top of page

Een wedstrijd van Bali United bezoeken: dit is wat je moet weten

Als je een voetballiefhebber bent mag een bezoek aan een voetbalwedstrijd van Bali United niet ontbreken tijdens je vakantie op Bali. Samen met tienduizenden fanatieke Bali United supporters schreeuw je de club naar een overwinning, vier je feest en zing je mee met de harde kern. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over het bezoeken van een wedstrijd van Bali United: waar koop je tickets voor Bali United, de beste plekken in het stadion en veel meer!


Bali United - Voetbal - Voetbalwedstrijd Bali - Indonesië - Ongekende Weg

Over Bali United FC

Bali United is de enige voetbalclub op Bali die uitkomt in de hoogste voetbaldivisie van Indonesië, de Liga 1. Bali United speelt zijn thuiswedstrijden in het Kapten i Wayan Dipta stadion in Gianyar en heeft een capaciteit van 25.000 man. Ter vergelijking: dat is net zo groot als het stadion van FC Utrecht.


Een voetbalwedstrijd op Bali bezoeken

Als voetballiefhebber wil je een wedstrijd van Bali United bezocht hebben tijdens je vakantie op Bali. Ook als niet-voetballiefhebber is het een geweldige ervaring. De fanatieke Balinese supporters zingen 90 minuten lang onverminderd hard door om hun club aan de overwinning te helpen. Tickets voor Bali United kopen doe je gemakkelijk via de Bali United App. Hier selecteer je de wedstrijd die je graag wilt bezoeken en kies je voor welk deel van het stadion je een ticket wilt. De leukste plek om te zitten is bij East Tribune. Op de North Tribune zit de harde kern van Bali United. Ook voor deze tribune kun je gewoon tickets kopen als je wilt. Bereid je dan echter wel voor op 90 minuten lang zingen en springen! De verschillende tribunes zijn overigens niet afgesloten van elkaar. Je kunt tickets kopen voor de South Tribune om vervolgens bij de North Tribune te gaan zitten. De ticketprijs is, op de VIP plekken na, overal hetzelfde.


Lees hier onze blog met de leukste verblijven op Bali!Handige informatie voor als je een wedstrijd van Bali United gaat bezoeken

Het Kapten i Wayan Dipta stadion ligt in Gianyar. De dichtstbijzijnde toeristische plaats is Ubud. Vanaf Ubud rijd je in ongeveer 15 minuten naar het stadion van Bali United. We raden je aan zeker een half uur van tevoren in het stadion te zijn. Je koopt namelijk tickets voor een bepaald vak maar niet voor vaste stoelen. Hoe later je binnenkomt, hoe groter de kans is dat de beste plekken al bezet zijn. Ook is de sfeer in en rondom het stadion voor de wedstrijd ontzettend leuk om mee te maken.


Parkeren rondom het stadion spreekt voor zich. Als je zelf met de scooter naar het stadion gaat, word je vanzelf naar een vrije parkeerplaats geleid. 


In het stadion kun je frisdrank, water of snacks kopen. Alcohol wordt niet geschonken in het stadion maar wel erbuiten. Zo mag je tijdens de wedstrijd of in de rust het stadion verlaten, een biertje halen en weer naar binnen gaan. Dit biertje wordt wel in een plastic zakje gegoten, anders mag deze het stadion niet in. Een unieke ervaring om op deze manier een biertje tijdens een voetbalwedstrijd te drinken!


Al onze favoriete tips voor Ubud en omgeving lees je in deze blog!


Wil je meer leuke tips of reisinspiratie voor je vakantie op Bali? Op onze blog delen we al onze handige tips en leuke plekjes. Op Instagram volg je dagelijks al onze reisavonturen!Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page