top of page

Vakantie naar Bali met kinderen

Het Indonesische eiland Bali is een fantastische vakantiebestemming. Vriendelijke mensen, een interessante cultuur, prachtige rijstvelden, heerlijk eten en aangename temperaturen. Het is niet voor niets dat Bali een zeer populaire vakantiebestemming is voor jong tot oud. Ben je van plan om met (kleine) kinderen Bali te bezoeken? Lees hier alles over welke babyproducten wel of juist niet verkrijgbaar zijn, welke spullen je het beste al kan meenemen en hoe je de lange vlucht doorkomt zodat je heerlijk kan genieten van een vakantie Indonesië met kinderen.Wat neem je mee voor in het vliegtuig?

Indonesië ligt niet bepaald om de hoek. Voor een vlucht naar Bali ben je al gauw meer dan 17 uur onderweg. Zeker voor kleine kinderen is dit een lange zit en dit is al meteen de eerste uitdaging. Om de vlucht voor je kind (en jezelf) zo aangenaam mogelijk te maken kun je alvast het volgende voorbereiden:

 • Neem voldoende snacks mee voor op het vliegveld en in het vliegtuig.

 • Neem voldoende water mee. Voor kinderen mag je vloeistoffen gewoon door de security meenemen. Neem ook warm water mee in een thermosfles.

 • Kinderen onder de twee vliegen gratis omdat je geen stoel voor ze hoeft te betalen. Dit betekent ook dat deze kinderen in principe geen maaltijd krijgen in het vliegtuig. Neem dus zelf eten voor je kind mee. De kans is groot dat er wel een maaltijd verkrijgbaar is als je het vraagt.

 • Zorg voor voldoende vermaak in het vliegtuig. Download meerdere Netflix series en spelletjes op de telefoon of tablet. Neem ook speeltjes mee waar je kind mee kan spelen in het vliegtuig.

 • Vraag in het vliegtuig om een babybedje ook al is je kind hiervoor misschien te groot. Je kunt het namelijk ook als box gebruiken als je even zelf wilt eten of om alle babyspullen in te stoppen.


Wat mag je niet vergeten?

Het inpakken is een van de grootste uitdagingen. Welke baby producten mag je echt niet vergeten en welke zijn eventueel op Bali te koop? Hieronder vind je een overzicht met spullen die je absoluut niet mag vergeten en producten die ook op Bali te koop zijn.

 • Een draagzak mag absoluut niet ontbreken. Op Bali zijn de stoepen op veel plekken niet begaanbaar. Ook is er simpelweg niet overal een stoep waardoor het een uitdaging kan zijn om met een kinderwagen te lopen.

 • Toch is het zeker aan te raden om een ‘cabin-size’ kinderwagen mee te nemen. Het is af en toe namelijk fijn je kindje in de kinderwagen te leggen omdat de draagzak erg warm voor jezelf kan zijn op zonnige dagen. Ook in een restaurant kan je kindje rustig in een kinderwagen liggen.

 • Je kunt fietslampjes meenemen om aan de kinderwagen of draagzak te bevestigen. Wegen zijn vaak slecht verlicht en het is redelijk vroeg donker.

 • Als je kindje loopt is het aan te raden om waterschoentjes mee te nemen omdat het zand erg heet kan worden door de zon.

 • Zonnebrand is slecht verkrijgbaar of erg prijzig. Neem dus genoeg zonnebrand mee.

 • Ook een klamboe die over de kinderwagen kan en past over een kinderbedje moet op de inpaklijst staan.

 • Een zelfopblaasbaar matje van Deryan is erg handig omdat deze in bijna alle campingbedjes past en weinig ruimte in beslag neemt in de koffer. Ook is het aan te raden om zwemluiers en luierdoekjes mee te nemen.


Wat is op Bali te koop aan baby producten?

Op Bali zijn er inmiddels supermarkten aanwezig die gericht zijn op toeristen. Een van de bekendste hiervan is Pepito’s. Deze vind je vooral in en rondom de toeristische plekken zoals Canggu, Seminyak, Ubud, Uluwatu en Kuta. Hier kun je dan ook heel erg veel vergelijkbare producten vinden die je ook in Nederland kan kopen. Hier zijn producten als melkpoeder, potjes met voeding, luiers, flesjes, speentjes, brood en beleg zoals pindakaas en chocoladepasta verkrijgbaar. Vers fruit is in Indonesië overal verkrijgbaar. Je hoeft dus niet per se voor drie weken aan voeding voor je baby mee te nemen naar Indonesië. Het zijn uiteraard andere producten dan je in Nederland kent.

Ga je rondtrekken door Bali en ga je onder andere Nusa Lembongan en Nusa Penida bezoeken? Dan is het wel aan te raden voor de tijd dat je hier zit voeding voor je kindje mee te nemen. Op deze eilanden vind je namelijk geen toeristische supermarkt zoals Pepito’s. Dit geldt ook als je bijvoorbeeld de Gili eilanden bij Lombok gaat bezoeken.

Is Bali kindvriendelijk?

De Indonesiërs zijn ontzettend kindvriendelijk. Bij aankomst op het vliegveld zijn er aparte rijen voor mensen met kinderen. In bijna alle hotels op Bali zijn kinderbedjes verkrijgbaar (geef dit wel altijd nadrukkelijk aan bij de reservering). In de Westerse restaurants zijn bijna altijd kinderstoelen beschikbaar. Indonesiërs zijn daarnaast ook erg goed met kinderen en helpen je graag als het nodig is. De reis naar Bali is lang maar is het meer dan waard. Jaarlijks gaan hele gezinnen naar de hagelwitte stranden in het zuiden van Bali, dolfijnen spotten in het noorden, aapjes kijken in Monkey Forest en op zoek naar de prachtige tempels zoals Tanah Lot. Bali is heel leuk voor het hele gezin!

Dit artikel is geschreven op basis van aanbevelingen en tips van twee stellen die recentelijk naar Bali op vakantie zijn geweest met kinderen onder de 2 jaar oud.

Inpaklijst handbagage

Inpaklijst bagageComments


Commenting has been turned off.
bottom of page