top of page

Ahangama in Sri Lanka: al onze tips voor dit surfersparadijs!

Aan de zuidkust van Sri Lanka liggen meerdere gezellige surfersdorpjes waar Ahangama er zeker een van is. In de ochtend is iedereen al druk in de weer met zijn of haar surfboard en rijden tuk tuk’s op en af naar de beste golven in de buurt. Aan het einde van de dag loopt het gezellige Ahangama Beach vol en kijk je hier prachtige zonsondergangen. In het dorpje zelf liggen een aantal hippe hotspots en iedere avond is er wel ergens een feestje te vinden. Kortom, Ahangama is een hele fijne strandbestemming in het zuiden van Sri Lanka voor zowel surfers als diegene die gewoon op het strand willen chillen. In dit artikel lees je al onze tips voor Ahangama, de toffe hotspots waar je wilt zijn geweest, de fijnste verblijven en meer!


Ahangama - surfersparadijs - zuidkust Sri Lanka - strand - Ongekende Weg

Waar te verblijven in Ahangama?

Een van de mooiste hotels in Ahangama is Black Honey. De accommodatie ligt prachtig in een serene, groene omgeving. Bij het verblijf zit een fijn zwembad en het strand ligt op ongeveer 15 minuten lopen. Bij The Kip slaap je in stijlvolle kamers in een heerlijk rustgevende omgeving. 

Riparian Ahangama is een budgetvriendelijke accommodatie. De kamer is basic maar comfortabel en je hebt er zelfs een eigen kleine keukentje.


Leren surfen in Ahangama

Een van de activiteiten in Ahangama die je absoluut niet wilt overslaan is leren surfen. Rondom Ahangama liggen meerdere surf spots die aansluiten bij verschillende niveaus. 

Sta je voor de eerste keer op een surfboard? Dan kun je goed bij Kabalana Beach terecht. De surfspot die hier ligt heet Marshmallow en is perfect om jouw eerste surf ervaring op te doen. Als je al wat meer ervaring hebt kun je 10 minuten doorrijden naar Midigama om te gaan surfen bij de spot Lazy Rights. Ervaren surfers kunnen goed terecht bij de surfspots Rams en Lazy Left. Leren surfen kan bij een van de surfscholen op de stranden of door te overnachten bij een van de surf camps in Ahangama.

Tip: check goed de conditie van je surfboard voordat je deze gaat huren bij een tentje op het strand. Zeker in Midigama zijn surfboards te huur die op het randje van breken staan. Jij gaat hier vervolgens mee surfen en na de eerste de beste golf breekt het surfboard in tweeën en mag jij voor de kosten opdraaien, terwijl het surfboard eigenlijk al zo goed als kapot was. 


In deze blog lees je alles over de beste surfspots in Sri Lanka!Chill met zonsondergang bij Ahangama Beach

Het strand van Ahangama is ideaal om een middagje te chillen op je handdoek, lekker af te koelen in de zee en om aan het einde van de dag met een kokosnoot (of biertje) de zonsondergang te bekijken. Op Ahangama Beach staan een aantal tentjes waar je wat te drinken of een simpele Sri Lankaanse maaltijd kan scoren.


Bezoek de Animal SOS Sri Lanka Sanctuary

Bij de Animal SOS Sri Lanka Sanctuary worden zieke en verwaarloosde straathonden opgevangen en verzorgd zodat ze hier een beter leven kunnen leiden. Als je in Ahangama bent, is het zeker de moeite waard om deze prachtige organisatie te bezoeken. Het wordt enorm gewaardeerd als je een kleine bijdrage achterlaat om het project te steunen.


Aanschouw de iconische vissers op de palen in zee

De kans is groot dat je al wel eens een foto van de iconische ‘Stilt Fisherman’ voorbij hebt zien komen. Dit is een traditionele manier van vissen waarbij de visser op een kleine houten paal in de zee zit met een hengel om kleine visjes te vangen. Deze manier van vissen komt oorspronkelijk ook uit deze regio van Sri Lanka en wordt tot op de dag van vandaag nog steeds gedaan. Langs de kust tussen Ahangama en Koggala vind je een aantal mega toeristische plekken waar je voor veel te veel geld een foto kan maken van deze vissers. Rijd voorbij Koggala Beach en bezoek een van de kleinere stranden zoals Marina Beach waar nog wél op een authentieke manier aan Stilt Fishing wordt gedaan! De grootste kans om de Stilt Fisherman te spotten is net na zonsopkomst en net voor zonsondergang.


Ahangama - Stilt Fisherman - traditionele vissers - Sri Lanka - Ongekende Weg

Maak een dagtrip naar Galle Fort

Op ongeveer een uur rijden met de tuk tuk ligt het plaatsje Galle. In de 16e eeuw vestigden de Portugezen zich hier en legden de eerste hand aan een handelsnederzetting. In de 17e eeuw verdreven de Nederlanders de Portugezen en werd de nederzetting uitgebreid tot een 36 hectare groot fort. Vervolgens waren het de Britten in 1796 die Fort Galle veroverden van de Nederlanders. Fort Galle is een prachtig fort vol koloniale gebouwen die de Nederlanders en Britten hebben achtergelaten. Trek zeker 4 á 5 uurtjes uit om Galle Fort vanuit Ahangama te bezoeken. 


Al onze tips voor Galle inclusief de bezienswaardigheden die je niet mag missen en onze favoriete restaurants lees je in deze blog.


Staat er een rondreis door Sri Lanka op de planning met eigen tuk tuk? Huur deze dan bij tuktukrental.com. Met de code ‘ONGEKENDEWEG’ krijg je een mooie korting bij het huren van jouw eigen tuk tuk!


Restaurant tips in Ahangama

Een van de beste, lokale restaurants in Ahangama is Manori's Kitchen. Je eet hier een heerlijke Rice & Curry! Ook bij Mermaid’s Kitchen kun je goed terecht voor Sri Lankaanse maaltijden.

Cactus en Marshmallow zijn twee toffe, hippe hotspots met heerlijke koffie en Westerse gerechten.

Lekker eten kan ook bij East Felafel & More en Black Honey.Hoeveel dagen in Ahangama verblijven?

Ahangama is een gezellig surfersdorpje aan de zuidkust van Sri Lanka en is wat ons betreft de ideale strandbestemming om jouw rondreis door Sri Lanka te eindigen als je ‘met de klok mee’ reist. In en rondom Ahangama is naast surfen, strandhoppen, chillen en een dagtrip naar Galle niet heel erg veel te doen maar dat maakt het juist zo’n fijne strandbestemming. Verblijf minimaal 2 nachten in Ahangama als je wilt surfen en een dagtrip naar Galle wilt maken en minimaal 3 als je ook nog wat zonuren wilt opdoen op het strand.


Wat is de beste reistijd voor Ahangama?

Ahangama bezoek je het beste in de droge seizoenen: van december tot en met maart en van juni tot en met september. Tijdens deze maanden heb je de meeste kans op zonneschijn en de minste op regen. Het surfseizoen in Ahangama loopt van november tot en met april.


Op onze blog hebben we heel veel tips gedeeld om goed voorbereid op vakantie naar Sri Lanka te gaan. We delen er onder andere de handigste tips, de leukste hotspots en onze favoriete verblijven. Heel veel reisinspiratie vind je ook terug op onze Instagram.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page