top of page

Dit zijn de beste surfspots in Sri Lanka

Sri Lanka staat bekend om de indrukwekkende natuur, een overheerlijke keuken, wildlife, prachtige stranden en natuurlijk de uitstekende surfcondities. Aan de oostkust en zuidkust van Sri Lanka liggen tientallen surfspots geschikt voor ieder niveau surfer. Of je nu voor de eerste keer op een surfboard staat of al meer ervaren bent: er is altijd wel een surfspot die aansluit bij jouw niveau. In deze blog lees je alles over de beste surfspots in Sri Lanka en bij welk niveau surfer deze het beste past!


Surfen - surfspots - Hiriketiya strand - surfcondities - Sri Lanka - Ongekende Weg

Surfen in Arugam Bay - beginnende surfer en gevorderde surfer

Wil je leren surfen in Sri Lanka en ben je er tussen april/mei en september? Dan is Arugam Bay de place-to-be! In en rondom Arugam Bay liggen verschillende surf spots die ideaal zijn om je eerste surfervaring op te doen. Zo zijn Elephant Rock en Whiskey Point ideaal voor beginners en kunnen de meer ervaren surfers op een goede dag terecht bij Main Point.


De leukste verblijven in Arugam Bay tijdens je rondreis door Sri Lanka:

 

Surfen in Weligama - beginnende surfer

Ben je juist tussen september en mei in Sri Lanka en wil je jouw eerste surfervaring opdoen? Neem dan surfles bij Weligama. Het is een van de beste plekken in Sri Lanka om te leren surfen omdat golven hier breken op het zand en water hier ondiep is (de zogenaamde ‘beach break’). Op het strand staan tientallen surfscholen waar je les kan nemen of een surfboard kan huren. Weligama is de perfecte plek om vertrouwd te raken met het surfen.


De leukste verblijven in Weligama tijdens je vakantie in Sri Lanka:

 

Surfen in Hiriketiya - alle niveaus

Hiriketiya is wat ons betreft het gezelligste surfersdorpje van Sri Lanka. Hiriketiya Beach ligt in een gezellige baai vol met leuke restaurants en toffe barretjes. De golven bij Hiriketiya Beach zijn geschikt voor ieder niveau surfer. In het midden van de baai komen golven aan die perfect zijn voor de beginnende surfer en degene met al wat meer ervaring. Links in de baai (vanaf het strand bekeken) ligt een break die goed past bij de meer ervaren surfers. Op Hiriketiya Beach zijn meer dan genoeg surf scholen om les te nemen of om een surfboard te huren.

Al onze tips voor het gezellige surfersdoprje Hiriketiya lees je in deze blog.De leukste verblijven in Hiriketiya:

 

Surfen in Ahangama - beginnend surfer en gemiddelde surfer

Het kustplaatsje Ahangama heeft voor ieder niveau surfer een geschikte surf spot in de buurt. Beginnende surfers kunnen terecht op Kabalana Beach of bij de spot Marshmallow. De golven die hier aankomen zijn heel ‘mellow’ en ideaal voor beginners en de gemiddeld goede surfer. De beste tijd om hier te surfen is in de ochtend, als er nog niet zo veel wind staat. 

Zijn de golven bij Marshmallow toch iets te laag? Rijd dan 10 minuten door naar de surf spot Lazy Rights in Midigama. Hier hebben de golven al wat meer kracht. In Midigama zijn er ook twee surfspots voor de ervaren surfers, namelijk Rams en Lazy Left.


De leukste verblijven in Ahangama:

 

Surfen in Mirissa - gemiddeld tot gevorderde surfer

Mirissa staat niet per se bekend als surfersdorpje maar heeft wel twee spots voor de gemiddelde tot gevorderde surfer. De surfspots bij Mirissa Beach is de meest idyllische van de twee waarbij je golven pakt in een baai met op de achtergrond de wuivende palmbomen. Voor deze surfspot is wel de nodige ervaring gewenst omdat het een zogenoemde ‘reef break’ is. Hierbij breken de golven op scherp koraal. 

De andere spot is Mirissa Harbour. Deze spot is iets minder idyllisch maar als de omstandigheden meezitten kunnen de gemiddelde tot ervaren surfers hier goed terecht!

Van al de surfspots in deze blog zijn de golven in Mirissa het minst consistent. Beginnend surfers die in Mirissa verblijven kunnen het beste 15 minuten de tuk tuk nemen naar Weligama.


De leukste verblijven in Mirissa tijdens je vakantie in Sri Lanka:


Ga je een rondreis door Sri Lanka maken? Op onze blog lees je al onze tips en heel veel inspiratie! Op Instagram kun je al onze reisavonturen volgen!


Een rondreis door Sri Lanka maken met je eigen tuk tuk? Bij tuktukrental.com krijg je met de code ‘ONGEKENDEWEG’ korting op jouw driewieler!Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page