top of page

De ultieme reisgids voor Siem Reap en Angkor Wat!

Siem Reap, gelegen in Cambodja, is een populaire bestemming die bekendstaat om de adembenemende tempel van Angkor Wat. Naast dat Siem Reap een perfecte uitvalsbasis is om Angkor te bezoeken is het een ontzettend leuke stad om te ontdekken. In en rondom de stad is heel erg veel te zien en te doen. Alle leukste activiteiten, bezienswaardigheden, onze favoriete hotspots en tips voor Siem Reap lees je hier!


Siem Reap - Cambodja - Angkor Wat - Reisgids - Ongekende Weg

Breng een bezoek aan het Cambodia Landmine Museum

Het Cambodia Landmine Museum bevindt zich op ongeveer 35 minuten rijden van Siem Reap. Dit museum neemt je mee in het verhaal van Aki Ra, een Cambodjaanse man die op jonge leeftijd werd gedwongen om voor de Rode Khmer te vechten en landmijnen te leggen. Tegenwoordig zet hij zich al tientallen jaren in om alle gelegde landmijnen in Cambodja veilig te verwijderen. Het is een zeer interessant museum voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Rode Khmer en het verhaal van Aki Ra. De toegangsprijs bedraagt $5 per persoon en de volledige opbrengst gaat naar een stichting die zich inzet voor veilige landmijnopruiming.


Om het landmijn museum te bezoeken, kun je via Grab een Tuk Tuk-chauffeur boeken die je naar het museum brengt. Vraag ook of hij kan wachten om je nadien weer terug te brengen naar Siem Reap. Deze rit kost ongeveer 20 tot 25 dollar. Een andere optie is het huren van een scooter om zelf naar het museum te rijden. Een aanbevolen verhuurbedrijf is Siem Reap Scooter Rental, waar je voor $8 per dag een scooter kunt huren.Breng een bezoek aan de Night Market

In Siem Reap vind je een aantal leuke markten waar je terecht kunt voor souvenirs, streetfood en handgemaakte producten. Onze favoriete markten zijn:


Made In Cambodia Market: hier koop je de leukste handgemaakte producten. Het is een kleine markt maar zeker leuk om hier langs te lopen en de lokale ondernemers te steunen. De Made In Cambodia Market is iedere dag geopend van 12:00 uur tot 20:00 uur.


Old Market: naast het beroemde Pub Street ligt Old Market. Hier scoor je verschillende souvenirs zoals kleding, sieraden, stranddoeken en sarongs. Rondom Old Market staan verschillende street food kraampjes waar je voor een prikkie een heerlijke maaltijd kan krijgen! Old Market is open van 07:00 uur tot 21:00 uur.


Pak een feestje mee op Pub Street

Pub Street is de bekendste uitgaansstraat van Siem Reap. In Pub Street vind je verschillende clubs, barretjes en cafés waar je leuk uit kan gaan, gezellig een biertje kan drinken, een potje kan poolen of een voetbalwedstrijd kan kijken. Pub Street wordt in de avond afgesloten voor auto’s en scooters zodat alleen voetgangers hier doorheen kunnen.


Siem Reap - Cambodja - Pub Street - Reisgids - Ongekende Weg

Wandel door het tempelcomplex Wat Bo

Wat Bo is een charmant complex van tempels in het centrum van Siem Reap. Wandel hier zeker eens doorheen en aanschouw de prachtige details op de tempels. De entree voor Wat Bo is gratis.


Breng een bezoek aan Angkor

Net buiten Siem Reap bevindt zich het tempelcomplex Angkor. Hier staat onder andere het grootste religieuze monument ter wereld, Angkor Wat. Tijdens je reis door Cambodja kan een bezoek aan Angkor Wat natuurlijk niet ontbreken. Alles wat je moet weten voordat je naar Angkor Wat gaat lees je in dit artikel!Favoriete hotspots in Siem Reap

Bij What Else Café drink je de lekkerste koffie van de stad. Ook kun je hier heerlijke (Westers) ontbijten of lunchen.

Stop zeker eens bij Ella Greek Kitchen als je een keer zin hebt in heerlijk Grieks eten.

Wil je een keer unieke, overheerlijke loempia’s eten? Ga dan zeker eens eten bij WILD - Creative Bar & Spring Rolls Restaurant. Hier eet je de lekkerste loempia combinaties die jij nog niet eerder gezien hebt!

Ook bij Onederz - Siem Reap kun je ontzettend lekker eten. Ook als je hier niet verblijft ben je meer dan welkom om hier aan te schuiven!


Onze favoriete verblijven in Siem Reap

Onederz Siem Reap. Tijdens onze rondreis door Cambodja hebben we in alle hostels van Onederz geslapen en vonden die in Siem Reap het allerleukste! Je hebt hier een gezellige gemeenschappelijke ruimte, een chill zwembad met een leuke bar en een hele gezellige sfeer! Bij Onederz Siem Reap kun je een privé kamer boeken of een bed op een slaapzaal.


Als je op zoek bent naar een plek voor betaalbare luxe in hartje centrum dan is Memoire d' Angkor Boutique Hotel de ideale keuze!


Voor een leuk en gezellig guesthouse in Siem Reap is Babel Siem Reap Guesthouse een aanrader! Je hebt hier gezellige buitenzitjes en een heerlijk zwembad.Beste reistijd voor Siem Reap en Angkor Wat

Het droogseizoen van Cambodja loopt van november tot en met maart. In deze periode is de kans op neerslag het laagst en is de kans op mooi weer het grootst. Het regenseizoen loopt in Cambodja van juni tot en met oktober en dit zijn gelijk de maanden met de meeste neerslag. Laat je echter niet tegenhouden door het regenseizoen. Vaak zijn buien heftig maar wel van korte duur. Het regenseizoen zorgt daarbij juist ook voor prachtige groene omgevingen en zo is het grootste meer van Cambodja, Tonle Sap, op zijn allermooist in deze periode.


Meer weten over Cambodja of de leukste activiteiten in Siem Reap? Op onze Ongekend Handige blog vind je o.a. alles over de hoofdstad Phnom Penh, de leukste verblijven in Cambodja en veel meer! Op Instagram delen we dagelijks de leukste tips, hotspots en veel meer!Comments


bottom of page