top of page

Dit zijn de leukste tips voor Riung, Flores!

Riung is een vissersdorpje in het noorden van het Indonesische eiland Flores. Riung wordt door veel reizigers overgeslagen omdat het niet aan de Trans-Flores Highway ligt, de grote weg die dwars door het eiland Flores loopt. Je reist af naar Riung om onder andere het adembenemende 17 Island National Park te bezoeken of om een nachtje te overnachten op een van de onbewoonde eilanden voor de kust. Alle tips en praktische informatie over Riung & het 17 Island National Park lees je hier!


Flores - Indonesië - Riung - 17 Islands - Ongekende Weg

Hoe kom je in Riung, Flores?

Riung ligt in het noorden van Flores en ligt niet aan de grote weg die dwars door Flores loopt, de Trans-Flores Highway. Riung bezoek je het makkelijkste vanuit Bajawa. Vanaf hier is het ongeveer 3,5 tot 4 uur rijden naar het vissersdorpje.

Vanuit Bajawa vertrekt iedere dag een bus om 06:00 uur naar Riung. Geef bij je accommodatie aan dat je met de bus naar Riung wilt en hij of zij regelt dat de bus je bij je verblijf ophaalt. Deze bus kost 70.000 IDR per persoon.

Ook kun je kiezen voor een privé taxi. Een privé taxi kost tussen de 500.000 IDR en 700.000 IDR.


Ontdek je het Indonesische eiland Flores liever met een privé chauffeur? Boek dan hier jouw onvergetelijke Flores trip met Mateo!


Bezoek het 17 Island National Park

Het 17 Island National Park, ook wel het 17 Island Marine Park genoemd, is een eilandengroep voor de kust van Riung. Het National Park is vernoemd naar de onafhankelijkheidsdag van Indonesië, die valt op 17 augustus. In werkelijkheid liggen er namelijk meer dan 17 eilanden in dit National Park.


Tijdens een dagje eilandhoppen tussen de eilanden bezoek je onder andere Bat Island, een eiland met honderden vliegende honden (enorm grote vleermuizen), Rutong Island, Tembang Island en Tiga Island. Tussendoor heb je de mogelijkheid om te snorkelen, te zwemmen of gewoon lekker te relaxen op de witte stranden. Tijdens het eilandhoppen wordt een lunch van vers gevangen vis op de BBQ voor je bereidt. Afhankelijk van met hoeveel personen je gaat én je onderhandelskills betaal je tussen de 300.000 IDR en 500.000 IDR per persoon voor het eilandhoppen in het 17 Island National Park.Overnacht op een onbewoond eiland

Als je in bent voor een avontuur dat je nooit meer zult vergeten kun je op een van de onbewoonde eilanden voor de kust van Riung overnachten. Ga hiervoor naar Café Rico Rico Riung Flores en vertel de eigenaar dat je wilt overnachten op een onbewoond eiland. Je krijgt tenten mee, spullen om een kampvuur te maken, hengels, snorkel sets en verse vis. Op dag 1 word je met een bootje naar het eiland gebracht en de tweede dag weer opgehaald. In totaal betaal je hier 1.600.000 IDR voor.


De leukste verblijven in Riung

Riung Guesthouse is dé plek om hier te overnachten. Je slaapt hier in een schoon guesthouse met ontzettend lieve eigenaren!


In onze gratis te downloaden reisgids Flores vind je alles wat je moet weten voor de meest ideale reisroute Flores voor twee weken. De activiteiten die je niet mag missen, onze favoriete eet- en drink hotspots, de leukste verblijven en heel veel praktische tips!
Comments


bottom of page