top of page

Mirissa, Sri Lanka: de leukste bezienswaardigheden en tips!

Mirissa is een gezellig plaatsje aan de zuidkust van Sri Lanka. Het is de laatste jaren een populaire bestemming geworden in het zuiden door het prachtige strand, verscholen baaitjes en meerdere surfspots in de buurt. Mirissa is een heerlijke strandbestemming waar je kan genieten van hippe hotspots, goede lokale restaurants en gezellige barretjes waar je met je voetjes in het zand kan borrelen. In deze blog lees je al onze tips voor Mirissa, onze favoriete restaurants en de leukste verblijven!


Bezienswaardigheden Mirissa - wat te doen in Mirissa - strand Mirissa - Sri Lanka - Ongekende Weg

Ontdek het relaxte Secret Beach

Als een strand Secret Beach heet, weet je eigenlijk al dat deze niet meer ‘secret’ is. Secret Beach is een strandje in een kleine, verscholen baai en ligt op een half uurtje lopen van het strand van Mirissa. Bij Secret Beach staat een gezellig restaurantje waar je wat kan eten, drinken of een strandbedje kan huren.


Ga een middagje chillen op Mirissa Beach

Een van de mooiste stranden van Sri Lanka is Mirissa Beach. Dit lange uitgestrekte zandstrand met het helderblauwe water, wuivende palmbomen en gezellige tentjes is de ultieme plek om een middagje te chillen. Bij de verschillende tentjes kun je een bedje huren maar je kunt ook gewoon met je handdoek op het strand gaan liggen.



Breng een bezoek aan Coconut Tree Hill

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Mirissa -en misschien wel van de hele zuidkust van Sri Lanka- is Coconut Tree Hill. De iconische heuvel met het roodkleurige zand en de palmbomen is dé Instagram hotspot die je met je eigen eigen gezien wilt hebben. Coconut Tree Hill is de perfecte plek om onder het genot van een borrel een waanzinnig mooie zonsondergang te bekijken. Wil je het perfecte plaatje bij Coconut Tree Hill? Zorg dan dat je hier met zonsopkomst bent. Dan is het er namelijk nog niet zo druk.


Beklim Parrot Rock

Het beklimmen van Parrot Rock is een van de activiteiten in Mirissa die je niet mag overslaan. Parrot Rock is een rots in het water die te bereiken is via een dunne strook zand. Parrot Rock beklim je via een gammel bamboe trappetje en vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de verschillende baaien. Parrot Rock is niet heel geschikt om op te chillen, maar is meer om een rondje overheen te lopen. Parrot Rock is ook een hele toffe plek om een mooie zonsondergang te bekijken.



Leer surfen bij Weligama Beach

Op 10 minuten rijden van Mirissa ligt Weligama Beach. Weligama Beach is de ideale spot voor beginnende surfers om hun eerste surfervaring op te doen maar ook surfers die al vaker op een board hebben gestaan kunnen hier goed terecht. Op het strand van Weligama staan tientallen surfscholen waar je les kunt nemen of waar je een surfboard kan huren. De golven bij Mirissa Beach zijn minder geschikt voor beginnende surfers. Ervaren surfers kunnen in Mirissa op twee plekken surfen: op Mirissa Beach naast de grote rots in het water en in baai naast Mirissa Beach.

Mirissa staat ook bekend als uitvalsbasis om walvissen te spotten. Wij vinden dergelijke activiteiten altijd heel erg dubbel en hebben het om deze reden ook niet gedaan. Er zijn verschillende organisaties die ‘whale watching’ tours aanbieden, maar doe altijd goed onderzoek of zij dit op een verantwoordelijke manier doen. Het 'walvisseizoen' loopt van december tot en met april.


Waar te verblijven in Mirissa?

Welcome Inn is een gloednieuw, budgetvriendelijk verblijf op 10 minuten lopen van het strand. De kamer is voorzien van nieuwe apparatuur en iedere ochtend staat er een overheerlijk, Sri Lankaans ontbijt voor je klaar.

Bij Nava B&B slaap je op een paar minuten lopen van het strand in een mooie, ruime kamer. De eigenaar is ontzettend vriendelijk, altijd in voor een praatje en zorgt voor heerlijk ontbijt!


Onze restaurant tips in Mirissa

Squeeze Me is de perfecte start van je dag met een heerlijke kop koffie en een gezonde smoothie bowl.

Een andere toffe hotspot is Shady Lane voor heerlijk eten en geweldige koffie.

Heerlijk Sri Lankaans eten in Mirissa doe je bij Garlic en No. 1 Dewmini Roti Shop.



Wat is de beste reistijd voor Mirissa?

De maanden december tot en met april is voor het zuiden van Sri Lanka de beste reistijd. Tijdens deze maanden is de kans op zon en strakblauwe lucht het grootst en de kans op regen het kleinst. In de maanden april tot en met september verschuift het ‘strandseizoen’ naar de oostkust van Sri Lanka. Bezoek je Mirissa in de maanden april tot en met september? Dan is de kans op regen een stuk groter en zijn veel toeristische hotspots gesloten. Ook kan er tijdens deze maanden niet of nauwelijks gesurfd worden rondom Mirissa.


Wil je met jouw eigen tuk tuk een reis door Sri Lanka maken? Als je jouw tuk tuk huurt bij tuktukrental.com krijg je met de code ‘ONGEKENDEWEG’ korting op jouw tuk tuk! 


Goed voorbereid op vakantie naar Sri Lanka? Op onze blog lees je al onze handige tips en heel veel inspiratie voor jouw rondreis.


Op Instagram kun je al onze reisavonturen op de voet volgen!



bottom of page