top of page

Waar te verblijven op Sumatra?

Sumatra is een van de grootste eilanden van Indonesië en is een geweldig eiland om te ontdekken. Door de grootte van het eiland is het ontzettend divers: van het Gunung Leuser National Park in het noorden van Sumatra tot aan de idyllische Banyak eilanden in het westen van Sumatra. In dit artikel hebben we al onze favoriete guesthouses en hotels op Sumatra op een rijtje gezet. Zo slaap jij bij de leukste verblijven op Sumatra!


Bekijk onze favoriete verblijven in:


Waar te verblijven Sumatra - Accommodaties - Indonesië - Ongekende Weg

Medan (Airport)

De stad Medan heeft niet zo veel te bieden voor toeristen. Slapen doe je wat ons betreft dus één nachtje om bij te komen van je reis bij Anara Sky Kualanamu Hotel. Een heel fijn hotel direct bij de aankomsthal. 


Bukit Lawang

Slapen in Bukit Lawang doe je bij de Hangout Eco Travel of in de Eco Cottage van Sumatra Eco Travel. Je slaapt hier in leuke, ruime kamers met uitzicht op de rivier en het Gunung Leuser National Park. Ook kun je hier meteen je Jungle Trek regelen om op zoek te gaan naar orang-oetans!


Je leest alles over Bukit Lawang en de jungle trekkings in onze blog: Bukit Lawang, Sumatra: Een ontmoeting met wilde orang-oetans.'



Lake Toba, Samosir Island

Bij Hub Tata Guesthouse slaap je in een ruime, fijne kamer in het plaatsje Tuk Tuk op Samosir Island bij Lake Toba. 

Een fijn hotel in Tuk Tuk op Samosir is Tabo Cottages. Dit hotel heeft een prachtige tuin, een zwembad en een prachtig uitzicht over Lake Toba.


Singkil

Als je onderweg bent naar de Banyak eilanden zul je een nachtje moeten overnachten in Singkil. Slapen in Singkil doe je bij MB Camp Singkil of bij Hotel Alviya.


Banyak eilanden

Bij Tailana Island Pulau Banyak slaap je in leuke bungalows op het strand en word je wakker door het geluid van de oceaan.

Bij Palambak Paradise Resort Pulau Banyak slaap je in simpele bungalows die van alle gemakken voorzien zijn. Heel veel meer bounty-eiland dan dit gaat het niet worden!

Als je op zoek bent naar een ‘Surf & Stay’ is Pinang Island een dikke aanrader. Je slaapt op een Expeditie Robinson-achtig eiland in je eigen beach hut met een van de beste surfspots van Indonesië in de buurt!



Meer tips en heel veel reisinspiratie delen we dagelijks op Instagram!


 

Waar te verblijven op Sumatra?

In deze blog delen we al onze verblijf tips voor Sumatra. Het Indonesische eiland Sumatra is een ontzettend diverse bestemming vol met avonturen. De mensen zijn er ontzettend vriendelijk, de lokale gerechten overheerlijk en de natuur is waanzinnig mooi. Om een inkijkje te krijgen in het leven op Sumatra reis je het beste met het lokale vervoer. Zo rijd je door dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. In het noorden van Sumatra ligt het Gunung Leuser National Park, een van de twee plekken ter wereld waar je oog in oog kan komen te staan met orang-oetans. Het jungle dorpje Bukit Lawang is de perfecte uitvalsbasis om het Gunung Leuser National Park te ontdekken met een meerdaagse jungle trekking. Vervolgens reis je door naar het indrukwekkende Lake Toba en overnacht je op Samosir Island. Het plaatsje Tuk Tuk op Samosir Island is de plek om te overnachten. Hier vind je veruit de meeste accommodaties, goede restaurants en gezellige barretjes. 

Om een paar dagen ultiem te genieten van het eilandleven reis je naar de Banyak eilanden, in het westen van Sumatra. Je moet er een stuk voor reizen maar we beloven je dat de hagelwitte stranden, de wuivende palmbomen en het helderblauwe water absoluut de moeite waard zijn! Voor idyllische stranden kun je er ook voor kiezen om naar Banda Aceh te vliegen in het noorden van Sumatra. Vanaf hier kun je Pulau Weh bezoeken. In tegenstelling tot Java of Bali vind je op Sumatra veel minder luxe hotels. Tijdens onze rondreis door Sumatra sliepen we voornamelijk in guesthouses of kleine, budgetvriendelijke hotels. Al deze hotel tips voor Sumatra zijn terug te lezen in deze blog.

Comentarios


bottom of page