heel veel tips en inspiratie!Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page